Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NOVENETTE

pigułki antykoncepcyjne a przybywające kilogramy

Polecane posty

Gość NOVENETTE

Witam drokie koleżanki, od kilku lat biore pigłułki anty... nigdy wcześniej nie widziałąm po swoim organiźmie problemów z tym związanych moja waga zawsze wachała sie miedzy 60 a 63 kg. Brałam pigułki Cillest i jedyne o co mogłabym je podejżewać że mi zaszkodziły to celulit, chociaż tu też mogłabym polemizowac bo celulit ma co druga kobieta. wiadomo jak kazda kobietatez sie odchudzałam ale to co gubiłam wracało wiec dietowałąm sie czesto :) ale od jakiegoś czasu mam problem.... zmieniłam pigułki na Novenette pół roku temu. Od tamtego czasu moja waga skoczyła do 66-67 kilo... masakra bo niby gruba nie jestem ( 168 cm) ale czuje się fatalnie.... co gorsza od początku roku raz w tyg chodze na basen i raz w tyg chodze na fitness nie jem dużo staram się jeśc duzo warzyw i nabiału a mało chleba i ziemniaków, ograniczam ostatnio napoje gazowane, nie chce przejsc na diete rygorystyczna bo kg predej czy pózniej by wróciły a teraz waga stoi w miejscu.... masakra 66 kg :/ czy wina może leżeć po stronie pigułek.... czy sadzicie że np plastry antykoncepcyjne są lepsze jeśli chodzi o mnożliwość zgubienia tych zbednych kg.... niewiem co robic

Gość NOVENETTE
przepraszam za błędy ale pisałam to w pośpiechu :)

ja biore Rigevidon i nie przytytlam po nich,powiem ci ze wydaje mi sie ze schudlam po nich troszke,moze poprostu masz zle dobrane tabletki i dlatego tak sie dzieje

z takim pytaniem lepiej do gina iść, jest wiele tabletek i wiele kobiet na każdą z nas inaczej to działa, ja brałam cilest i logest przez 17 lat i nie przytyłam

Gość NOVENETTE
być może tylko tak zastanawia mnie to że naprawde ani gram mi nie chce zejśc w dół.... przy cillestach mogłam gubic kg i tyc na zawołanie... a teraz przy tych novenette to troszke pasa popuszcze i waga moze skoczy szybciutko w góre :/

przy tabletkach jest trudno schudan bo hormony itp,wydaje mi sie ze po plastrach tak by nie bylo,ja sie odchudzam i schudlam juz 4 kg pomimoi tabletek,a tez sie zastanawialam czy nie brac plastrow

ja po novynette przytylam prawie 20 kilo, zmienilam tabletki i schudlam juz 10 ale ciezko bylo wiec radze ci jak najszybciej zmienic tabsy :P

Gość NOVENETTE
ojej nie przerażaj mnie to aż tak żle?? oj to rzeczywiście biore to opakowanie do końca i biegne po zmiane tabsów.... ale czy myślicie że plastry w odchudzaniu są lepsze?? zdrowsze napewno bo nie obciążają wątroby.... wybrałam te tabsy bo działaja również pomocniczo na cere ale waga rzeczywiscie skoczyła masakra :/

Gość NOVENETTE
czy ktos jeszcze zaobserwował u siebie taki problem ??

ja sie odchudzam od lutego. Schudłam 7 kg i jestem na tabsach. Nie wpływaja na moje odchudzanie.

Gość też je brałam te NOVENETTE
no i przytyłam jakieś sześć kilo, na początku nie myślałam że to od tabletek ale moje ciągłe odchudzanie nie dawało skutków. I tak jakoś wyszło że chłopak poszedł do wojska i na ten czas przestałam je brać... odrazu było widać różnice. Osiem kilo już mniej. myślę, że na nas te tabletki mają taki wpływ i musisz je zmienić pozdrawiam

Gość NOVENETTE
dziękuję za podpowiedź