Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziupla z wiewiórką

Kiedy kupujecie ubranka i sprzęt dla maluszka?

Polecane posty

Gość Dziupla z wiewiórką

Jestem na przełomie 4/5 m.c., ale mam odczucie, że jeszcze za wcześnienie na zakupy wyprawki dla niemowlaka. Zamierzam zacząć w 7 miesiącu. A wy kiedy wpadałyście w zakupowy szał? :D

Gość no wlasnie ja tez nie wiem
Kiedy zaczac. Jestem w 25 tc i jeszcze kompletnie NIC nie mam, nawet pokoik nie jest wytapetowany, pomalowany itd., no po prostu nic...Nie wiem kiedy zaczac, ale chyba jakos niedlugo bede musiala...

Gość trusk.aweczka
20tydz i też zero przygotowań. w ciuszki chce się zaopatrzyć po koniec lipca a całą wyprawkę skompletować w sierpniu. termin mam na 15 września więc miesiąc dwa wcześniej wystarczą tego jest od bólu i można zamówić na allegro w razie w.

Gość saleminka8
dziewczyny spokojnie możecie pomalutku kupować 7-8 a nawet na sam koniec ciąży zostawcie na zakup łóżeczka,wózka,pieluch,buteleczek i pościel ;) Moja siostra w 4 miesiącu już zaczęła kupować,ciuszki, termometr dla dziecka,taki do wanienki,smoczki,zabawki,butelki nawet. Jak kupicie coś (po 2 czy 3 rzeczy) raz na 2 tygodnie to spokojnie zdążycie przed czasem,uwierzcie że w 8 nawet nie będzie się wam chciało ruszyć tyłka na zakupy :P Ja czekam,aż pojawi się u mnie brzuszek i jak już będę spokojna o maleństwo,poprzedniego dzidziusia straciłam i wiecie jak to jest bać się o kruszynke :( w sobote skończyłam 3 miesiąc,ale jak już zacznie mi brzusio rosnąć to zamierzam już coś kupić,by na ostatnie minuty nie kupować :)

Gość asiulek82
ja jestem w 16 tc i wczoraj kupłłam pierwszą pieluszke tetrową tak na dobry początek:) .wydaje mi się ,że od 20 tc będę robić listę pomalutku kupować.

Gość Dziupla z wiewiórką
Saleminka trzymam kciuki za Twoje maleństwo :)

21 tc mam juz szuflade ciuszkow, lozeczko okolo 26 tc wybieramy sie do sklepu po cala wyprawke oprocz wozka i fotelika bo to kupimy w 9 miesiacu pozdrawiam

Gość cieżkooooooooooo
ja kupowałam od 3 miesiaca ciazy teraz jestem w 34tc i nic mi sie nie chce ;) jak sie ciesze że mam juz popraner, wyprasowane i gotoweteraz nikt by mnie nie zmusił do chodzenia po sklepach :)

Gość saleminka8
Dziupla z wiewiórką dziękuje :) mnie to już wszyscy pytają o to jak się czuje,nawet sąsiadki te co wiedzą ;) trąbka właśnie mi coś przypomniałaś :P komoda :) my musimy kupić jakąś,bo braknie meijsca na rzeczy dla malucha.Już mam pewną paczkę z niemiec od ciotki i babci,więc wielki karton do mnie dotrze :)

Gość saleminka8
cieżkooooooooooo ja się boję jeszcze,gdybym tyle się nie naczytała na necie o poronieniach to bym żyła w przekonaniu,że straciłam 1 dziecko,ponieważ była to 1 ciąża i mógł być wadliwy zarodek. A tak tylko myślę o tym czy dziecko nadal dobrze będzie rosło :(

