Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co ja mam teraz zrobić

WEJDZCIE PROSZĘ. NIE OTRZYMAM ŚWIADECTWA BO

Polecane posty

nie zapłaciłam za radę rodziców,która jest nieobowiązkowa... Koszt to jakieś 150 zł, ta kwota była przeznaczona na orkiestrę na studniówkę,na której ja nie byłam... I teraz wychowawczyni mi powiedziała,że nie dostanę świadectwa. Za świadectwo zapłaciłam 5 zł,bo trzeba... I co ja mam teraz zrobić? Nie stać moich rodziców żeby zapłacić taką kwotę. A nie było mnie na studniówce więc dlaczego mam płacić za orkiestrę??? Kurcze...dołuję się strasznie...

Acha i do tego obniżyła mi zachowanie...bo nie zapłaciłam...:( No siedzę i płaczę naprawdę...

Gość deniva
napisz pismo do dyrekcji z prosba o wydanie swiadectwa i opisz sytuacje dodajac ze twoja sytuacja materialna jest taka z enie stac cie na placenie za fanaberie z ktorych nie korzystałas, oczywiscie łądnymi słowami na pewno dostaniesz swiadectwo, i nie plac tego czego sie nie nalezy jak nie masz pieniedzy!!!! niech cie glupia nauczycielka nie straszy

Gość dzidka232
nauczycielka nie ma prawa tak ci powiedziec!!!! rada rodziców nie jest obowiązkowa..na stódniówce ni byłas,wiec dlaczego masz ponosic koszty??? nic sie dziewczyno nie boj i nie daj sie zastraszyc w razie czego zgłos te sprawe do wydziału oswiaty w twoim miescie,znajdziesz namiary w necie ja nigdy nie płaciłam na rade rodziców swoim dzieciom,poniewaz nie było mnie na to stac i nigdynie było z tego powodów zadnych problemów badz spokojna,tylko nie daj sie zastraszyc

Gość ta sama marysia
Otrzymasz, a jeśli nie, to Twoi rodzice powinni porozmawiać z dyrektorem. Jeśli to nie pomoże, należy pójść do kuratorium oświaty.

Gość dajesz malaaaaaaaaa
pogadaj z dyrem osobiscie:/ no kurwa co za swiat, a nauczycielka jebnieta jakas pizda glupia :/ nie ma prawa ci zachowania obnizac idiotka :/

Gość kurka wodna19
nikt nie ma prawa ci nie dac swiadectwa tylko dlatego,ze nie zaplacilas na glupia rade rodzicow.Tymbardziej ze jest nieobowiazkowa.NA SWIADECTWO PRACOWALAS CALY ROK,a teraz masz sobie je kupic?Ja na twoim miejscu juz dawno bylabym u dyrekcji tej szkoly

Gość pseudonim dla siebie
nie do wiary

Gość dzidka232
obniżyła ci zachowanie??? to juz skandal...nie miała absolutnie prawa tego robic nie płacz dziecko..powiedz o wszystkim rodzicom,niech ktos idzie z toba do dyrektora w tej sprawie to niedopuszczalne jakby to trafiło na moje dziecko to bym w tej szkole niezły sajgon zrobiła

Gość ładny mi motylek ...
Jak sama napisałaś - wpłata na Komitet - JEST NIEOBOWIĄZKOWA Wyjście jest tylko jedno. Któreś z Rodziców musi niestety wybrać się do Twojej nauczycielki, a jeśli to nie pomoże, to niech koniecznie odwiedzą gabinet dyrektora placówki Będzie dobrze :D Świadectwo muszą Ci wydać

Gość nauczycielka cie straszy
mnie mój wychowawca straszyl tak przez cala szkole srednia. Gadal, gadal, gadal... "Zobaczysz, nie masz co przychodzic na zakonczenie roku bo ci nie dam swiadectwa". Oczywiscie zawsze przychodzilam na zakonczenie i zawsze swiadectwo dostawalam, takze sie nie martw. A gdyby tak sie stalo, ze rzeczywiscie nie dalby ci swiadectwa, idz z tym do dyrektora. To jest bezprawie.

Świadectwo jest mi naprawdę bardzo potrzebne bo to ostatnie świadectwo kończę szkołę średnią. Ja już naprawdę nie patrzę na to,że obniżyła mi zachowanie... Tylko boje się właśnie o to,że nie otrzymam najważniejszego dokumentu... Skoro trzeba było zapłacić za nie 5 zł i ja zapłaciłam to dlaczego mam go nie dostać?? Zobaczę jutro na zakończeniu roku....jeśli nie dostanę odrazu pójdę do dyrektora..Ale boje się,że będzie krzyczał na mnie,że musiałam zapłacić ,a tego nie zrobiłam i teraz mam za swoje...

Gość a dlaczego zaraz
wpłaty na RR nie sa obowiązkowe. Dostaniesz swiadectwo. Jak będiesz miec kłopoty, to do dyrekcji, a jak dyrekcja też lewa, to do kuratorium.

Gość gruszka na wierzbie
Moja rada taka: przyjdź więc, po świadectwo grubo po zakończeniu roku szkolnego, to będą chcieli się go pozbyć bo im zawala miejsce na półkach. Ja tak robiłam. W wakacje juz nikt nie będzie sprawdzał czy napewno zapłaciłaś te 150 zł.

