Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulutka

Prosze o pomoc !!

Polecane posty

Gość Paulutka

Witam. Jestem z moim chłopakiem od jakiegoś czasu, zawsze stosowaliśmy stosunek przerywany i było bez zarzutów jednak w tym miesiącu spóźnia mi się okres.. Niestety nie mogę urodzić dziecka, [możecie mnie nazwać morderczynią, jednak jestem świadoma tego co robię] ponieważ nie mamy pokończonych szkół i posiadamy zupełnie inne plany na życie. Wiem że jest to bardzo nie rozważne, jednak od razu po zażyciu Cytoteku (bo właśnie go chciała bym wziąć) pójdę do ginekologa po plastry antykoncepcyjne. Moje pytanie to jak go zastosować i do jakiego tygodnia można go zażyć, czy są jakieś skutki uboczne (bo słyszałam że występuje straszny ból brzucha) i z kąt będę wiedziała że Cytotek zadziałał i że nie jestem w ciąży? No i najważniejsze czy jak pójdę do ginekologa on będzie widział to, że zażywałam te tabletki ? Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam!

Gość o mój boszeeeeeeeeeeeee
nie sądzę aby ktokolwiek pomógł Ci w mordowaniu dziecka. Było trzeba myśleć wcześniej a ze stosunku przerywanego to mamy 99% dzieci w tym kraju. Ale to tak dla informacji na przyszłość. Oj głupia jesteś dziewczyno bardzo :P

Gość Wiem wiem wiem.......
ze na pozno na jakiekolwiek nauki teraz ale uwazam, ze osoba, ktora nie stosuje srodkow antykoncepcyjnych jest gotowa na to, ze moze ewentualnie zajsc w ciaze.... bo jesli nie to jest to zwykly brak odpowiedzialnosci w XXI wieku. Biegnij po srodki antykoncepcyjne i na miejscu dowiesz sie jak je uzywac. Swoja droga z serca zycze abys nie byla w ciazy...

Gość Paulutka
Myśle że komętarze że mi ktoś szczerze współczuje głupoty i wgl są zupełnie zbędne. Jeżeli kogoś rusza takie postepowanie to niech nie czyta wątku do końca tylko zamknie temat. Cytotek mam już zamówiony jednak czytam różne fora i na kazdym są inne zdania na temat zażycia i wogóle.

Gość obyś niewyrobiła
z tego bólu brzucha - za głupotę trzeba płacić

Gość tak skutki uboczne sa
np takie ze moze sie nie poronic do konca ,pozostalosci zaczna gnic i bedzie nie przyjemnie oczywiscie ty sie tym nie dowiesz bo nie bedziesz miala usg , zalezy tez ktory to tydzien, moze uposledzic jedynie plod i urodzisz chore dziecko , o bolu nie wspomne bo jest oczywiscie okropny a samo sumienie nie da ci spac po nocach wiele dni chyba ze go nie masz :O oczywiscie zrob jak chcesz zachwam dla siebie to co mysle na ten temat pytalas o skutki wiec odpowiadam

Gość Paulutka
Tydzien podejrzewam że jest 3 bądź 2

w dugim tygodniu to mialas owulacje a dwa tyg wczesniej okres tygodnie ciazy liczy sie od ostatniej miesiaczki :O czyli to 5 tydzien wiesz ze twojemu dziecku niebawem zacznie bic serce :( ?????

Gość Paulutka
Liczę się z tym, jednak nie zaradze temu. Nie jestem w stanie urodzić dziecka na chwilę obecną. I nie jestem bez serca bo świadoma jestem tego co robię.

Gość tak juz jest jak sie
mysli dupą a nie głową. A twoj parter o tym wie?

Gość pierwszego nie pamietam
idz na antykoncepcje madralo:O

Gość dfbhvdkjfbhvgf
co twoj chloapk na to ze jestes w ciazy?????

Gość Paulutka
Wie. Wspiera mnie I to nie jest jego nacisk na tą decyzje, on jest gotów poświęcić wszystko, jednak ja nie.

