Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nowy w temacie

co sie sadzicie o tym wirusie - czy naprawde grozi nam pandemia ??

Polecane posty

Gość Nowy w temacie

Jakos nie che mi sie wierzyć ,ze wirusy sie tak same mutują. Czy to jest ingerencja ludzka ?? Nie jestem biologiem wiec mam nikła wiedze na ten temat. prosze o poważne wypowiedzi

Gość tak to jest pandemia
skoro ostrzega WHO i skoro wirusa nie da się powstrzymać... W każdej chwili może byc u nas, wystarczy, że ktoś kto miał z nim już styczność a jeszcze nie ma objawów wsiada teraz w USA do samolotu, którym leci do Warszawy

Gość tak to jest pandemia
szybkość rozprzestrzeniania jest tak duża, że praktycznie nic nie da się zrobić a najgorsze jest to, że jak w przypadku ptasiej grypy były pewne zalecenia tak tutaj nie wiadomo nic

Gość Nie zadzieraj z fryzjerem
pewnie uciekł ten wirus jakiemus roztargnionemu naukofcowi ze słoika 😭 ps błędy są zamierzone:classic_cool:, żeby nie było tak straszno:P

Gość Nowy w temacie
tak to jest pandemia- jesli WHO nie kłamie to jesteśmy w kropce, ten wirus bedzie sie rozprzestrzeniał.!!!! ale jak to mozliwe ay wirus był mutacja grypu 2 róznych ssaków i ptaka !!

Gość doktorek gregorek
Wy macie objawy BSE.

Gość nie mam humoru
połączyli kody genetyczne a teraz ściema, że się zmutował w przepowiedni jest o wielkim pomorze przed ostatecznym końcem świata

Gość doktorek gregorek
To ze sie wydostal z jakiegos laboratorium to jest bardzo prawdopodobne, ale za bledy sie placi.

Gość Nowy w temacie
no włąsnie mnie też nie che sie wierzyć aby tak wirusy sie mutowały, jesli by tak było to ludzkosc wyginełaby klilka wieków temu !! Mam dziwne wrazenie, ze są to działanie kierowane przez człowieka a nie przez matke nature

Gość huhuhu hu
noo00oooo prawda...lepiej nie opuszczaj domu .

Gość bleeeeeeeeeeeeeeeeee
nie narzekajcie, będzie dobrze. Nic nam nie grozi.

Gość No jak nie*****
Wystarczy ,że ktoś przyleci samolotem ....już zarażony , kichnie , kaszlnie "pierdnie" i gotowe :( Boje się:o:o Tak bardzo duż wiary wraca właśnie teraz z USA, Kanady :o

Gość warto poczytac o wirusach
oczywiscie, ze wirusy mutuja :O a wurus grypy jest chyba najszybciej mutujacym wirusem dlatego te szczepionki sciema i dlatego tez lekarze nie szczepia siebie ani swoich rodzin przeciwko czemus tak nietrwalemu. to jest tylko i wylacznie wymysl producentow farmaceutycznych. co do wirusow w ogole, najwieksze niezbadane dotad srodowisko wirusow jest wciaz w Afryce, stamtad juz od lat 60tych przywleczono mase roznych oprocz znanych nam eboli, HIV czy AIDS wirusow, ktore nie byly nawet specjalnie grozne poki nie zaczely mutowac w stycznosci z naszymi wirusami, jak to mialo przypadek w Niemczech w latach 80tych bodajze.

Gość doktorek gregorek
A jak sie sypiesz po kątach to hiva sie nie boisz ? Buhahhahaha , jjejeejejej tralalalal swnska grypa trallalala :D

Gość wezcie nie straszcie ludzi
eh doktorek, kiedy zaatakowal wirus z hong-kongu zalapala go moja babcia, to byly chyba lata 70-te. do konca zycia meczyla sie po tym z nerkami, miala niewydolnosc, ostatnie dwa lata spedzila na dializach. mozesz sobie pierdolic glupoty, ale na pewno sa ludzie na ktorych ci zalezy i nie chcialbys, aby takie dziadostwo w jakis sposob ich naruszylo... http://wyborcza.pl/1,75248,6541106,WHO_oglasza_epidemie_grypy_w_Meksyku___To_jest_sprawa.html

Gość doktorek gregorek
To niech zamykaja granice i lotniska a nie ludzie lataja tymi samolotami jak strzykawkawkami z wiusem, z czym problem ?

Gość
przejebany wirus śmierć :o :D :D :D

sądzimy, że ktoś kombinuje, jakby tu niezłą kasiorkę trzepać na niedouczeniu ludzi i niedoinformowaniu.

Dzisiaj przeczytałam juz, ze steward lecący z Meksyku do Wlk. Brytanii przytargał go do Europy. Kwarantanną objęto też wycieczkę która wróciła z Meksyku do Nowej Zelandii. Szybko to idzie. Ja planuje wakacje w tamtych rejonach na wrzesien i mam cicha nadzieje, ze sie uspokoi. Niepokojące jest to, ze to ludzie przenoszą tą chorobę a nie zwierzęta jak to ma miejsce w ptasiej grypie np.