Gość jeszcze tylko 2 miesiace
Ja zakupy zaczęłam powoli od 3 miesiąca (pierwsze ubranka) bo przesądna nie jestem- teraz kończę juz 7 miesiąc i jest super bo mam juz prawie wszystko (wozek, mebelki, wanienkę, ubranka, śpiworki, torbe do szpitala spakowana) i teraz to spokojnie czeka na maluszka - powoli kończę prac i prasować stertę pieluszek i ubranek, które pakuje w woreczki żeby sie nie zakurzyły bo w najgorsze upały z największym brzuchem nie chce mi sie biegać po sklepach czy stac przy desce do prasowania. Do dokupienia zostały mi tylko takie drobiazgi jak kosmetyki do mycia i termometr. Naprawdę nie warto czekać na końcówkę bo potrafi sie nieźle samopoczucie dac w kość (juz teraz jak postoje to czuje sie jakbym dzwigala słonia a raptem 7kg przytyłam do tego 31 tc) a poza tym nigdy nic nie wiadomo czy np. nie trzeba będzie sie oszczędzać jak sie skurcze nasila pod koniec. Moim zdaniem warto do 32 tc mieć juz za sobą przynajmniej wyprawkę podstawową z ubranek + torbe do szpitala, ale i na wózek czy mebelki sie naprawde czasem długo czeka (ja czekałam 2 miesiące) wiec lepiej wcześniej zamówić.

Gość jeszcze tylko 2 miesiace
acha doradzam wcześniejszy zakup wozka - on sie naprawdę powinien solidnie wywietrzyć bo to jest jednak plastik + materiał impregnowany i śmierdzi tą chemią. Lepiej niech postoi trochę zanim sie tam wsadzi malucha - dlatego odradzam z czekaniem do porodu z zakupem wózka. Meble tez lepiej mieć wcześniej - wtedy jest gdzie te uprane i wyprasowane rzeczy trzymać :)

ja jestem teraz w 28 tygodniu, 3 tygodnie temu wyremontowalismy pokoik, wstawilismy mebelki, w tym takze lozeczko. Brakuje mi tylko wozeczka, ale kupujemy go za okolo 2 tygodnie no i butelek i kosmetykow dzieciecych. Pozatym dokupie jeszcze pare koszulek z krotkim rekawkiem , pieluszki i jestesmy gotowi :)

Gość laminowana
ja jestem w 27 tc, mam już kilka ciuszków, szczoteczkę do wlosów z naturalnego włosia, smoczek, nożyczki do paznokci dla niemowląt, kilka niezbędnych kosmetyków, gruby kocyk, łózeczko mam jeszcze po mnie :D musimy jeszcze dokupić parę ciuszków, butelki, laktator, fotelik, wózek, becik i pieluchy.

A ja 30tc i mam tylko wozek,na ktory namowilam narzeczonego.On tylko wcisnął kup i nagle się okazalo,że wozek bedzie za 3 dni :D Planuje zacząc kupowac ciuszki jakos koło 33tc..wiem,że pozno,ale mam remont i raczej zakupy to ostatnie o czym marze :P

Gość -z-oz
Dziupla z wiewiorka, pozdrowienia dla wiewiorki ;) ja zaczelam w 4 miesiacu a rozkrecilam sie w ostatnim trymestrze. Na szczescie nie zapeszylam, jedyna wpadka to czerwone skarpetki - bo w 2 trymestrze miala byc dziewczynka, a w 3 juz chlopiec :)

Gość tgerg
Ja kupuję to, na co mnie stać, od samego początku ciąży. Nie będę się bawić, na raz, w jakimś określonym terminie.

Gość saleminka8
dobry sposób :) Ja się jednak boję :( pamiętam jak moja siostra gdy skończyła 1 trymestr zaczęła już wszystko kupować nie bojąc się o nic,ja niestety tak nie potrafię :( ja po kolejnym usg,gdy będzie wszystko dobrze kupuje pierwsze ubranka :) potem dam na luz do 5 m-ca i już porządne zakupki,tak by wyrobić się do 8 m-ca,po wakacjach planujemy przemeblowanie w domku :)

Gość ciężkoooooo
dobrze ze zyjemy w takich czasach ze wszystko przez internet mozesz kupic nawet leząc w domku plackiem, jak sobie zorganizujesz tak bedzie dobbrze, zreszta pewnie masz kogos bliskiego kto pomoze (mama siostra) my mieszkamy sami z mezem za granicą wiec wolałam wszystko miec wczasniej. A spokowana torba dla mnie przydała sie juz raz bo miałam nieoczekiwany pobyt w szpitalu i tak sie moze zdazyc wiec choc dla siebie kup wszystko wczesniej, jakąś piżamkę, koszule nocną, szlafrok, zapakuj szczptke, paste, grzebien, szampon, dezodorant, jakies wieksze podpaski, recznik i niech lezy Ty bedziesz spokojniejsza a reszte dokupisz i dopakujesz później :)