Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podział kosztów wesela

jak to rozegrac - kasa na wesele od rodziców

Polecane posty

Gość podział kosztów wesela

Moja mama obiecała mi już dawno, że przeznaczy pewną sumę pieniędzy na moje wesele (już dawno ma odłożone). Z kolei mój narzeczony płaci sobie sam. Jego rodzice kupują wódkę i dają trochę swojskiego jedzenia. Jak ustalić sprawy podziału kosztów? Prosić mamę, żeby mi dała te pieniądze i nimi dysponować według potrzeby? Czy spotkać się z narzeczonym i jego rodzicami, żeby ustalić podział kosztów - mama chyba by tak chciała, ale dla mnie to trochę niezręczne, bo skoro narzeczony płaci sobie sam, to co mają do kasy mojej mamy jego rodzice? Z drugiej strony nie chcę, żeby przyszli teściowie myśleli, że za wszystko płaci ich syn.

z tego co widze podzial kosztow to musiz tylko obgadac z mlodym. bo rodzice jego konkretnie juz - wodka i jadlo. i tyle.

Też mi się wydaje że lepiej pogadać z narzeczonym. Jego rodzice przecież o organizacji wesela i tak będą z nim rozmawiali więc o pomocy Twojej mamy usłyszą tak czy inaczej. Zawsze też możesz sama im to w rozmowie przekazać, tylko delikatnie. Takie spotkanie organizacyjne pomiędzy rodzicami jest uzasadnione jeśli obie strony dorzucają coś do wesela, a w takiej sytuacji teściowie mogliby odczuć że jeszcze czegoś byś od nich chciała. Chyba że sami ten temat poruszą, będą chcieli się z Twoją rodziną zobaczyć- to wtedy masz problem z głowy :)

Gość czarna koala
tak jak piszesz - niech mama da pieniądze skoro obiecała i dysponujcie nimi według potrzeb. tak jest najwygodniej. tylko musisz uzmysłowić mamie że z drugiej strony masz wkład i pieniężny i materialny. bo inaczej mama mogłaby miec wrazenie ze jest wykorzystywana. spotkanie rodzin i tak zróbcie, ale nie mówcie tam o podziale kosztów, tylko o sprawach organizacyjnych...