Jeśli nie dostanę,pójdę do dyrektora.Jeśli mi nie wyda świadectwa,zadzwonię po rodziców. Oni się tym zajmą na pewno. Bo moja mama mówiła już coś o kuratorium ... No bez przesady....Rada rodziców...a świadectwo.. Ja myślałam że pieniądze z rady idą na co innego!

idz od razu do dyrektora opowiedz jak to bylo i postrasz go ze zlozysz odwolanie i skarge na pismie i pojdziesz do kuratorium. powinno pomoc ;) zawsze grozby pisemkiem pomagaja. Tylko stanowczo! bez łez, jak na wojne;P Ty jestes gorą bo masz racje i nie daj sie okiwac.

Najlepsze w tym wszystkim są koleżanki z klasy...Ciągle się śmieją i dziwią,że nie zapłacę! Ja nie wiem takie mądre są,bo one były na studniówce?? Mnie nie było wtedy na nią stać,a zresztą... Czy jest w tym śmieszne to,że nie chcę zapłacić za coś za co nie muszę? Za orkiestrę na studniówce... Acha wychowawczyni dodała,że to nie tylko za orkiestrę ,ale i papier toaletowy i mydło!!!!! Jak tego nawet nie ma w toaletach...

Gość omamo
Znam takie grożby z autopsji.Moja córka powtarzała je przed każdym zakończeniem roku szkolnego.Teraz kończy czteroletnią szkołę średnią .Nie płaciłam na radę rodziców,bo nie lubie wydawać pieniędzy na głupoty.Zawsze dostawała świadectwo i Ty dostaniesz.Nie martw się.Wszyscy tu dobrze Ci radzą,wiec nie płacz,glowa do góry.Powoszenia

omamo Ja tak samo,również kończę czteroletnią szkołę średnią. Ja nie wiem dlaczego tak na mnie naciska moja wychowawczyni. Wiem że nigdy mnie nie lubiła...Chociaż nigdy nic złego jej nie zrobiłam.

Gość omamo
Sorki za błąd.Oczywiście POWODZENIA:)

Gość omamo
Tak jak mówie nie masz powodu do niepokoju.Ja niejedno przeszłam znosząc wymysły pań i panów nauczycieli.Wierzę,że są tacy którzy kogoś nie lubią i jada po nim.Kończysz szkołę,ięc olej to:)

omamo Dziękuję ślicznie za odpisanie! Jutro tu napiszę co z tego wyszło... Pozdrawiam bardzo serdecznie!

Gość porazkaaaaaa
moje dzieci chodza w Anglii do szkoly i nikt nie chce o demnie 3 rok - nawet 1 funta;)) szkola polska to porazka,naprawde . zaplacilam tylko za mundurki;)) nie ma zadan domowych a w szkole jak jest wywiadowka to jest dzien wolny od zajec ;)) i dziecko przychodzi z mama na umowiona godzine i ma sam na sam z kazdym nauczycielem rozmowe;)) juz nie wspomne o wygladzie i wyposazeniu szkoly ;))i klubach pozalekcyjnych;))

Gość nie masz się co martwić walcz
a ja bym nie darowała nawet tej obniżonej oceny ze sprawowania!! nie miała łachmyta prawa żeby je obniżyć za niepłacenie na komitety czy inne bzdety. mnie nauczycielka chciała zmusić żebym na studniówkę poszła mimo że nie miałam ochoty wydawać kasy na głupoty i przy całej klasie jej to powiedziałam na głos. więcej tematu nie poruszała :p

dokładnie ,zlej te groźby, bo są bez pokrycia, normalnie przyjdź na rozdanie świadectw i na pewno swoje dostaniesz. a jak nie, to wtedy afera w kuratorium i już się zajmą pazerną nauczycielką która próbuje wyłudzić kasę - pewnie do własnej kieszeni, bo orkiestra ze studniówki to już dawno opłacona, a co do mydła i papieru..... szkoda komentować... to jest państwowa placówka, oni mają na to kasę z budżetu, uczniowie nie płacą za żadne mydła i papiery, tak samo jak nie płacą za kredę ani szkolnych rachunków za prąd. szkoła na takie wydatki dostaje kasę, a jeszcze często ta kasa nie trafia tam, gdzie ma trafić, stąd brak papieru i mydła w toaletach, bo dyrektor wolał sobie kasę do kieszeni zgarnąć. :P nauczycielka jest jakaś porypana i opowiada bzdury 🖐️

anyżówka no właśnie tata mówił mi to samo na temat mydła i papieru,że szkoła dostaję na to pieniądze... A ona mi wmawia,że to jest z rady rodziców,tak samo jakieś kserówki,których nawet nigdy nie dostałam...Że też z rady. Jak na papiery ksero itd musieliśmy płacić oddzielnie.

Gość omamo
Zajrze tu jutro,bo jestem bardzo ciekawa jak potoczy sie Twoja sprawa.Do jutra.

Napiszę jutro na pewno. Do jutra!

wszystkie te rady rodziców, czy komitety rodzicielskie to jakaś jedna wielka ściema. :P przez 12 lat nauki szkolej, zarówno w podstawówce, jak i w szkole średniej, nie pamiętam, zeby te całe komitety cokolwiek robiły sensownego, żeby widać było jakieś efekty ich działań i żeby ta zbierana kasa cokolwiek uczniom przynosiła. moja mama nigdy mi na to kasy nie dawała, bo wiedziała, ze to nieobowiązkowe i do tego bezsensowne, ale byli tacy rodzice, którzy sądzili, że te wpłaty są obowiązkowe! płacili, nie wiedząc nawet za co, bo jak wspomniałam, nie wiadomo, co się z tą kasą w ogóle działo. dziwię się, że to jeszcze w ogóle funkcjonuje, to jakiś wytwór PRL chyba :O

Otrzymałam świadectwo!