Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Podwojnie

Zaproszenie na slub i chrzciny

Polecane posty

Witajcie i pomozcie! jak powinno wygladac zaproszenie na dwie uroczystosci na raz, chrzest dzieci i slub rodzicow? Wszystko ma sie odbyc jednego dnia, po chrzcinach poczestunek przy kawie a po slubie uroczysty obiad. Z gory dziekuje z apomysly!

Gość bfbfbfbfbfb
a najpierw będzie poczęstunek przy kawie po chrzcinach, czy obiad po ślubie? rozłożycie goście na dwie tury?

Najpierw chrzciny w kosciele, potem powrot do domu, poczestunek przy kawie (jesli pogoda dopisze w ogrodzie) a potem na slub do USC. A poetm obiad. tak to wymyslelismy, bo cos pomiedzy uroczystosciami trzeba z goscmi zrobic. Dodam, ze mieszkam w malym miasteczku, wiec przemieszczanie sie nie stanowi klopotu.

a dlaczego nie weźmiecie ślubu kościelnego razem z chrzcinami? wtedy odpadłyby Wam problem z przewożeniem gości do domu i do USC? ja myślę, że najlepiej będzie jak zrobicie zaproszenia z własnym nadrukowanym tekstem. na allegro można wyszukać takie aukcje. jak rozumiem wszyscy goście są proszeni na jedną i drugą uroczystość? napiszcie: (Twoje imię) i (imię męża) serdecznie zapraszają (imiona i nazwiska gosci) na uroczystość ślubu (tutaj miejsce i data) oraz na chrzciny (imię dziecka), które odbędą się tego samego dnia w kościele ...... o godzinie ..... no mniej więcej coś takiego. mam nadzieję, że pomogłam :)

no najprosciej by bylo polaczyc slub z chrzcinami, ale my nie beirzemy slubu koscielnego :)

Gość bfbfbfbfbfb
No to napisz normalnie na zaproszeniu, że chrzest o tej tu, a ślub o tej tu. A jak będziesz zapraszała to powiesz, jak będzie to wyglądało dokładnie.

ja tez tak mialam slub cywilny i chrzciny :) u nas organizacyjnie to inaczej wygladalo najpierw byl slub w usc potem pojechalismy na obiad do restauracji, po obiedzie tort, kawa a z restauracji do kosciola na chrzest. po kosciele goscie do domu :)

Gość ciekawosc pierwszy stopien
Z ciekawosci - po co chrzcicie dzeci skoro nie uznajecie KK? Przeciez dzieci same moglyby zdecydowac gdy dorosna.

chrzcilam dziecko w kosciele poniewaz dla mnie i dla mojego obecnego meza to jest drugie malzenstwo i my juz nie moglibysmy wziasc slubu koscielnego. ciekawosc zaspokojona?

ale sie urządzilas dziewczyno Nie dalo sie tego rozbic w czasie i zrobic dwie osobne imprezy? Ja bym chyba tak wolala.

Poniewaz zyjemy w czasach w jakich zyjemy uwazam, ze tyle moge dac swoim dzieciom - tzn ochrzcic je. Potem droge wybiora sobie sami. A ze laczymy uroczystosci to wynika z tego, ze mieszkamy w innych miastach niz rodzina moja i mojego partnera. Dlatego tez laczymy przyjemne z pozytecznym i organizujemy zjazd rodzinny przy okazji uroczystosci chrztu i slubu. Poza tym jest to najzwyklejsza oszczednosc, nie stac mnie aby za pol roku organizowac nastepny zjazd.

ja tez robilam impreze laczona ze wzgledu na oszczednosc tak wiec mielismy dwie uroczystosci za jednym kosztem