Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prośba o poradę-cm

wielkość brzuszka, 12 tydzień

Polecane posty

Gość prośba o poradę-cm

witajcie, mam zaplanowany ślub na 4 lipca i będę wówczas w końcu 12 tygodnia. już od pół roku czeka na mnie szczupła śliczna suknia i bardzo jestem ciekawa czy w nią wejdę... jaki miałyście w tym tyg brzuszek? o ile centymetrów/ jak widocznie Wam się powiększył? był "wyżej" "niżej"? pozdrawiam serdecznie, szczęśliwa przyszła mama:)

Mi się zaczyna 11tc i nic nie widać :-) a slub mam w sierpniu i będe w końcu 5 miesiąca co ja mam powiedzieć ;-) będe jak słoniątko wygladać!! Ale ja bym mogła iść nawet w 9 miesiącu do slubu, brzusio jest śliczny.

Gość tak wczesnej ciazy nawet nie
widac a jesli juz to tylko takie male wzniesienie nad wzgorkiem lonowym. Ktos musialby meic dobre oko zeby zauwazyc.

Gość raczej nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
raczej nic jeszcze nie bedzie widać. Najwyżej tyci tyci - oczywiście na samym dole brzuszka

Ale coś mi tu nie pasuje, to w którym jestes teraz tygodniu?? Musiała bys byc w drugim na dzień dzisiejszy a w drugim jeszcze sie nie wie że jest sie w ciązy, to dopieor momęt zapłodniena. tak z ciekawości pytam

Gość prośba o poradę-cm
dzięki! ona0- ja też mogłabym wyglądać na większą, ale szukałabym już teraz sensownej krawcowej;) naczytałam się w int, że mogę się już w ciuchy nie mieścić, że mogę przytyć 4-5 kg i że dzieciątko się przemieszcza, ale wolę mam przyszłych i obecnych zapytać, bo wiem na pewno że odpowiedź sensowną dostanę:):):) nic to, nie mogę się doczekać: ślubu, pewności czy chłopiec czy dziewczynka, no i przyjścia maleństwa na świat:)

Gość prośba o poradę-cm
w drugim po zapłodnieniu... aaaa, bo ja ginekologiem liczyłam który rzekł że liczyć będziemy ciążę, a nie pierwszy dzień okresu (powiedział to mądrzej). mam milion procent pewnosci,że wszystko bdzie dobrze. czyli będzie 14 w sumie. zaraz wezmę i się podliczę.

ona0 ja brałam ślub na początku 6 m-ca i nic nie było widać, także gdzie tam do słoniątka, to jeszcze nie ta chwila:)

JA JESTEM TERAZ w 20 tyg i nic nie widać. przybyło mi 8cm w pasie z 60 na 68. mieszczę się we wszystkie ubrania sprzed ciąży. przytyłam kilogram ale pamiętaj że każda ciąża jest inna

No własnie każda ciąża inna, planowalismy dzidzie tak żeby do slubu była w 2-3 miesiącu a tu tak od strzału się udało widocznie dzidzia sie spieszy na świat :-) a slubu nie będziemy przekładać. Sukienke mam już zamówioną, zamawiałam przed ciążą. http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=J1247HC Oczywiście będzie pewnie troszke przeróbek, tak żeby mi dopasowała do ciąży może troszke fason zmieniła, krawcowa juz będzie wiedzieć co ma zrobić. Tylko chciała bym żeby była w dole troszke szersza a nie taka wąska. Tak po dłuższym zastanowieniu to chyba nawet lepiej ślub brac troszke później, dużo osób sugeruje się tym żeby jak najszybciej byle brzuszka nie było widać, ale ja sobie nie wyobrażam wesela w ok 2 miesiącu dla mnie ten okres był tragiczny z łóżka nie wychodziłam. mdłości od rana do wieczora

ona ------> niekoniecznie :) u mnie w piątym miesiący nic jeszcze ni bylo widać, dopiero w szóstym brzuszek zaczął błyskawicznie rosnąć :)

Gość aaaaaaaaaaabhb
a ja mam maly brzuch a jestem w 7 misiacu wiec sie nie martw

Gość awf
ja jestem w 19 tygodniu i mam spory brzuch, przy czym gdzie indziej nie przytyłam, a więc to zależy od ciąży

Gość saleminka8
DO AUTORKI ja jestem w 13 tygodniu prawie i nic nie widać po mnie ;) to wszystko zależy od budowy ciała i czy mięśnie będą trzymać macice w środku czy są słabe i wywali brzuszek ;) a dodam,że jestem szczupła a 5 kg do 12 tyg mał prawdopodobne,chyba że będziesz jeść ja świnka ;) ja przytyłam do 12 tygodnia najpierw 1,5 potem zszedł ze mnie 1 kg i znowu mi przyszło 0,5 kg ;)

Gość saleminka8
więc jakoś 2 kg przytyłam,bo ostatnio nie sprawdzałam ;) ale 12 tydz to malutki brzusio by był ;)

Gość masz lepiej ode mnie
o ja jestem w podobnej sytuacji! teraz jestem w 12 tc, a ślub bedziemy brać jak będę w 19 tc i też się zastanawiam czy wejdę w suknię, bo kupiłam ją już w styczniu, a ciąży wcale nie planowaliśmy! a sukni nie da się przerobić i jest bardzo obcisła ja na razie nic nie przytyłam od początku ciąży, w 12 tc wygladam dokładnie tak jakbym sie przejadła, albo miała wzdęcie. Brzuszek jest delikatnie wypukły na wysokości pępka, ale jest to niezauważalne dla otoczenia. w suknię jeszcze się mieszczę, ale boje się co bedzie dalej mam kolezankę, która w pierwszym trymestrze przytyła ponad 7 kg.

Ja w 12 tygodniu zaczęłam nosić spodnie ciążowe, bo pomimo, że jeszcze wchodziłam w normalne, bardzo mi się wcinały w brzuch przy siadaniu.

a moi koledzy w pracy w 6 miesiącu jak byłam zapytali się mnie czy jestem w ciąży??? zaznaczam że pod sercem nosiłam bliźnięta. w 12 tygodniu nic a nic nie było widać:)

Gość mamm
a widzicie, ja akurat koncze 12 tydzien i jest brzuchol :) kazda inaczej przechodzi. po mojej siostrze do 5 miesiaca nic nie bylo widac:)

Gość gość
To zależy od kobiety ja jestem w 12tc i już mam brzuszek widoczny dodatkowo przytylam już 2kg więc jak widzisz to sprawa indywidualna:)