Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Beata_noli

rodzice zniszczyli mi życie!

Polecane posty

Gość Konstancjaa
Ja miałam podobna sytuacje i powiem ci, ze gdybym rzucila to bym teraz załowała a tak to zrobiłam studia juz do konca i miałam spokój, pozniej zaszłam w ciaze i jakos sie poukładało, ale byłam zadowolona, ze nauke mam juz za soba :)

W życiu czasami warto chwilę się przemęczyć, żeby później móc realizować swoje pasje:) Jeszcze tylko rok prawka, a jakie perspektywy:) rok to jest nic, to przeleci w okamgnieniu! A taka praca da Ci pieniądze na to, by robić to, co chcesz - iść na drugie studia, (mam taką koleżankę, co robi weterynarię po skończeniu \"intratnego\" kierunku i przez to nie musi się zastanawia, gdzie znajdzie robotę jako weterynarz). Tak, jak mądrze ktoś napisał - będziesz mogła RZECZYWIŚCIE co zrobić dla dobra zwierząt:) Ale nie myśl, że weterynaria polega na roztkliwianiu się nad zwierzątkami - na pierwszym roku masz normalne zajęcia w rzeźni, a jako weterynarz będziesz usypiać kotki i szczeniaczki itd. Jako prawnik dobrze zarabiający (a rodzinna firma Ci to gwarantuje), będziesz mogła założyć sobie własną sieć lecznic albo hodowlę czegokolwiek :P Poza tym, wizja \"rzucenia studiów\" przez Ciebie wydaje mi się mało realna. Przez całe życie rodzicie Ci mówili, co masz robić i to roiłaś (moim by to do głowy nie przyszło, wiedzieli, że mam swoje zdanie). Skoro z rodzicami sobie nie potrafiłaś poradzić własnym zdecydowaniem, nie wiem, jak poradzisz sobie w tzw. świecie. Piszesz, że rodzice Cię nie sponsorują, tylko z nimi mieszkasz i jesz :D Tym mnie przekonałaś, że o życiu wiesz bardzo, baaardzo niewiele i rodzinna firma będzie dla Ciebie po prostu azylem...

Dziewczyno zacznij żyć własnym życiem. Postaw się. Idź do pracy, wyprowadź się, ogarnij. Zaplanowali twoje całe życie, a Ty tylko na nich nakrzyczałaś? Weź w końcu wodze w swoje ręce, bo inaczej kiepska cię przyszłość czeka.

Gość Lucjanna88
oooj, ja miałam dokładnie to samo tylko, że mnie zmusili do polonistyki, rzuciłam na 2 roku i jestem na maksa zadowolona. Teraz kończę socjologie. Warto robić po swojemu - pozniej nie musisz na nikogo zrzucać winy...