Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malwinka0504

czy to ciąża????????

Polecane posty

Gość dudududuś
zgadzam sie, malwinko, papiery nie mają znaczenia, ale żeby dziecko miało formalnie ojca, trzeba to jakoś załatwić.. w sumie to wszystko jest biurokracja.. dawniej było tak,że jak już mężczyzna posiadł kobiete, to byli mężem i żoną.. wiadomo, jesli chodzi o slub koscielny to juz każdego indywidualna sprawa:) ale co powiecie na te moje dolegliwości..? < może zrobie jednak sobie test w te niedziele, ten najczulszy?>

dziewczynki :) kochane oby wam się wszystko potoczyło tak jak sobie to wymarzyłyście :) będę trzymać kciuki, aż miło poczytać jak piszecie o miłości i szczęściu :) ja przez te lata które nas dzielą "zaliczyłam" kilku facetów i miałam mnóstwo dziwnych pomysłów, zdarzeń, ciężki wypadek samochodowy aż wreszcie doprowadziło nie to do tego co mam obecnie. Oby wam się wcześniej udało zrealizować plany i marzenia niż mi :)

Gość dudududuś
dziekuję Kochana:) Kazdy zasługuje na szczęście, niekiedy to szczęście przychodzi wczesniej, niekiedy później, ale zawsze trzeba miec NadziejE:) mimo wszystko..:D

Gość dudududuś
wiem, wiem... niby nie długo, ale wiesz, jak to się dłuuży.. strasznie.. ale dobra, niepotrzebnie się tak nakręcam.. jeszcze się okaże, że mi się będzie spóźniać @ z tego napięcia po prostu..... a jak tam Twój dzidzio?;) jakies dolegliwości dokuczają?

Gość malwinka0504
wstrzymaj się do okresu :) ja mialam dostac w poniedzialek a we wtorek zrobilam pierwszy test i 2 kreseczki, sroda lekarz i 'bardzo wczesna ciaza' a piatek kolejny test i znow dwie kreseczki :) dobrze bedzie! ale fakt nakrecac sie nie mozesz:) choc wiem jakie to trudne;)

jak ja się cieszę że nie miałam wymiotów, może mnie teraz jeszcze dopaść zgaga ale mam cichą nadzieję że i ta przyjemność mnie ominie :)

Gość dudududuś
no to sie wstrzymam, chyba,że mnie poniosą nerwy.. jak juz zauważyłyście, nerwuska ze mnie nie lada... ups, ale mnie kuje teraz w brzuchu... moge wziąć cos przeciwbólowego czy nie bardzo? bo boje sie,że moge zaszkodzić dziecku...

Gość malwinka0504
o proszę:) no i ja nie wymiotuję, czy to może jeszzcze za wczesnie? :P

z dolegliwości miałam straszne bóle stawów, no i te pobolewania raz z prawej i lewej :) ciągłe sikanko, a tak to wszystko w normie, aha pierwsze 3 miesiace byłam śpiąca i zmęczona

Gość dudududuś
przepraszam za błędy ortograficzne:D

ja nie wymiotowałam więc może i ty nie będziesz :) co do leków typowo przeciwbólowych to najmniejsze zło to paracetamol, nic innego, ja niestety brałam czasem bo ból stawów był ponad moje siły, ale oczywiście po konsultacji z lekarzem

Gość dudududuś
tez jak dotąd nie mam wymiotów, wiec to u kazdej kobiety indywidualne:) i moze faktycznie za wczesnie, ale jak Ty Franka, piszesz,ze nie mialas wymiotow tylko zgage to trzeba samemu obserwowac ciało...

Gość dudududuś
aha, czyli albo teraz skocze do apteki albo sie troche pomecze, bo mam tylko ibuprom... hmm.. Emisjo, w który dzien od stosunku jestes?

