Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem co począć

co byście zrobiły na moim miejscu?

Polecane posty

Gość nie wiem co począć

od dawna podejrzewałam że mój syn jest gejem, świadczyło o tyn jego zachowanie, to jak się ubierał, jego delikatność... ale dziś moje podejrzenia się sparwdziły, syn korzytsał przez kilka dni z mojego komputera gdyż swój miał zepsuty . Zapomniał usunąć historie przeglądanych stron.... potwierdzają moje podejrzenia moze jest jeszce młody i nie potrafi określić swojej orientacji.... z jednej strony mam mu to za złe, z drugiej strony to mój jedyny syn i kocham go takim jakim jest. gorzej jest z ojcem... wiele razy rozmawiał ze mną o tym , że również go podejrzewa, mówił ze wstydzi się go.... i częto to zauważam. w niedalekiej przeszłosci podczas kłótni nazwał syna " pedałem" , boze jak to strasznie brzmi. wiadomo był w złości, mogło mu się zdarzyć. ale do czego zmierzam... syn często zaprasza kolege na noc , znają się od dawna, są jak bracia. gdy on jest u nas całą noc nie śpie, myślę co oni tam wyprawiają.... i wiem co wyprawiają bo nie raz słyszałam.... ale nie byłam pewna.. teraz juz wiem. co mam robić....? porozmawiac z nim? nie chcę go zawsztydzić.... czekać az sam się otworzy?

Gość nie wiem co począć
dodam że syn ma 18 lat.

Gość nie wiem co począć
proszę o poradę.. może ktoś był w podobnej sytuacji?

Gość nie wiem co począć
żeby mnie okłamać i zmylić powie pewnie że ma ... i znów w punkcie wyjścia..

znam kogos takiego bardzo mi blisiego - moja rada: powiedz mu ze chcez zeby wiedzial ze jesli jestgejem to ty to akceptujeszi ochasz dalej nic to nie zmienia itd po jakims czasie sie przyzna oni sie boja i ja sie im nie dziwie

no i co z tego, ze jest gejem ? nie ma w tym nic nadzwyczajnego.on nie potrzebuje pomocy tylko ty i maz. terapja wskazana dla calej rodziny.

Gość nie wiem co począć
ja nie mam nic przeciwko, jednak jest to szok dla matki, Kocham go całym sercem to mój syn.

no wlasnie i to jest najwazniejsze, ze kochasz go takim jaki jest.kogo to obchodzi kto z kim sypia, wazne, zeby byl szczesliwy.

Gość polece kiedys na nos
jak kochasz syna i akceptujesz jego orientacje to mu to zasygnalizuj. homoseksualista to przeciez taki sam czlowiek jako hetero. czy nie jest najwazniejsze w zyciu, zebysmy byli zdrowi i szczesliwi? p/s czy jakby twoj maz mial syna chorego na Syndrom downa to tez by sie go wstydzil? zreszta przyczyny homoseksualistow nie sa do konca zbadane naukowo. Wiadome jest napewno, ze nie jest to choroba ani jakies widzimisie z ktorym trzeba walczyc. jedynie kosciol katolicki w polsce buduje rozne orodki do leczenia homoseksualizmu.......... szczyt glupoty i lamania praw czlowieka!

Gość
nie wiem co począć pzyłacz sie do wspołnej orgii :D :D tak naprawde Twoj syn bedzie potępiony!!!!!!!!!! w piekle smazyc sie bedzie!!!!!!!!!!!

Gość Aurelinka
faktycznie gejostwo nie jest normalne - z fizjologicznego punktu widzenia... a z drugiej strony miłość gejowska jest szlachetniejsza, bo miłość kobiety i mężczyzny prowadzi do prokreacji, chcą mieć potomstwo - a geje tworzą inną relację, czyste uczucie. udowodniono naukowo, że orientacja chłopca może wynikać z postawy ojaca - radzę poczytać co mówią psychologowie na ten temat. ale powszechnie wiadomo, że już w Antyku młodzi grecy i rzymianie szczycili się tym rodzajem miłości, też właśnie przez tyraniczne wychowanie itd.

