Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z bucikami

PERMANENTNE sciąganie bucików. MASAKRA!

Polecane posty

Gość problem z bucikami

mala ma 9 miesiey i nie utrzyma bucikw na nogach dluzej niz minute. Podobnie ma sie sprawa ze skarpetkami. Probowalam juz wszystkiego, nawet owijalam sznurowke wogok kostki, i z tum sobie da rade. Latam za wozkiem zbierajaz z drogi buty. Za 4-5 juzodpuszczam i wracamy bez butow. co robic? wtyd mi isc z nia bez butow.

Gość no nie przesadzaj
z tym wstydem Wszystkie dzieci mają manię ściągania skarpetek i butków. Zwłaszcza takie małe. Co to kogo będzie obchodzić czy Twoje dziecko ma butki czy nie. Najważniejsze, że dziecko zdrowe i szczęśliwe ;)

Gość problem z bucikami
no wiem wiem ;) ale jak tu czytam o coraz to lepszych butach roznych marek, a ja zwyklych na nozkach utrzymac jej nie moge to sie zastanawiam.

e tam wstyd :D sciaga to sciaga, to przyczep buciki do raczki to kazdy bedzie widzial ze buciki ma z tym ze nie na nogach ;) mnie by bardziej martwilo ze jej stopy zmarzna - dobrze ze sie cieplo robi to moze nei bedzie tak zle. mysle ze jak zacznie chodzic to nie bedzie tak sciagac. moj lubi bawic sie butami i tez sciaga jak siedzi np. w foteliku ale jak sam chodzi po dworzu to butow nie rusza. dacie rade :)

sciaga je caly czas, nawet zajac jej niczym nie moge, bo tylko te buty ja interesują, i zalozyc tez ich sobie ni daje, wierzga nogami. dzis rano probowalam kocem jej nogi owinąc aby z jej oczu zszedl widok bucikow - nie pomoglo

moja tez tak miala, czy lato czy jesien zdejmowala buciki i skarpetki w wozku. na poczatku zakladalam jej z powrotem, ale potem odpuscilam. no chyba, ze bylo bardzo zimno. tyle, ze ja mieszkam na wyspach i tutaj dziecko bez butow w wozku nikogo nie dziwi, a jak przylecialam do polski i sytuacja sie powtorzyla, to od razu jakies przypadkowe babki zaczely komentowac, ze "ludzie jak tak mozna, dziecko bez butow jedzie!" a ja mam w dupie takie komentarze. w sumie po co dziecku, ktore jeszcze nie chodzi, buciki??? nawet ortopedzi uwazaja, ze to niezdrowe.

wiązcie na supełek. taki ktory będzie trzymal buziki na nozce , taki ktory wy rozwiazecie ale dziecko nie da rady. a nei na kokardek tysiac pięćset:)

grudniowa wlasnie - ludzie sie patrza i komentuja ;/ nawet moja tesciowa ostatnio skomentowala ze wstydzi sie bo jej kumoszki z osiedlowej Biedronki patrza ze mala nie ma butow! ;/

opiekowalam sie kiedys dzieckiem tak wiązalam na supelek ze nie sciągnąl. wiec mozna:) aa.. i kocyk na nozki w takim razie.

To ja bym zrezygnowala na jakis czas z bucikow i zakladala skarpetki. moze mala zapomni i zaczniesz jej zakladac.Pamietam,ze przechodzilam przez to samo,ale przeszlo :)

Gość saleminka8
ciekawe co te dzieci mają z tymi bucikami,moja siostrzenica jak wraca dodomu np.z spaceru to odrazu buty sio odrazu skarpetki,a jak ma rajstopki a nie skarpetki to też je ściąga ;) robi tak odkąd pamiętam :) moze jakoś w 7 miesięcy jak zaczęła :) a teraz ma 3 latka-w sierpniu

mój do 2 lat bez butów chodził... w domu na bosaka a na spacerze nie wychodził z wózka, bo się brzydził trawy i piasku potem mu przeszło