Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agyyy

Maturzysci ! Co podejrzewacie na maturze ?

Polecane posty

Gość Agyyy

Co podejrzewacie na maturze ? jezeli chodzi o tematy z polskiego, jezyków no i innych przedmiotów ? Jak nauka ? Ja pisze Polski P Niem R WOS R ( z ktorego NIC nie umie) GEO R z reszty w miare gotowa :) Jakis przeciek z CKE by sie przydał ;]

Gość roerkowa
maj 2005-Potop i Kordian lis 2006-Werter,Lalka i Kordian maj 2006-Makbet,Chłopi maj 2007-Dziady ,Przedwiośnie,Granica maj 2008-Wierwsze Mickiewicz i Tetmajer,Lalka sty 2009-wiersze Kochanowski i Słowacki,Ludzie bezdomni Nie mam pojecia co moze byc właściwie wszystko

Gość Oby nie Potop
:(

Gość no właśnieeee
szokująca wypowiedź jestem pewna, że nie będzie literatury wojennej właśnie z powodu okrągłej rocznicy bo to byłoby zbyt oczywiste :(

Gość roerkowa
literatura wojenna lub moim zdaniem bo tego jeszcze nie bylo do czasu nowych matur: Pan Tadeusz Zbrodnia i Kara Nad Niemnem Wesele

Gość dziadów
też lepiej żeby nie było

zbrodnia i kara mogla by byc, dzuma i medaliony tak samo, zdazyc przed panem Bogiem tez niezla ksiazka, Ferdydyrke ponoc dawaja na rozszerzeniu najbardziej boje sie chyba Pana Tadeusza, Lalki i Ludzi bezdomnych

Gość roerkowa
dla mnie najgorsze jest jak dadza Kordiana nic z tego niewiem myli mi sie z Makbetem.Mmnie by zadowoliła Zbrodnia i Kara bo taka mam ustną pracę

Gość kolejna maruda
podejrzewam,ze w tym roku matury nie bedzie:) mlodziez taka rozchisteryzoawana, ze nie bedzie komu usiasc i pisac. trzeba bylo sie uczyc a nie teraz myslec nad tym co bezdzie jak nie trafie w temat, bo to umiem tamtego nie lubie. bedzie cos z zakresu materialu omowionego na lekcjach:D powoedzenia

Kordian to był ten zbutnowany, samotny człowiek tułajacy sie po swiecie ktory szukał w tym swiecie miejsca dla siebie? ten co zaobserwował ze w zyciu liczy sie dorobek materialny? Chodzi o tego co go krzyzacy czy ktos tam zabrali z jego domu i zabili jego rodzicow? kuzwa, pierdziela mi sie te lektury :/

Gość roerkowa
eee tam damy rade zawsze sa dwa temtay ktorys musi spasowac:P

Gość kolejna maruda
dziura, cos tam wyskrobiesz, wierze w ciebie:Dnajwyzej spiszesz tekst. coby pustych arkuszy nie oddac

ja sie modle zeby była dzuma :D zajebista ksiazka :) pozatym mam z nia zwiazny temat maturalny :P

no jak dla mnie dżuma tez moze byc wiec pozostaje miec nadzieje a potop to dla mnie najgorsza badziew jaka moze mnie spotkac;/

Gość kolejna maruda
kordian? skompikowana osobowosc:) od romantyka zakochanego w swojej siostrze, do spiskowca:P

Kordian zakochany w swojej siostrze?;d uu widze ze cos pominelam;p nie pamoietammm nic

Gość kolejna maruda
dzuma, no, skad bylo zaczerpniete motto ?

Gość Agyyy
Ja czuje chłopów ;| A z wosem co sądzicie (do zdających) Ciekawe, czy zdam z wiedza = 0

„Jest rzeczą równie rozsądną ukazać jakiś rodzaj uwięzienia przez inny, jak ukazać coś, co istnieje rzeczywiście, przez coś innego, co nie istnieje.”