Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaparciomanka

szukam czegoś dobrego na zaparcia

Polecane posty

Gość zaparciomanka

dla kobiet w ciazy, wczoraj wypilam litr maslanki a dzis znow zalatwiam sie bobkami jak koza, boje sie ze dostane hemoroidow

Gość czopki glicerynowe
stosuje je od początku ciązy, jestem w 19 tyg;)

Gość zaparciomanka
Lidla mam, a co daja tam cos dobrego?

bo jesli tak to polecam chleb razy z Lidla ok.2,50. Jest rewelacyjny, przynajmniej ja go jem i regularnie sie załatwiam.

Gość zaparciomanka
czopki zostawiam jako ostatecznosc juz wole dodac cos do diety, a duzo tego kiwi trzeba dziennie pochlonac zeby efekty byly widoczne?

Gość czopki glicerynowe
ani chleb, ani maślanki, ani kiwi, winogrona, śliwiki czy morele, nic na mnie nie działało. Nie chciałam przeć wiec wybrałam czopki, nie szkodzą a to najważniejsze;]

Gość zaparciomanka
ale jesz ten chleb bo mialas problemy tego typu i pomoglo czy tak z przyzwyczajenia? bo jak mi maslanka w takichilosciach nie pomaga to sie zastanawiam czy z chlebem nie bedzie podobnie

Gość zaparciomanka
a mozesz podac ich nazwe? i czy uzywasz ich codziennie?

Gość zaparciomanka
tych czopkow

Gość czopki glicerynowe
czopki glicerynowe ;] w aptece 3 ,65 10 sztuk, dla doprosłych :)

Gość Lubię surowiznę
Odnoszę wrażenie, że czopki powinny być używane w razie ostateczności, możesz tum szybko przyzwyczaić przewwód pokarmowy do "latwizny" i po prostu go rozleniwić. Wg moich doświadczeń potrzrbna jest naturalna miotelka: http://dieta-surowa.zlotemysli.pl/edwardstanislaw,1/ zobacz w spisie treści ile tu smacznych różności, a przede wszystkim ZDROWYCH !!

Gość mi pomagały tradycyjne metody
czyli suszone śliwki - 3 sztuki dziennie codziennie i gotowane buraczki z łyżeczką oliwy

a pijesz kawę? bo ja zazwyczaj po kawie muszę iść do toalety. Nie zawsze się to sprawdza, ale na tyle, żeby zachować równowagę w brzuchu. No i ruch- im więcej ruchu, tym lepiej to wszystko w środku pracuje.

Kup sobie otręby pszenne( w każdym sklepie) i dodawaj po kilka łyżeczek do jogurtu naturalnego i codziennie zajadaj, a jak to już mi nie pomoże to piję siemię lniane mielone( z apteki)

czopki...ale moze na poczatke autorka sprobuje czegos zupełnie naturalnego....chleb razwy tez jest dobry, ja nie jadam zadnego innego w ciazy...no i duuuuuuuuzo wody

Gość zaparciomanka
chyba zaczne od musli do kefiru czy jogurtu bo otrebow chyba nie przelkne ani siemienia lnianego :)

Wieczorem zrób sobie wodę z miodem i wypij rano na czczo. Śliwki, otręby i inne popychacze. jabłka, kefir. Z naturalnych rzeczy możesz pić Lactulozę. To jest w syropie.

Gość zaparciomanka
a kawe pije co rano rozpuszczalna z mlekiem i innych domownikow goni do kibelka tylko nie mnie

Gość zaparciomanka
ruszac tez sie ruszam bo przy domku duzo pracy jest teraz przy kwiatach,trawie itp ale sie boje co bedzie pod koniec jak juz nie bede miala tyle sily na ruch albo opuchniete nogi jak w pierwszej ciazy

Gość Muriel M.
A w którym jestes miesiącu?

Gość magda240777
Jest taki syrop- mozna pic w ciąży! Tylko kurcze, zabijcie mnie nie pamietam nazwy- Lactudofil?? Cosik w tym stylu. Na mnie tez nic nie dzialało i poleciła mi go kolezanka, ktora lezala na patologii ciazy i dostala to od poloznej wiec na pewno mozna w ciazy uzywac. Syrop jest super- polecam!

Gość Lactulosum albo Duphalac
to sa takie syropy. W aptece bez recepty. Są bezpieczne moga je pić nawet niemowlęta, mi podawali w szpitalu jak leżałam na patologii ciąży

Gość magda240777
lactulosum!!! Właśnie! Mogę go spokojnie polecic bo działa (przynajmniej na mnie).

Gość dorcia33
Na zaparcia najlepiej wypic rano na czczo szklanke ciepłej wody.Na mnie dziala super!

Gość dokładnie tak
polecam suszki są rewelacyjne zwłaszcza napój z suszonych śliwek :)