Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAJA123

zasiłek a ciąża

Polecane posty

Gość KAJA123

Cześć! Okazało się że jestem w trzecim tygodniu ciąży. Umowę w pracy mam do końca kwietnia, przepracowałam ponad rok to należy mi się zasiłek. Ale skoro jestem w ciąży to czy nie dostanę zasiłku macierzyńskiego? Proszę o radę jeśli któraś miała podobny problem.

Gość cappuccino.......
idz teraz szybko na L4 to cię nie bedą mogli zwolnic, bedziesz dostawac kase do końca ciąży i macierzyńskie!

Gość etammmmmmmmm
jak jesteś w ciąży nie mogą cię zwolnić a umowe masz przedlużoną do porodu :)

Gość KAJA123
No właśnie trzy tygodnie ciąży nie wliczają się do przedłużenia umowy trzeba być trochę w późniejszej ciąży chyba w trzecim czy czwartym miesiącu i L4 nic tu nie da. POMOCY, co robić?

Gość biurowa
po 1 idz na l4 to wtedy cie nie zwolnia i beda musieli przedluzyc umowe

Gość biurowa
po 2 jesli nie chcesz tego zrobic to sie nie przyznawaj do ciazy. jak ci przedluza umowe i minie 3 miesiace to wtedy cie juz nie zwolnia a ty spokojnie bedziesz mogla zostac w pracy albo pujsc na zwolnienie. no chyba ze wiesz ze ci nie przedluza umowy...

Gość ppppppppppppppppppppp
a kto to wymyslił, że trzeba byc w 3 lub 4 miesiacu ciazy? boszzzzz ludzie dobrze Ci tu radzą, idz na L4

Gość biurowa
a co do zasilku dla bezrobotnych to bedzie ci sie on nalezal ale tylko przez 6 miesiecy i to niecale 500 zl jak dobrze pamietam

Gość KAJA123
Umowy mi na pewno nie przedłużą, bo musiała by być na stałe. A co z zasiłkiem macierzyńskim?

zasilek macierzynski przysluguje pracownikowi, wiec jesli w dniu porodu nie bedziesz nigdzie zatrudniona to ci nie bedzie przyslugiwal.