Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_mam_go86

szukam perfumu o zapachu jasminu

Polecane posty

Gość nie_mam_go86

czesc otoz szukam perfumu o zapachu samego jasminu z zadna domieszka np rozy czy wanili tylko jasmin czy mozecie jakis polecic bylabym wdzieczna:)

Gość Thierry Mugler...
Alien - to prawie sam jaśmin.

recenzję mam w dupie, pracowałam kilka lat w sephorze i doskonale znam ten zapach, nawet jeśli jest jaśmin to jest niewyczuwalny a poza tym tego typu prefumy są tworzone z minimun 200-300 składników zapachowych a nie tylko z jaśminu

Gość Thierry Mugler...
Franka to nie dla Ciebie te recenzje tylko dla autorki. Z ogólnodostępnych perfum Alien jest najbardziej jaśminowy, taki na przykład Jasmin Noir z Bvlgari jest jaśminem tylko z nazwy. Bardziej dosłownego jaśminu radzę poszukać wsród perfum niszowych.

Gość Thierry Mugler...
Przeznaczone dla węższego grona odbiorców, trudniej dostępne (nie w sieciówkach tylko w perfumeriach z niszowcami w Polsce to np. Quality) trudniejsze w odbiorze, niepospolite, obiegające od schematów :) raczej dla pasjonatów, bo często są to zapachy po prostu hmmm dziwne, w które trzeba się wkręcić. Ale wbrew pozorom wiele niszowców to zapachy nieskomplikowane, właśnie z dominującą jedną nutą. Na pewno wiele marek ma coś jaśminowego. Ja akurat jaśminu nie lubię więc nic konkretnego nie doradzę...

Dzięki za wyjaśnienie:-) Myślałam, że to może jakaś grupa tańszych perfum.

Gość Thierry Mugler...
Niestety, one raczej są drogie ;) chociaż oczywiście wszystko zależy od marki i od tego czy kupujemy w perfumerii stacjonarnej czy przez net, niektóre można zamówić tylko na zagranicznych stronach...

Gość polecam Lutka
Lutens A la nuit - nie ma nic bardziej jaśminowego

Gość Thierry Mugler...
Franka trochę grzeczniej ;) ja jej proponuję to co jest dostępne na rynku, to że pracowałaś w Sephorze akurat nie jest żadnym wyznacznikiem tego, że o perfumach masz jakiekolwiek pojęcie, poza tym jak do tej pory nic konkretnego nie napisałaś tylko się czepiasz. Z tańszych Yves Rocher - Tendre Jasmin - moim zdaniem średnio udane. Wyraźnie czuć jaśmin jeszcze w Code Armaniego, ale jest z domieszką wanilii i czegoś tam jeszcze - bardzo duszący zapach.

Gość co prawda to prawda
FRANKAZWARSZAWY sory ale na czym znać się może handlara? Nie ważne czy sephora czy sklep rybny... sklepikarka to sklepikarka podawaj towar wydawaj resztę, gdybyś wiedziała coś więcej nie musiałabyś tam pracować :P

Gość to są te PERFUMYYYYYYYYYYYYYYY
W liczbie mnogiej!!! Do jasnej ch*, skąd się "ten perfum" wam bierze? :o