Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Akacja573

słuchajcie czy to nadaje się do lekarza???????????????????/

Polecane posty

Gość Akacja573

mój problem wygląda tak. ciagle jest mi gorąco. kiedy musze powiec jedno zdanie w szkole, kiedy ktoś mnie zaskoczy, kiedy sie zdenerwuje, kiedy ktos zada mi kłopotliwe pytanie, kiedy musze gdziekolwiek załatwić jakąs sprawe, kiedy rozmawiam z koleżanką na sercowe tematy, gdy wchodze z podwórka do pomieszczenia, gdy wchodze do obcego mieszkania, kiedy sie czegoś zawstydze, mogłabym tak wymieniać bez końca.do tego dochodzi czerwienienie na twarzy, pulsowanie w głowie. ale te napady gorąca są najgorsze, raptownie robie się calutka mokra, łącznie z dłonmi twarzą i plecami. dodam ze jestem młodą osobą. czy to moze być jakaś chorobą?

Gość Akacja573
0000

Gość Sage
Owszem - do psychiatry

Gość Akacja573
pytam powaznie i jesli nie masz nic mądrego do powiedzenia to wypad

Gość jaki z tego morał
zbadaj tarczycę, bo wygląda na to, że jakieś hormony buzują

Gość
raptownie robie się calutka mokra, łącznie z dłonmi twarzą i plecami. jak tam mam jak wezmę dropsy tylko mniejsze objawy :o :D :D

Gość Akacja573
dzieki za podpowiedz. to zaczeło mi sie jakies 1,5 roku temu. boje sie ze jesli pojde do lekarza i powiem ze robi mi sie gorąco to on to zbagatelizuje

Gość
boje sie ze jesli pojde do lekarza i powiem ze robi mi sie gorąco to on to zbagatelizuje BO TAK BĘDZIE :o :D :D :D

Gość frufru
opisz mu dokładnie te objawy co tutaj to Cię nie zbagatelizuje. opisałaś wszystko bardzo ładnie i dość rzeczowo by lekarz mógł postawic chociaz robocza diagnozę. jak na moje oko albo tarczyca, albo nerwica, albo tez nadciśnienie, ale to byś sie raczej nie pociła. stawiam na tarczycę, są teraz popularne (moze efekt poczernobylowski?... cholera wie). na szczęście większosc schorzeń tarczycy dobrze sie leczy.

Gość Akacja573
dodam ze mam dosyc spore cisnienie, dzisiaj rano miałam 92/ 143

Gość frufru
tarczyca coraz bardziej sie kłania. do lekarza, ale już.

Gość Akacja573
,,,,,

Gość Akacja573
frufru dzieki, chyba naprawde sie wybiore bo mój problem coraz bardziej mi doskwiera, a czy tarczyca jest grozna

Gość w ciązy
jesli to nie tarczyca to nerwica i pojscie do psychiatry nie zaszkodzi

Gość w ciązy
idz do laboratorium i popros o badanie krwi TSH---to badanie na hormony tarczycy

Gość ghandiego
To są książkowe objawy nerwicy. Możesz udać się do internisty, prawdopodobnie da Ci skierowanie do psychologa. Do psychiatry nie musisz mieć skierowania.

ja jak poszlam z objawami neriwcy do lekarza to kazal mi kupic sobie jakies ziolka na uspokojenie :o

Gość Akacja573
i własnie boje sie ze mi tez kaze kupic jakies zioła i wyjde na udiotke, a mi ten problem coraz bardziej przeszkadz. nienawidze lata, ciagle mi goraco, unikam wizyt u kogoś, bo jak wejde do obcego mieszkania zaraz płyną po mnie struzk potu. juz nie wiem co mam robic

Idż do lekarza rodzinnego,powiedz co ci dolega i poproś o skierowanie na badania.Nie da się leczyć internetowo,czasem takie rady domorosłych medyków przynoszą wiele złego,ktoś kompetentny musi Cię zbadać i wtedy dowiesz się co się dzieje.

