Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka nadzieja glupich

Jak to dziala...przeczytajcie

Polecane posty

Gość matka nadzieja glupich

Napewno wam sie zdarzylo cos takiego rowniez.. Poznalam faceta ale nie bylam za bardzo do niego przekonana, to bylo nie tak, tamto itd. Po jakims czasie gdy zaczelismy spedzac wiecej czasu ze soboa zaczelam sie do niego bardziej przekonywac, choc wady jego nie zniknely. Oczywiscie on nie wiedzial ze mialam jakies watpliwosci itd. I nagle kiedy juz zaczelam frunac na skrzydlach zauroczenia zadzialala jakas psychologia. On sie ode mnie oddalil, zaczal pisac mniej smsow, mnie rozmow na gg itd Stal sie niedostepny, przez co ja kompletnie zwariowalam na jego punkcie! Teraz nagle uswiadomilam sobie ze chcialabym go miec teraz kiedy nie moge, jak to dziala? Im bardziej niedostepny tym bardziej go porzadam, Ale chcialabym aby to sie odwrocilo, jak mam sprawic by to on mnie zaczal tak porzadac, probowalam do niego nie pisac, ale jak mi wysle smsa lub zagada na gg to zal nie odpisac:/

Boshe jakbym czytała o sobie... :O ale do dzisiaj nie znam na to sposobu. Czy faceci robią to specjalnie? Albo tak szybko sie poddają i gdy my się w nich zaczynamy zakochiwać to oni już dawno myślą o innej ? ;/

Gość nadzieja matka glupich
podnosze bo moze ktos jeszcze cos doda, poradzcie cos jak tego uniknac w przyszlosci:/

Gość SanSan
bo facet to lowca kreci go to co nieuchwytne a jak juz podajemy sie na talerzu to traci zainteresowanie okaz mu obojetnosc jak zadzwoni wkoncu sie umowic to powiedz spokojnym tonem ze umowilas sie z przyjaciomi juz na piwko napewno nie da poznac po sobie ze cos nie gra, powie ok ble ble ble a tak w srodku to go zazdrosc zezre i zobaczysz ze za pare dni bedzie znowu z jezorem na wierzchu za toba latal-zawsze sie sprawdza to co nieuchwytne bardziej pociaga :)

Gość Pustostan Pustych Słów
Taaaaaaaaaa. Znowu pierdoly himalajskie. Facet to lowca. Wlasnie ze nie bo facet to rolnik. Widzialas zeby ktorys z twoich facetow kiedykolwiek cos zlowil, przyniosl ci w pysku zajaca a moze bobra co? Lowca. Kierowca odrzutowca.

to co nieuchwytne bardziej pociaga Tak kurwa, pociag na przyklad, i rakieta kosmiczna, wystrzel swojego faceta nastpenym razem z Bajkonuru w kosmos, w PiiiiiZduuuu! Zaproponuj mu to zobaczyssz jak sie podnieci i napali na rakiete!

Skąd się biorą ci znawcy? Wszyscy tacy pewni tych powielanych wszędzie bredni a jakoś nie zawsze się to sprawdza. No jak to może być jak skoro natura jest niezmienna że jednak nie zawsze wszystko można mieć?

Do autorki to jest sposob manpipulacji bardzo dobrze sprawdzony stosowany w roznych aspektach. Przykladowo, masz jakis batonik, ktory Ci bardzo smakuje na poczatku jest dostepny w kazdym sklepie w ogromnych ilosciach ba na poczatku dostajesz nawet za darmo na probe 2 kesy, a potem owy batonik znika ze sklepow i ciezko go dostac jest dostepny tylko w okreslonych miejscach i drozeje, a naprawde zajebiscie Ci smakuje, a kiedy marketingowcy decyduja sie na taki krok w ow czas Twoje pozadanie do danego produktu zwieksza sie nawet jesli musisz wiecej za niego zaplacic i probujesz go zdobyc. Czujesz Blusa :) ??

Pustostan Pustych Słów okreslone sposoby manipulacji sa opracowywane na podstawie zachowan ogolu nie jednostek to oczywiste, ze jednostka inteligentna znajaca sposoby manipulacji jest trudna do zmanipulowania w konwencjonalny sposob.

Gość nadzieja matka glupich
A czy jest jakis sposob by to odwrocic? By batonik porzadal tak wlasciciela jak wlasciciel jego;) Zmienic cene?

Tak jest sposób. Pójść po rozum do głowy. Głupi dwa razy traci!

Marketingowcy tak dzialaja bys Ty pazadala batonika i bys myslala ze on pozada Ciebie :), a odwrocenie MCswiata nie jest mozliwe :) nie da sie juz od niego odciac marketingu sie nie pokona, a wracajac do meritum, Twoj chlopak powinien odezwac sie do Ciebie kiedy poczuje, ze buzujesz stale zwiekszajacymi sie uczuciami :)

pitus166 Tu nie chodzi o jakis ogol. To jest kompletne nieporozumienie. Pomieszanie. Wabienie, zwodzenie i wszystkie inne gierki to sa wlasnie gierki, a przenoszenie tego na charakter czy psychike to jest kretynizm zwyczajny. Abstrachuje juz od tego ze aby w ogole zagrac to wczesniej trzeba miec z kim grac. Wiec tutaj trzeba najpierw zlapac zwierzaka, zarzucic przynete. Czy w zwiazku z tym mam mowic ze kobiety sa z natury RYBAKAMI czy jak?