aurelinka- to sa tylko hipotezy. jedna z najbardziej gloszona teza- jest specyficzne skrzyzowanie genetyczne, tzw "blad genetyczny". i narazie wiekszosc na to wskazuje. psycholodzy, medycy, naukowcy - nie okreslaja sie do twojego pojecia jako jedynego dla homoseksualizmu. wplyw rodzicow, wychowania i rozwoju ma wplyw na wszystkie patologie czy tez i nie. a tak pozatym to co to jest normalne cos? tak samo jak dokonywanie aborcji w polsce nie jest zjawisciek "normalnym" to w holandii wlasnie tak. a wiec kulturowo widzac, nic nie jest normalne dla wszystkich. p/s w polsce nic nie jest normalne. oprocz nietolerancji, klamstwa i obludy.

do autorki- poczytaj fachowej literatury na temat homoseksualizmu. polecilabym najlepiej obcojezycznej, gdyz tam jest wiecej informacji na ten temat i bardziej szczegolowa. w polsce , jeszcze pare lat temu, homoseksualizm byl "sitkowany" przez wytwortwa ksiazkowe na przypodobanie kosciola. moralne podloze rodziny jest przeciez najwazniejsze, wzrost gospodarczy, wyz ludnosci, wzmocnienie instytucji kosciola. prokreacja homoseksualizmu jest kontraproduktywna dla panstwa, szczegolnie takiego jak poslka. Polska potrzebuje podatnikow...........

Gość dzejn
ok, moze nie sprowadzajmy dyskusji do tematu jaka jest przyczyna homoseksualizmu i czy w polsce geje maja latwe zycie.. to temat rzeka, wiec mysle ze lepiej skupic sie na problemie autorki. Autorko- dobrze, ze ty akceptujesz syna i jego orientacja seksualna nie jest dla ciebie problemem. ale z tego co piszesz, gorzej jest z mezem... mozliwe, ze syn boi sie ujawnic, bo czuje brak akceptacji ojca i po prostu boi sie jego reakcji, odrzucenia.. sprobuj porozmawiac z mezem ( na razie bez syna), wybadac jaki ma dokladnie stosunek do orientacji syna. po rozmowie z mezem mozesz/ mozecie wspomniec przy synu, (np podczas ogladania wiadomosci w tv o paradzie rownosci) ze nie masz/macie nic przeciwko homoseksualistom, ze to normalni ludzie itp. takie wzmianki w rozmowach. osobiscie mysle, ze nie jest dibrym pomyslem zapytac wprost, "czy jestes gejem", moze to byc dla 18latka krepujaca sytuacja. jesli syn bedzie czul akceptacje z waszej strony sam powie :)

Gość wiesz ja zawsze uważałam
się za osobę tolerancyjną i nadal tak jest cenię każdego człowieka za jego człowieczeństwo a nie orientację, poglądy, czy też to jak wygląda, ale to tyczy innych nie wiem co bym zrobiła i jak odniosła się do mojego dziecka gdyby się okazało że nie jest takie jak bym chciała żeby było...dla jego dobra w społeczeństwie bo tylko o to chodzi ...taka smutna prawda. Powiem Ci tylko tyle nawet jeśli homosexualizm to choroba to cieszyłabym się że nie jest śmiertelna bo to chyba byłoby najgorsze dla rodzica. Jeśli się okaże że jest homosexualistą to będziesz dalej go kochać bo to twoje dziecko i ważne jakim jest człowiekiem. Powodzenia życzę :)

Gość gdzie koniec tam i początek
jest jak jest, są gorsze rzeczy na świecie, na początek dla jego bezpieczeństwa zadbałbym o jego świadomość w temacie stosowania zabezpieczeń

ja bym się nałykał prochów, odpalił samochód w garażu przy zamkniętych drzwiach z przyczepioną rurą od odkurzacza do rury wydechowej skierowanej do kabiny i dla pewności bym się jeszcze pociął i ... 🖐️

Gość no nieeee.....
omg, i co z tego ze zaprasza kolege na noc, wolalabys by byl sfrustrowanym kafeteryjnym prawiczkiem do 40stki? :P jest taki sam jakby byl hetero, na pytanie w temacie, co bym zrobila, dalabym do zrozumienia ze nie wazne jaka orientacja, wazne by byl szczesliwy