Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Akacja573

słuchajcie czy to nadaje się do lekarza???????????????????/

Polecane posty

Gość ja tez mam podobnie
poza tym badania krwi i tarczyca jest ok,wiec juz nie wiem jakie inne badania zrobic!

Gość Akacja573
u mnie akurat brak apetytu nie występuje. przygnębiona tez nie jestem, a jesli juz to tylko z powodu mojego problemu. dla mnie to jest błedne koło. czerwienie i poce sie bo sie wstydze wstydze sie bo sie czerwienie i poce. to jest tragednia, szczególnie świeta i imprezy rodzinne, najchetniej chciałabym zeby nikt sie do mnie nie odzywał i nikt o nic nie pytał. wyobrazcie sobie widok młodej nawet atrakcyjnej dziewczyny całej czerwonej na twarzy i mokrej na całym ciele twarz plecy ręce brzuch. ktoś patrzy i pewnie mysli sobie nienormalna

Gość frufru
klasyczne objawy nadczynnosci tarczycy to chudnięcie, tachykardia i kołatanie serca, nerwowość nawet z drżeniem rąk, uczucie gorąca, pocenie się, dość często brak apetytu i biegunki, osłabienie, apatia. nieleczona nadczynność moze prowadzic do zespołu Gravesa-Basedowa, który objawia się m.in. wytrzeszczem oczu. z wolem jest różnie, czasem sie pojawia, czasem nie... a dalej nieleczona nadczynnosc moze prowadzic do gorszych rzeczy, od uszkodzenia wrosku po uszkodzenie mógzu (wylewy domózgowe na skutek podniesionego ciśnienia krwi). leczenie zależy od stopnia rozwoju choroby, zazwyczaj bierze się leki normalizujące pracę tarczycy, w najcięższych przypadkach po operacyjne usunięcie tarczycy. leczenie moze trwac całe życie, ale nie jest jakieś przesadnie kosztowne, bo na odpowiednio wypisane recepty jedno pudełko standardowych leków kosztuje po kilka złotych za 50 tabletek. ale to tylko moje mądrzenie się, do lekarza dziewczyny, do lekarza!...

Gość frufru
ja też mam podobnie - no to jak wyniki krwi i tarczycy masz OK, to znaczy ze cos innego :) moze i stres. a moze nie. do lekarza....

Gość Akacja573
w sumie nie miałam. to stało sie dosłownie z dnia na dzien. pamietam jak byłam na urodzinach mojej kuzynki było duzo ludzi i przy stole wujek powiedział mi ze ładnie wyglądam, a miałam po prostu podkręcone włosy, poczułam nagle uczucie gorąca i pot prawie ze mnie spływał, puls miałam pewnie ze 150 tak mi skakało w głowie. tak sie zestresowałam ta syuacja ze szybko uciekłam. od tamtej pory ciągle tak mam i nic nie pomaga.nie mam ochoty nigdzie wychodzic bo wiem ze co mnie dopadnie za kazdym razem kiedy ktos sie do mnie odezwie, lub nawet bez powodu

Gość Magdalena0987
współczuje moja siostra miała podobne objawy w koncu wpadła przez to w depresje. okazało sie ze miała tarczyce.

Gość neurotyk
nerwica często spada jak grom z jasnego nieba, podręcznikowy przykład, nieleczone lęki mogą się nasilać!!

Gość blondi86
wiesz czasem mam podobne objawy ale tylko w wyniku silnego zdenerwowania albo czasem jak kogos oklamuje bo musze to czuje ze sie robie czerwona na twarzy i jest mi goraco.. ostatnio zrobilam sie taka czerwona i goraco mi bylo na wczorajszej sesji gdy wykladowca mnie odpytywal.. ale zaliczylam he eh wiesz ja to mam sporadycznie bo wszelkich hamulcy sioe wyzbylam przy swoim facecie i nie czerwienie sie juz tak ..