Gość dfbhvdkjfbhvgf
Idz usun to dziecko i nie marnuj temu chlopakowi zycia! Mam na dzieje ze predko cie zostawi, a watpie zebyscie umieli zyc z takim czyms na sumieniu. W sumie masz racje, dla dziecka tez lepiej jakby mialo miec taka matke. Wszystkim wyjdzie na dobrze jak sie wyskrobiesz, tylko nie tobie no ale trudno. Szkoda tylko ze twoja stara sama na to nie wpadła, to byloby mniej takich jak ty. A moze wpadla na to tylko jej nie wyszlo dlatego teraz jestes taka zjebana? :O

Gość dziecko drogie
ale przeciez ty nie wiesz na pewno czy jestes w ciazy..

idz dziewczyno na dzial o antykoncepcji i nie truj matkom tylkow!!! tam siedza takie jak ty:P

ja tez mysle ze powinnas wziasc ta tabletke tak bo szkoda takiego dziecka bedzie nie chciane i nie kochana chodz nie ono temu winne tylko nie odpowiedzialana matka :O :(:(:( a ty i tak swoja kare bedziesz miala zacznie sie juz w trakcie pokniecia tabletki bedziesz wyla z bolu i po nocach budzila sie z koszmarami :O brak slow poprostu ale szkoda mi tak bardzo tego dzicka :O bo czy sie urodzi czy nie ma zniszczone zycie prosisz w tytule o pomoc :O twoje dziecko tez tylko krzyczy a nikt go nie slyszy :( nie pisz prosze ze masz serce :O

a jesli chodzi o ginekologa to jesli bedziesz miala wiele szczescia i poroni sie wszystko to moze nie zauwazyc a jesli cos zostanie to bedzie odrazu wiadomo pozatym mozesz dostac zakazenia i ....:( a jak sie gin dowie pojdziesz siedziec :D

gdzie siedziec, no prosze, takich glupot nie piszcie:)

Mianem aborcji medycznej (medical abortion) określa się przerwanie ciąży przy użyciu środków farmakologicznych. Metoda ta polega na podaniu doustnie i/lub dopochwowo substancji o działaniu poronnym. Zabieg przebiega dwuetapowo: najpierw pacjentce podaje się substancję hamującą rozwój ciąży - najczęściej stosuje się Mifepriston (wcześniej znany pod nazwą RU-486) lub Metotreksat; kilkanaście godzin później kobieta otrzymuje środek farmakologiczny (prostoglandynę), którego zadaniem jest wywołanie skurczów macicy, a w ich konsekwencji wydalenie tkanki ciążowej z organizmu. Aborcja przy użyciu środków farmakologicznych wymaga przynajmniej dwóch wizyt lekarskich. W czasie pierwszej z nich pacjentka poddawana jest badaniu, którego celem jest dokładne określenie wieku ciąży oraz sprawdzenie, czy nie jest to ciąża pozamaciczna. Lekarz przeprowadza również wywiad dotyczący ogólnego stanu zdrowia pacjentki i przebytych chorób. Jeśli kobieta nie cierpi na żadną z dolegliwości, która uniemożliwiałaby w jej przypadku przeprowadzenie aborcji tą metodą, pacjentce podawana jest pierwsza tabletka. Kobieta otrzymuje również drugą tabletkę, którą aplikuje sobie sama kilkanaście godzin później. Po przyjęciu leku większość kobiet odczuwa skurcze i krwawienie podobne do tych, jakie występują w przypadku wczesnego poronienia lub obfitej miesiączki. Poronienie następuje zazwyczaj w ciągu czterech godzin od przyjęcia drugiej tabletki, zdarza się jednak, że jej działanie następuje dopiero w ciągu 24 godzin i więcej. W niektórych przypadkach konieczna jest jeszcze jedna wizyta lekarska i przyjęcie dodatkowej dawki leku. W każdym wypadku zaleca się ponowną wizytę w gabinecie lekarskim w ciągu 14 dni od chwili przyjęcia pierwszej tabletki, celem sprawdzenia, czy nastąpiło całkowite poronienie. W przypadku, gdy nie doszło do poronienia lub gdy jest ono częściowe, konieczne jest dokończenie zabiegu przy użyciu metody chirurgicznej (najczęściej jest to metoda próżniowa).

Substancji farmakologicznych stosowanych w tej metodzie nie można w Polsce stosować do przerwania ciąży.

Gość Paulutka
Dziękuję wszystkim serdecznie za pomoc! :)