Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aishaaa2005689

jak to wkoncu z tym becikowym jest??

Polecane posty

Gość aishaaa2005689

kolezanka mi pisala ze do 10tyg trzeba zglosic ze sie jest w ciazy,a inna mi powiedziala ze musze miec prowadzona karte ciazy od 7 tyg zeby dostac becikowe...?? jak to wkoncu jest??

Gość pipulinda
pierwsza wizyta musi być ok 10 tygodnia, lekarze z powodu wielu poronień zakładają kart ciążową ok 3 miesiaca tak jak mi ale mam różne badania które są dokumentem że już w 5 tygodniu ciąży byłam na wizycie

Gość pipulinda
poszukaj sobie w necie o tym , napewno coś znajdziesz

Gość aishaaa2005689
tak wiem,aleona mi napisala ze musze sie zglosic powiedziec ze jestem w ciazy bo inaczej nie otrzymam becikowego... a w zasadzie ze juz napewno nie otrzymam bo jestem teraz w 14tyg, w 7tyg dowiedzialam sie ze jestem w ciazy i mam odtad karte ciazowa...

Gość ja becikowe załatwiałam
dopiero po urodzeniu dziecka .

Gość pipulinda
ale że gdzie masz sie zgłosić i powiedzieć o ciązy??? w opiece gdzie wypłacają????

i nie trzeba tego nigdzie zglaszac, po prostu musisz miec dowod, ze od 10 tyg jestes pod opieka lekarza, niewazne, czy prywatnie czy panstwowo.

Gość aishaaa2005689
wlasnie nie wiem gdzie mialabym sie zglaszac, tez jej powiedzialam ze od 7tyg mam udokumentowane ze jestem pod stala opieka lekarza w ciazy i po urodzeniu dziecka zalatwiam formalnosci dotyczace becikowego,a nie w ciazy... ale coz onama swoja racje. yh.

Gość ja becikowe załatwiałam
wniosek o becikowe można złożyć w urzędzie gminy lub w ośrodku pomocy społecznej w terminie 12 miesięcy od dnia narodzin dziecka .

Gość tiaaaaaaaaaaaaa
wyczytalam z tego artykulu, ze w 10 tyg trzeba byc od 31 pazdziernika... masakra... to jak kobieta karmi piersia i tak sie zlozy, ze o ciazy dowie sie pozniej, to nie dostanie pomocy??? jak nastolatka zaciazy i ukrywa ten fakt przed wszystkimi to nie dostanie pomocy??? proponuje jeszcze wprowadzic kare linczu i przymusowa aborcje dla takich osob:O

Gość dorcia33
Nie musisz nigdzie zglaszac.Masz na papierze,ze od 7 tyg chodzilas do lakarza wiec becikowe dostaniesz.

Gość ale to i tak dopiero
od listopada te przepisy będa obowiązywać, więc nie panikujcie!