Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sukniatarnow

jak interpretować taki wynik testu?

Polecane posty

Gość sukniatarnow

możliwe, że 2 tygodnie temu zaszłam w ciążę, dziś zrobiłam test i wyszła mi gruba kreska ta u góry (C) i słabiuteńka ledwo widoczna ta u dołu (T). Do okresu brakuje mi jeszcze ok.1.5 tyg. Czy jest możliwe, abym mogła ten wynik testu interpretować jako wczesny początek ciąży skoro ta dolna kreska była tak słabo widoczna/

Gość dfgn
jeśli pojawiła się kreseczka, chocby grubości włosa to oznacza że jesteś w ciąży. gratuluję, cieszysz się ??

Gość nbvcdg
pewnie nie bo chyba to ty założyłaś temat z pytaniem czy możliwe jest zajście w ciąże podczas okresu

Gość sukniatarnow
temat założyłam ja, proszę o inne opinie osób, które miały podobną sytuację, gdzie miały wyższą kreskę grubą a drugą ledwo widzialną pod światło

Ja miałam o wiele grubszą kreskę z C, no i okazało sie, że jestem w ciąży - czekamy na bliźniaki,

Gość sukniatarnow
czy brac w ogole pod uwage tak slaby wynik jednek z kresek (tej najwazniejszej?)

Gość sukniatarnow
kurcze bo chodzi mi o to, że ta druga niska kreska przy (T) jest prawie niewidoczna, ale pojawila sie, jak spojrzec 'pod swiatlo' to ledwo widzialne różowe jest, jest to mozliwe, że to ciąża ale wczesna i odczynnik hcg jest slaby ale ciąża jest?

Gość sukniatarnow
aha no i w ciąże moglam zajść najdalej 2 tyg temu, mozliwe aby test już coś wykrył? tak jak wspominalam okres normalnie powinnam dostać za ponad tydzień wiec nie wiem czy mam brać pod uwagę to bladzieńkie niewidoczne pasemko przy (T)

może jak postawisz test do góry nogami, to wynik będzie bardziej korzystny dla ciebie :p

Gość sukniatarnow
ale ja chce być w ciąży tylko nie wiem czy ten wynik jest jednoznaczny :)

tylko że tu chodzi głównie o kreskę przy polu testowym (T). (C) jest polem kontrolnym i jak tego nie ma na teście to test jest nieważny . kapujesz?

Gość weewwe
Gdy nie byłam w ciąży a robiłam testy, nie było nawet śladu drugiej kreski. Wydaje mi się więc że możesz być w ciąży (test może to już wykryć, choć wiarygodny będzie po terminie miesiączki.)

Kreska ma być widoczna gdy test leży na płasko a nie pod światłoKreska ma być różowa a nie szaroburaWynik ma być odczytany w czasie podanym na ulotce, później nie odczytujemy wyniku

wg mnie nie ma ciąży, za to są złamane zasady odczytywania wyniku

Gość pipulinda
ej a kto napisał że kreska jest szarobura???? i gdzie jest napisane po jakim czasie sprawdzila ten test??

A ja nie wiem... Jak to zaszłaś w ciążę 2 tygodnie temu a okres masz dostać za 1,5 tygodnia? Druga faza cyklu nie trwa 23 dni, ale zawsze 14 dni. Niemożliwe żebyś owulowała na 23 dni przed miesiączką!! Albo coś pomyliło ci się w obliczeniach, albo ta druga słabiutka kreseczka to było twoje przewidzenie. Według mnie jest za wcześnie na radość. Dla pewności zrób test ponownie w terminie miesiączki. I daj znać jak to się skończyło :)

Poza tym w ciążę w czasie okresu mogą zajść dziewczyny, które mają ekstremalnie krótkie cykle - trwające 21 dni lub mniej. A u ciebie wydaje się, że cykle nie są takie krótkie.

pipulinda - a ktoś tak musiał napisać? Napisała, że kreska jest ledwie widoczna pod światło. Gdyby była różowa byłaby widoczna nie pod światło ale gdy test leży na płasko.Info o teście odczytanym o czasie napisałam z rozpędu bo nikt nie zadał tego pytania - by Autorka postu wiedziała (patrząc na to forum - jakoś szereg osób omija ten punkt w ulotce a potem wprowadza w błąd forumowiczów).

Gość sukniatarnow
okres mam normalnie, cykl 28, 2 tygodnie temu (od tamtego czasu) regularnie kochałam się z mężem i dzisiaj zrobiłam test, wyszła gruba kreska przy (C) oraz bardzo słabe (T). Pod światło miałam na myśli to, że jest bardzo słabe różowe, właściwie trzeba się dobrze przypatrzeć i wtedy widać jakąś zmianę w tym polu T, ale jednak nie jest to jednolicie białe tylko taka lekko przebijająca różowa kreska nie wiem

Testu ciążowego nie odczytuje się pod słońce. Równie dobrze możesz sobie dorysować różową kreskę mazakiem. Nie ma szans że przy 28-dniowych cyklach zajdziesz w ciążę uprawiając seks w czasie miesiączki. Test nie pokazuje wyniku tak wcześnie - na 10 dni przed miesiączką. Terminy się nie zgadzają. Zrób test po terminie miesiączki.

Gość fdsa
kurna jeśli przebija bladziutka rózowa kreska to jest ciąża ! a najlepiej to leć jutro na bete i po problemie

Gość sukniatarnow
nie uprawialam seksu w czasie miesiaczki. i test nie odczytywalam 'pod slonce' tylko po protu ta druga kreska jest bardzo slaba i ledwo widoczna, ale jesli sie przyjrzez to po prostu nie ma 'bialego pola' tylko jest delikane zarozowienie w miejscu wyniku (T).

sukniatarnow ja miałam taki test; jak ktoś chciałby byc w ciązy to widziałby pasek a jeśli nie to by go zignorował; test odczytany w poprawnym czasie ale i zrobiony po termine miesiączki; nawet zabrałam go ze sobą do ginki ;-) (bo nie zmienił wyglądu nawet 3 dni później) trochę sie pośmiała, że faktycznie nie wiadomo... i dała skier na betę; no i ciąża...

Gość sukniatarnow
TAK odczytalam go do 5 min po zakropieniu moczem, poza tym ostatnio jakoś słabo się czuje i boli mnie podbrzusze, ale tak jak mowie, w ciąże moglabym zajsc dopiero od jakis tyg bo wteyd moj mąż przyjechal z pracy wiec sie zastanawiam czy to mozliwe aby test juz zalapal minimalne ilosci hcg w moczu, okres bede miec okolo 1 maja dopiero, na tescie wyszla gruba C i starsznie slaba ledwo widoczna T

Gość sukniatarnow
co to jest 'beta' ? o jakie badanie krwi mogę poprosić? na obecność hcg czy jak to najlepiej określić? pytam gdyż jeśli już jestem w ciąży nie chcę ryzykować przyjmowaniem jakiś tabletek pt. przeciwbólowe czy pić jakikolwiek alkohol, obecnie ciężko mi jest dostać się do mojej ginekolog a ponieważ jest to dość wcześnie jak na wykrycie ciąży chciałam wiedzieć, cyz któraś z Was po prostu miała taki przypadek i to przed okresem planowanym

Gość sukniatarnow
i tka jak mowie, wynik T z paska ledwo się na różowo PRZEBIJA, ale jednak widać to trosze jak się człowiek lepiej przyjrzy bez wiekszoego kombinowania no i teraz się zastanawiam