Gość dudududuś
nie musisz odpowiadac, wiadomo:)

malwinka chciałam jeszcze coś dopisać do tego że chciałabyś już 2 trymestr. nie chcę cię absolutnie straszyć ale będąc w szpitalu na usunięciu obumarłej ciąży widziałam całe mnóstwo kobiet w 22-25 tc z poronieniem i martwym płodem. wiem że te pierwsze 3 miesiące są takie "magiczne" ale na zbyt wiele nieszczęść matek i ojców się napatrzyłam aby ochłonąć po tych 3 miesiącach. mam też znajomą która dzień przed porodem dowiedziała się ze dziecko nie żyje, dlatego i Ty i wszystkie które to czytacie uważajcie na siebie, dziecko które nosicie w sobie i starajcie się myśleć że wszystko będzie dobrze jak je urodzicie i będziecie trzymać zdrowe w ramionach. ja po jednej stracie cieszę się że znów jestem w ciąży ale staram się aż tak bardzo z tego powodu nie cieszyć i nie wariować bo nigdy nie wiem co przyniesie kolejny dzień a nawet minuta. pamiętam jak dziś, ból złapał mnie nagle, niespodziewanie,krew, pogotowie, szpital i usłyszałam serduszko nie bije. odpoczywajcie kiedy wam się chce, nie noście ciężarów, zdrowo się odżywiajcie, żadnych używek.

ibuprom nie, tylko paracetamol, ale w ostateczność, ale jeśli na ból brzuszka to no-spa. zgagi nie miałam ale może u mnie wystąpić, bo ona się pojawia później

Gość dudududuś
aha, no to tez poczekaj na nastepna miesiaczke, zrob test.. i idz do lekarza... bo to wiesz, moze byc zupełnie co innego.. zapalenie jajnikow|?albo cos innego.. tyle sie tego juz naczytalam, ze te same objawy moga byc wywolane przez rozne rzeczy, wiec wiesz... ale dobra, co tu bede gadac o jakiś chorobach.. na pewno Ci sie uda! 3mam kciuki:)

Gość dudududuś
Franko, mam pytanie odnośnie śluzu.. czy ma jakiś nieprzyjemny zapach? bo mój jest taki i nie wiem, czy to dobrze? czy to może też indywidualnie zależy??

w zdrowej ciężarnej piczce ;D nic nie powinno mieć nieprzyjemnego zapachu, tylko taki naturalny jak to zwykle miewamy, jest więcej upławów. mi troszkę śmierdziało ale to przez hormony które biorę, jak zmniejszyłam dawkę zapaszek też się zmniejszył, ale lekarz mowił że jest czyściutko i że pachnie (fuj) naturalnie

Gość dudududuś
rozumiem i dziekuje za odp.

mam problem. 26.04 kochalam sie z chlopakiem 2 dni wczesniej bolaly mnie jajniki a po stosunku bola mnie jeszcze bardziej. okres skonczyl mi sie 13 dni temu. mam nieregularna miesiaczke. dlaczego bola mnie jeszcze bardziej? co to moze oznaczac?

Gość dudududuś
Kochana:) to może być ciąża jak równiez zupełnie coś innego, np.zapalenie jajników... nic innego Ci nie dolega? obserwuj ciało i pisz co i jak, poza tym to jak odczuwałaś kłucie to miałaś pewnie owulacje, więc przygotuj sie na "niespodzianke"... test radze robić w dniu planowanej miesiaczki.. a jak masz nieregularne tak jak ja to poczekaj przynajmniej 2-3 tygodnie, jak objawy sie nasilą lub nie przejdą, to zrób test, a jak bedzie negatywny to idz do ginekologa.. moze to co innego. cierpliwości. ps.sama mam podobny kłopot..czekam do 12.maja.

Gość dudududuś
aha, jeśli sie dobrze zabezpieczyliście to jest małe prawdopodobieństwo zajścia.

tylko ja juz tak mialam ze po stosunku wczesniej mi sie zaczela miesiaczka tzn zanim dostalam to mnie bolaly jajniki przez parenascie dni az dostalam miesiaczke

tylko ja juz tak mialam ze po stosunku wczesniej mi sie zaczela miesiaczka tzn zanim dostalam to mnie bolaly jajniki przez parenascie dni az dostalam miesiaczke