Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość peyt

tabletki na wywolanie miesiaczki

Polecane posty

Gość peyt

Witam. Mam 18 lat miesiączkuję od 15 roku życia, ale nadal nieregularnie. Mam miesiączkę 2-3 razy do roku. Własnie skończył mi się okres, a poprzedni miałam w sierpniu. Tak więc zaczyna mnie to martwić. Mam 18 lat więc teoretycznie powinno wszystko się ustabilizować. Wiem, że tabletki mi pomogą unormować miesiączkę aby była regularna. Ale mam duże zastrzeżenia do tabletek i stąd moje pytanie. Chciałabym dowiedzieć się jak one wpływają na wagę. Ogólnie wiem, że od hormonów często się tyje. A ja mam kłopoty z nadwagą i mam ogólną tendencję do tycia. Własnie przed rokiem uporałam się z nadwagą zrzuciłam 30kg i nie chciałabym przez jakieś hormony odzyskać tych kilogramów. Moja koleżanka utyła od takich tabletek, siostra to samo. Dlatego pytam czy na Was również tak działają? Pytam osób tych ze skłonnościami do tycia, bo te szczupłe to pewnie nie mają problemów z wagą. Boję się je zastosować, a z drugiej strony kiedy nie występuje miesiączka, a powinna to to wpływa źle na zdrowie nie chce mieć w przyszłości problemów.

Gość stokrotkajej strach
moze przez to sa tak nieregularne ze schudlas az 30kg!!! posluchaj zastanow sie czy wazniejsze jest utycie delikatne i miec nad tym kontrole czy nigdy nie miec dzieci..... niemartw sie ja tez mam tedencje do tycia ale moim zdaniem powinnas sie koniecznie i nie zwlekajac wybrac sie do ginekologa!!!! to tylko kilogramy sama wiesz ze mozna je zrzucic ale zastanow sie czy warto poswiecic ze wzgledu na to swoje zdrowie kochana......

Gość mnie tez dotyczy ten problem
tylko ze ja wogole nie dostalam miesiaczki, nawet pierwsza mialam wywolana luteiną. Teraz mam 21 lat i wykryto u mnie PCO, u ciebie tego raczej nie ma. Lecze sie yasmin i powiem ci ze na poczatku faktycznie utylam, ale to chyba przez to ze za duzo jadlam. chyba psychika tak zadzialala ze jak biore tablektki to musze wiecej jesc. Ale teraz juz jest wszystko ok, waze tyle ile wczesniej. I jem normalnie :)