Gość ghandiego
dlatego albo zapisz się na wizytę do psychiatry, albo: idziesz do lekarza, mówisz jak jest i prosisz o skierowanie do psychologa. jak będzie chciał Ci wciskać recepty, to mówisz: w takim razie dziękuję, poproszę o swoją kartę, zmieniam przychodnie. Zawsze działa

Gość ghandiego
Ja jestem na trzecim roku specjalizacji z psychiatrii. No i, jak mówię : wygląda to na objawy zaburzeń lękowych ale cięzko mi to ocenić bez wywiadu i badania. Myślę, że mimo wszystko powinnaś udać się do specjalisty, gdyż warto by bylo zebrać dokładny wywiad, żeby jednoznacznie stwierdzić rozpoznanie, których po Twoim opisie może się nasunąc już kilka ale także może to być zwiążane z sytuacjami, o których nie wiem. Myśle, ze jesli się zdecydujesz to na pewno bedzie to kilka wizyt. Rozumiem, że te objawy są bardzo nieprzyjemne i tak naprawde możesz sobie nie poradzić bez leczenia. Dodatkowo stres związany ze szkoła i lęk przed napadami może się nasilać. Pozdrawiam i życze powodzenia, Oczywiście służe pomocą w razie jakiś pytań.

Gość frufru
Jezu przestańcie. to tarczyca. klasyczne objawy. nerwicę dopuszczam opcjonalnie, ale powątpiewam. idz do lekarza, powiedz co przezywasz DOKŁADNIE, w jakich okolicznosciach itd i powiedz na końcu "obawiam się ze to jakies problemy z tarczyca" i popros o skierowanie na badania krwi. po badaniach dostaniesz leki i bedzie git. zaniedbywane schorzenia tarczycy sa groźne. nie lekcewaz tego.

Gość ghandiego
rozumiem, że sugerujesz nadczynność tarczycy na podstawie jednego objawu: napadów gorąca jednak u tej osoby te objawy nasilają się w sytuacjach stresowych, nie są zaś permanentne, jak powinno mieć to miejsce w nadczynności tarczycy, z powodu przyspieszonego metabolizmu popieram jedno: przez internet Cię nie wyleczymy.

Gość frufru
- podniesione ciśnienie i pulsowanie w głowie - prawdopodobnie na skutek tachykardii; - ogólne objawy nerwowości - klasyczne przy nadczynnosci; - uczucie gorąca, pocenie się i czerwienienie na twarzy również w sytuacjach neutralnych - wchodzenie do pomieszczeń, po prostu lato; dlatego sądzę że to nadczynność tarczycy. oczywiscie nie upieram się przy swoim, ale opcja "zabieram kartę bo lekarz dał mi receptę a nie skierowanie do psychologa" jest trochę niepoważne.

Gość Akacja573
wydaje mi sie ze gdyby to były problemy związane z psychiką miałabym je od początku. a ta choroba po prostu dopadła mnie jakies 1,5 rojku temu. kiedys byłam przebojową aktywną osobą. teraz wszystko sie zmieniło. a gorąco mi po postu ciągle, nie chodze latem na zadne imprezy nigdzie nie wyjezdzam bo nawet stojąc czy siedząc sie poce.w pokoju mam zamontowaną klime która chdzi cały czas bo inaczej nie moge wytrzymac. zimą tez mi gorąco, kiedy iini chodzą w grubych płaszczach ja chodze w wiosennej kurtce.własnie kiedy nawet wchodze z podwórka do jakiegos pomieszczenia od razu oblewa mnie pot czuje kołotanie serca i pulsowanie w głowie, musze chwile posiedziec zeby sie to uspokoiło. czerwienie sie tez jesli opowiadam o czyms w towarzystwie, kiedy ktoś mnie z zaskoczenia o cos zapyta.powtórze ze moje cisnienie jak na moj wiek jest strasznie duże teraz miałam 99/ 155. puls 96. nieraz pobolewa mnie serce. chciałam zapytac jak przebiega leczenie nadczynnosci tarczycy. oczywiscie wybiore sie dolekarza ale przed tem chciałam popytac

Gość ja tez mam podobnie
Zastanawiam sie co to,do tego chroniczny brak apetytu i ciagle przygnebienie!!!!!!!!

Gość w ciązy
twoje objawy moga swiadczyc o wielu chorobach i trudno stwierdzic co to jest bez opinii lekarza ktory cie zbada i zleci testy laboratoryjnie Podwyzszone cdisnienie i pocenie sie miała moja tescciowa i okazało sie ze to gruczolak nadnercza Idz do lekarza chocby i zaraz i nie mecz sie dłuzej Mylisz sie piszac "wydaje mi sie ze gdyby to były problemy związane z psychiką miałabym je od początku. " chorobe nerowa taka jak nerwica mozna złapac i nie koniecznie ma sie to raz na zawsze

Gość ja tez mam podobnie
do tego dochodzi chroniczny brak apetytu i ~przygnebienie!

Gość w ciązy
ja tez mam podobnie wiec czemu nie poszłas do lekarza????

Gość ja tez mam podobnie
mam wiele problemow w zyciu wiec myslalm,ze to po prostu stres..??