Mozna mowic o pewnym zachowaniu, tak jak o innych zachowaniach. Jezeli chodzi o uwodzenie to zalezy tez od wielu czynnikow, co z tego ze ona bedzie uwodzic jego jezeli on bedzie mial to w nosie albo ona nie bedzie mu sie podobac, moze byc tez tak ze jej sie bedzie wydawalo ze ona jego uwodzi a on najzwyczajniej skorzysta z sytuacji aby ja zaliczyc i porzuci. Wtedy taka pacjentka napisze nastepny post o tym jak ja nieczuly facet bydla zwiodl. A dopiero co cieszyla sie ze wszyscy faceci maja instynkt lowcy i tak traktuja (i wrecz powinni bo jak nie to jacys nienormalni wszsytkie kobiety).

Wlasnie o to chodzi, ze manipulant uwodzacy uznaje kobiete/faceta za rybke :) oczywiscie jest to pomieszanie cala mnipulacja, marketing to pomieszanie. Twierdzisz, ze przenszenie manipulacji na psychike to kretynizm nie zgodze sie podam prosty przyklad. Prosze Cie bys zobaczyl sobie ulotki wyborcze pisane w roku 1989 byly to tresci banalne n. Glosuj na lepsza strone - pzpr. A obejrzyj sobie dzisiejszy spot wyborczy dowolnej partii politycznej np. PO takie spoty tworza dzialy PR partii, te przekazy trafiaja do wyorcow w okreslony sposob. Jesli chodzi o uwodzenie specjalisci od manipulacji rowniez stworzyli rozne wzorce :) chocby Andrzej Batko.

Gość PustostanPustychSłów
Andrzej Batko to szarlatan jakich malo i zaplaci adekwatna cene za swoje szalbierstwa. To ze mozna kims manipulowac to jest jasne problem tylko w tym co z takiej manipulacji wynika, wygrywa lepszy? Nie. Moze ale nie musi, zreszta ktos kto ma szczere intencje nie bedzie poslugiwal sie MANIPULACJA to logiczne jest chyba,

Nie mowie, ze Andrzej Batko to szarlatan unikam ocen, nie mowie o tym czy manipulacja jest dobra czy zla ( to zalezy od przyjetych nrm i sposobu patrzenia na rzeczywistosc) ja mowie o skutecznosci manipulacji. Uwierz mi malo jest osob, ktore maja szczere intencje, a wracjac do Batki- jest to czlowiek, ktory jest mistrzem tego czym sie zajmuje on uczyl politykow manipulacji spolecznej :)

Uwazasz, ze sprzedawc sprzetu rtv ZNAJAC SLABE PUNKTY urzadzenia poda Ci je czy bedzie mowil, ze urzadzenie jest bardzo modne sam posiadam ten model np. odtwarzacza dvd i musze Panu powiedziec, ze spelnil oczekiwania moje i mojej rodziny :)

szczera dziewczyna zgadzam sie nie umiejetna manipulacja ciagnie na dno i powiem od razu JA NIKIM NIE MANIPULOWALEM I NIE ZAMIERZAM TEGO ROBIC ja po prostu fascynuje sie manipulacja i mowie ludziom jak sie przed nia bronic i jakich postaw sie wystrzegac Pozdrawiam szczera dziewczynko :)

Batko moze jest mistrzem... teoretycznie, to ze wchlonal wiedze nie znaczy ze potrafi ja wykorzystac w praktyce, to przewaznie ze soba nie idzie w parze. Znam ludzi ktorzy nie maja pojecia o Batce a sa takimi manipulantami ze mala banka. Na wlasnych oczach przez lata w bliskosci przygladalem sie jak ludzie sie lapia. Problem polega na tym ze zawsze sa dwie strony, wiec nawet najlepszy manipulant manipuluje do czasu, az natrafi na lepszego od siebie albo swiadomego czlowieka. Niczego dobrego to nie przysparza uwierz mi. Byc moze nie chcesz dojrze teego ale to prowadzi do RUINY, oszustwo, klamstwo RUJNUJE! DObro, prawda, milosc BUDUJE. Mozesz kombinowac, nie wiem jak bardzo ale tego nie zmienisz, w najlepszymwyapdku jak bedziesz przebigle cwany narobisz w zyciu duzo poszkodowanych osob ktore dalej w swiat poniosa swoj bol, smutek i poczucie ze ktos ich wykorzystal. Z tego sa choroby psychiczne, bieda, deprawacja, patologie wszelkie...

