Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wdowa modna po

DZIEWCZYNY NA POLITECHNIKI

Polecane posty

Gość kafeteryjny m...
dla mnie to mogą nawet jeździć traktorami i pracować w Hucie .

Gość queklllakim
no bo facetom sie nudzi. i dlatego chca kobiety. ale po kit ta akcja bo i tak jest dyskryminacja i inżynierka zarabia o połowe mniej niz inżynier.

Gość staruszek1234
zgadza sie to takie mydlenie oczu..

Gość staruszek1234
i po grzyba to wsyztsko. za rok zrobią akcje faceci jako opiekunki do dzieci

Gość kikikikik
lol

Gość kafeteryjny m...
dajcie mi dziewczynę co koduje w asemblerze

Gość lala lala lala lala lala
a ja jestem studentką politechniki :)

Gość kikikikik
ktorej?

Gość wielki znawca polib
no coz, ja jestem z polibudy ale juz tam nei chce byc. niby chca zeby kobitki chodzily a i tak gorzej je traktuja. jak jest praca w grupie to nikt nie chce byc z kobitą. a jak impreza to sie rzucają do kobitek na huraa. i co? sprawiedliwe?

Gość SPEC OD NÓG
jak widac ludzi to malo obchodzi. na kafe pewnie 78% ludu nei wie co to politechnika

Gość lala lala lala lala lala
a co to za roznica? :)

Gość kafeteryjny m...
a ile kobiet potrafi napisać program w avr gcc ?

Gość SPEC OD NÓG
ty na pewno nie umiesz

Akcja jest po to, żeby dziewczyny sie zastanowiły, czy nie studiować czegoś ścisłego, bo po tych wszystkich humanistycznych kierunkach pracy nie ma i tyle.

Gość azaharka mara
ale jak juz ktos wczesniej powiedzial i tek w ścislych zawodach zarabiają mniej niz facecii. po co

Gość ale sie podniecacie
Na polibudach jest mało dziewczyn i spadają morale studentow :D Poza tym są nadal w niektórych kręgach stereotypy, ze np dziewczyna średnio pasuje na studenta informatyki (przez takich .... osobnikow jak wyżej,co twierdzi ze dziewczyna nie może być dobrym programistą czy co ). Są dziewczyny studiujące informatykę na polibudach, a jak przestaną ludzie klapać dziobami, to będzie ich więcej.

Gość qMkuju
nikt tutaj nie rozumie podstawowego problemu topiku!!!!!!

Akcja bezsensowna nic nie daje tylko pieniądze zabiera. Jeśli któras Pani chce iść na politechnikę to pójdzie jeśli nie chce to nawet wołami jej tam nie zaciągną. Ja natomiast nie lubie dokładania do tak prostych spraw zbędnej filozofi i mieszania w to polityki płci. No na litość boską, niech każdy studiuje na co ma ochotę. Ja studiuję na politechnice bo moją pasją od zawsze było programowanie, a w szkole najbardziej lubiłam fizykę. Tylko dlatego bez zbędnych podtekstów, czy zachęcania z czyjejkolwiek strony.

Gość bo dziewczyny nie nadają sie
do wszystkiego to jakiś denny pomysł jest , czy facet musi koniecznie np się malować i wbijać w spódnicę oraz iść na kurs np. kosmetyczny ? Kobiety nie są ani gorsze ani lepsze tylko inne , mało jest kobiet na wydziałach np mechanicznych bo konstrukcja silnika wankla to nie jest to co kobiety pociąga :D ale są też wyjątki i nikt tym kobietom nic nie mówi.

A chcę żeby dziewczyny szły na politechnike bo brakuje inżynierów, i jeden elektronik zamiast jednego socjologa byłby krokiem do złagodzenia kryzysu. Moim zdaniem problemem nie jest brak dziewczyn na politechnice, tylko fakt że żyjemy w świeci gdzie człowiek nie wybiera studiów pod kątem tego co lubi i co go pasjonuje lecz pod kątem - żeby mieć z czego wyżyć.

ja tam osotanio u siebie zauwazylam wieksza ilosc bab na wydziale, tyle ze na informatyce raczej niz pozostalych kierunkach

Gość a iżynierów to brakuje dobrych
może mieć nawet włosy blond i biust 90D aby dobry był :D . Bo teraz jest tylu absolwentów uczelni wyższych że pracują nawet w kioskach ruchu , bo ktoś przecież musi "wytarzać" i "sprzedawać". Inż. jako konstruktor / ideolog powinien głównie opracowywać i tworzyć a osoba np na produkcji inż. być nie musi.

zasadniczo jak kobieta jest dobra "w tym" to dla mnie może być nawet i wykładowcą na politechnice z tym, że niewiele kobiet to tak naprawdę interesuje , wszystkie tak nagle pragną zgłębiać tajniki konstrukcji spawanych i typy sprężystości materiałów metalowych ?

dlaczego wszystkie? niewiele jest kobiet na wydziale elektrycznym/mechnicznym to nie wiem czy takie wszystkie.

kobietom naprawdę nikt nie broni być inżynierem , z tym że bardzo niewiele z nich ma taką ochotę a jeszcze mniej z nich podejmuje takie decyzje.

e tam, sa na polibudzie wydzialy typowo kobiece np chemiczny czy biotechnologii gdzie jakies 75% to baby. u mnie nawet na budownictwie jest sporo dziewczyn bo pewnie gdzies ok 30%