Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monikaaaaaaa

małe pytanie odnośnie tabletek antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość monikaaaaaaa

Biorę tabletki antykoncepcyjne 5 miesiecy.... byłam w tamtym tygodniu u ginekologa i wypisal mi on recepte na pol roku czyli 6 opakowan tabletek i ja je od razu kupilam....teraz juz zaczelam jedno opakowanie ale za 2 tygodnie wyjezdzam za granice na 4 miesiace.... i z tad moje pytanie czy moge odstawic tabletki na te 4 miesiace a potem jak wroce do Polski znowu zaczne przyjmowac te ktore kupilam...czyli te 6 opakowan..:) i potem zaczne od nowa... w pierwszy dzien okresu pierwsza tabletka... prosze o pomoc. dziekuje

poco masz odstawiac,przeciez masz 6 paczek to ci wystarczy do powrotu do Polski

Gość monikaaaaaaa
tak wiem ale jade za granice sama bez chlopaka wiec na darmo brac przez 4 miesiace tabletki to chyba bez sensu....

Ja nie widze sensu robic przerwy i to 4 miesiace...Mozesz miec problemy bo po odstawieniu tabletek zaczynaja sie czesto(choc nie u kazdej kobiety) nieregularne okresy, nawet dwa razy w miesiacu, zle samopoczucie itp. Te objkawy sa do zniesienia w domu, ale za granica...Nowe miejsce, zmana klimatu i jeszcze zle samopoczucie

bez sensu to jest je odstawiac bo ci sie organizm rozstroi.Jak chcesz ja bym nieodstawiala a nawet masz mozliwosc wziasc dwa op.na raz i niemasz okresu np.w czasie podruzy

Gość Justyna8686
No chyba lepiej odstawić i tak jak mówisz jak wrócisz to zacznij brac od pierwszego dnia miesiączki

ja bym nie odstawiała, nie wiadomo kiedy dostaniesz nastepny okres i moze ci sie organizm rozregulowac

Gość monikaaaaaaa
tak myślicie... a kto wie czy nie zostanę tam nawet do 5ciu miesięcy.... no nie wiem co robic wlasnie eh....

Gość Justyna8686
Jak nie musisz brać tabsów przez nawet 5 miesięcy to moim zdaniem niemasz się nad czym zastanawiać przynajmiej odpoczniesz trochę od hormonów

Gość monikaaaaaaa
co innego by bylo jak bym pojechala na te 2 miesiace... ale dziewczyny pisza wyzej ze lepiej nie odstawiac i brac dalej...dobra zobacze jeszcze jak to bedzie:) dziekuje dziewczyny!!:)

Gość dla mnie gienek tam poewiedzia
ze jezeli chce brac tabletki dluzszy okres to nie powinnam robic zadnych przerw miedzy nimi. A historie w stylu biore rok i zrobie przerwe 3 miesiace i potem znow mam sobie wsadzic miedzy ksiazki z bajkami. Takie branie odstawianie i branie nie sa dobra dla organizmu. Wiec jak ja wyjezdzalam bez chlopaka na 3 miesiace bralam dalej. Tabletki bralam prze 5lat bez zadnej przerwy. pzdr.

Gość monikaaaaaaa
nie no tak bo po co mam odzwyczajac organizm... dobra bede dalej brala te tabletki:) potem mi sie tak wszytsko rozreguluje i dopiero bedzie lipa

Gość misiaiaiaiaia
:)