Jest taka plyta 2PACa - THUG LIFE - The Hate You Gave Lil Infants FUCKS EVERYBODY. I to jest prawda a nie jakies OSLEPIENIE MANIPULACJA

pituss166 to moze odpowiesz jak postepowac w przypadku autorki zeby partner........zaczał sie znowu interesowac....... i zeby znów chwycił

szczera, moze gadalismy, ja to wiesz tak jak kot z pierdzielem latam i po proznicy klepie, bo i tak tego nikt nie slucha ;)

Batko nie tylko wchlonal wiedze widze, ze nie wiele wiesz o tym czlowieku sam znam pare osob, ktore uczestniczyly w jego szkoleniach i troche posluchalem sobie ciekawych rzeczy o tym clowieku. To wlasnie A. Batko jest jedna z wazniejszych dla mnie postaci jesli chodzi o teorie manipulacji bo jej nie stosuje w praktyce chciaz wiem jak to banalnie proste :D Mowisz, ze nie chce dojrzec do prawdy, a wyobraz sobie co byloby gdybysmy oglosili narodowy dzien prawdy wszyscy na jeden dzien mowili by tylko prawde twojej wyobrazni pozostawiam rzeczywistosc polska po takim dniu :D Ja wcale nie chwale klamstwa nie stosuje go ja mowie wrecz co robic by nie wpasc w sidla manipulatorow :) Cieszy mnie to, ze moge z Toba pogadac bo wiedze ze Jestes jedna z powazniejszych osob na tym forum. Odnosnie ostatnich zdan: U nikogo nie spowodowalem i nie zamierzam powodowac chorob psychicznych :)

pituss166 to moze odpowiesz jak postepowac w przypadku autorki zeby partner........zaczał sie znowu interesowac....... i zeby znów chwycił Ja nie udzielam porad jak cos zrobic, zeby na kogos to podzialalo bo manipulacja to swinstwo, ale jesli naprawde chcesz o tym poczytac to idz do czytelni dowolnego uniwerku wpisz sobie haslo nlp i przeczytaj na poczatek Johna Seymoura "Wprowadzenie do programowania neurolingwistycznego" polecam tez G. Beck " Zakazana Retoryka"

Tak wyobrazam sobie ze to byloby za trudne taki dzien prawdy musialby trwac wiele lat aby oczyscic dusze ludzi. Z kazdym razem byloby lepiej ale jeden dzien nie wystarczy to za malo aby nowe pokolenia wychowywaly sie w prawdzie. Prawda nie oznacza tez mowienia wszsytkiego co slina na jezyk rpzyniesie przeciez. A to ze Batko tam kogos szkolil. Ja znam batke jeszcze sprzed 15 lat kiedy nie byl tak popularny i mnie on nie podnieca, bez jego szkolen w zaden sposob by mnie nie zmanipulowal. To dziala na ludzi naiwnych i glupich. A to ze uczyl politykow? To przeciez widac po tych politykach, chyba tylko Lepper jak sam powiedzial ma inteleigencje wrodzoana i po nim tego nie widac bo rzeczywiscie zna sie na tym a reszta to doopy a nie manipulanci.

Tak wyobrazam sobie ze to byloby za trudne taki dzien prawdy musialby trwac wiele lat aby oczyscic dusze ludzi. Z kazdym razem byloby lepiej ale jeden dzien nie wystarczy to za malo aby nowe pokolenia wychowywaly sie w prawdzie. Prawda nie oznacza tez mowienia wszsytkiego co slina na jezyk rpzyniesie przeciez. A to ze Batko tam kogos szkolil. Ja znam batke jeszcze sprzed 15 lat kiedy nie byl tak popularny i mnie on nie podnieca, bez jego szkolen w zaden sposob by mnie nie zmanipulowal. To dziala na ludzi naiwnych i glupich. A to ze uczyl politykow? To przeciez widac po tych politykach, chyba tylko Lepper jak sam powiedzial ma inteleigencje wrodzoana i po nim tego nie widac bo rzeczywiscie zna sie na tym a reszta to doopy a nie manipulanci. To co mowilem o dniu prawdy to zart, a to o czym piszesz to tylko utopia jest niestety. Wyobraasz sobie w jaki sposob malbys oczyscic wielkie miedzynarodowe ptezne korporacje z klamstwa, politykow, ludzi ? Nie jest to mozliwe, nie w czasach opierajacych sie w swoich podstawach na klamstwie. My nie mowimy o mowieniu tego co slina na jezyk przyniesie, ale o charyzmatycznym jezyku porywajacym tlumy. Gebels porywal tlumy do tego stopnia, ze zakceptowaly one bestialstwo. i pamietaj o aktualnym w naszych czasach stwierdzeniu "Klamstwo powtarzane wiele razy staje sie prawda". Jesli chodzi o Batke to 15 lat temu nie byl tak sprytny jak dzis :P, takie myslenie mnie by nie zmanipulowal moze wlasnie prowadzic do uspienia czujnosci i do otwarcia na sugestie podprogowe. A niektorzy politycy potrafia przemawac manipulowac. Stwierdzenie wszyscy politycy to debile jest nie na miejscu. Bys sobie posluchal Kwasniewskiego ten to umie przemawiac, a jego wypowiedzi przesiakniete sa erystyka. Zgadzam sie, ze manipulacja odzialuje przedewszystkim na prostakow, ale po toprzeciez powstala wiekszosc spoleczenstwa to prostaki wychowane przez MCswiat.