Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Glupiababaaaaaa

spalone wlosy rozjasnianiem

Polecane posty

Gość Glupiababaaaaaa

rozjasniam wlosy od ponad 7 lat,oczywiscie staly sie suche,lamiliwe itd.przez ostanie 3 mce staralam sie je jakosc podratowac wszelkimi kuracjami.Najpierw je przyciemnilam do ciemnego blondu,uzywalam najlepszych odzywek,masek(keraste,loreal),domowych sposobów(olejek rycynowy)biosilkow,czystej keratyny w plynie..i myslam ze juz im troszke lepiej.Wczoraj zaryzykowalam i nowu rozjasnilam....efekt.. ...Polamaly sie,z wlosu do lopatek zostaly mi wlosy do brody-musialam wyrownac do polamanych.zprawej strony mam ich mniej niz z lewej..a ze mam krecone wlosy wygladam jak kretynka. Do tego wszytkiego nie zlapala mi farba(zawsze rozjasnione farbuje na kolor kory mi odpowiada-popielaty)teraz mam czesc wlosow popielatych,zoltych,bialych:( Jestem zalamana,najlepszym sposobem bylo by obciecie sie na calkiem krotko...tak tylko do kreconych wloskow nie ma zadnej ciekawej fryzury. Miala z ktoras z was podobny problem,jak ratowac wlosy?mi juz brak pomysłów...

Gość moja fryzjerka
powiedziała mi kiedyś,że dobrze na włosy nałożyc zwyczajny majonez.Pół godzinki i umyć.Nie masz powodu by nie spróbować.Tyle już zrobiłaś dla swoich włosów:)

Gość Glupiababaaaaaa
ehh...majonezu tez juz probowalam:)..same jajka+olej...tyle ze moj wlos jest juz pusty..nic w niego nie wsiaka;/ slabo mi sie robi jak przechodze obok lustra:) Dobrze ze chociaz potrafie sie smiac z wlasnej glupoty..tyle ze na zewnatrz nie wyjde;) wlasnie rozgladam sie za pasmami na klipsy zeby chociaz troszke zagescic wlosy...

Gość moja fryzjerka
dobra jesteś:)może jednak wyjdż do dobrego fryzjera

Gość wandziulaaa
sorry, ale trochę mnie to rozbawiło :) Idź do fryzjera i opitol te włosy. Jak masz i tak idiotyczną fryzurę, krzywą i połamaną, to juz gorzej być nie może. Sąfajne fryzury króciutkie dla kręconych włosów, pogadaj z fryzjerka, poszukaj w tych ich katalogach, co by ci sie podobało, wspólnie cos wymyślicie

Gość Glupiababaaaaaa
fryzjera juz zupelnie nie ufam..ostatnia dobra fryzjerka jako pierwsza ugotowala mi wlosy,predzej gdy rozjasnialam sam nie bylo tak tragicznie.Wlasnie po zabiegach tego salonu musialam zaczac ratowac wlosy.Salon loreala.. Kiedys cos mi sie odbilo o uszy o lekarzu od wlosow,ktory jest wstanie uratowac praktycznie kazdy wlos...gdzies na terenie g.slaska. niestety nie potrafie sobie przypomniec zadnych szczegolow i nie mam od czego rozpoczac poszukiwan;/

Gość Glupiababaaaaaa
Jak moj wroci z pracy to chyba wylozy sie ze smiechu na przedpokoju i zejdzie;/ Nalozylam rano odzywke z lozysk(kolejny specyfik).teraz wloski schna..i chyba nie jest az tak tragicznie krzywo,tylko ten kolor a nie mam zamiau znowu farby na wlosy zarzucac bo wtedy to juz wszystko poleci i nie bedzie potrzeby scinania.Kombinuje i az mnie juz glowa od tego zaczyna bolec. Z kazdym dniem....tak,tak..tylko ze chyba bede musiala znalesc fryzjerke ktora przyjmuje po zmroku-nie chce ludzi starszyc

Gość wandziulaaa
A jaką masz twarz, jaki kształt? Masz w miarę regularne rysy? Popatrz sobie na przykład na kylie minogue po chemioterapii - xle wygladała z krótkimi włosami? Nie ma gorszej fryzury niż zniszczony chochoł. Ja bym obcięła na krótko, włosy szybko rosną, po pół roku juz będą sporo dłuższe. Ja nie wierzę w żadnych doktorów od włosów, którzy twierdzą, ze uratujakazdy włos. Co to znaczy uratują? Sprawia, ze będzie jak zdrowy? Nie da rady

Gość Glupiababaaaaaa
niestety twarz mam owalna,troszke pucułowata,na szczescie wlosy dosc szybko mi rosna

Gość wandziulaaa
w kazdym razie jak byś nie zdecydowała - przestań choc na pół roku wydziwiać z farbami, daj tym swoim włosom odpocząć

Gość Imagination1984
rozjasniasz rozjasniaczem? czy farbujesz farba na jasno? i jakiej firmy?

Gość Glupiababaaaaaa
na poczatku rrozjasnialam rozjasniaczami(palety-chyba)potem jasnymi farbami,wczoraj rozjasniaczem kallos pudrowym. Tym razem juz naprawde odpuszcze na minimum rok,bede systematycznie podcinac zeby odzyly.A mialalm takie piekne mocne,zdrowe loczki;/ Moglam wczoraj przyciemnic zeby nie bylo widac odrostow...teraz trzeba cierpiec.

Gość Imagination1984
raz uzylam palette farby i w zyciu gorszych wlosow nie mailam wysuszyla mi strasznie ;/ dlatego wole chodzic do fryzjera bo zawsze mam wlosy w lepszym stanie niz jak sama to zrobie w domu. kup jakies tabletki ze skrzypem polnym i sprobuj moze odzywki Wax?

Coż tu duzo mówic rozjasnianie włosów to dla nich najgorszy z mozliwych koszmarów...Polecam kosmetyki Kallos do włosów, do nabycia w sklepach fryzjerskich, a szczegolnie maseczke która nazywa sie \"Placenta\" z wyciagiem z łożyski roślinnych, jak dla mnie rewelacja, a i cena bardzo przystepna, ja płaciłąm 8 zł ;]

Gość monisia1990
Ja tez mam spalone wlosy od rozjasniania:( Wlosy rozjasnialam ok 4 lata srednio co pol roku. Nie cale wloski tylko pasemka i co jakis czas z ciemnymi bo sie zlewaly:) I niestety zachcialo mi sie zrobic na ciemno bo mialam juz dosc tych odrostow:( Pomalowalam farba na ciemny blond i wszystko ladnie pokrylo, ale kolor byl taki nijaki..ni to blon ni braz i pomalowalam po jakims miesiacu kremem koloryzujacym na jasny braz, ale niestety nie czulam sie w ciemnych wloskach i zachcialo mi sie znow blondu. Poczekalam az te ciemne sie troszke zmyja i poszlam do fryzjerki i chcialam cale wloski na jakis zlocisty blondzik ale powiedziala ze sie nie odwazy bo moga wyjsc zolte no i zrobilam pasemka rozjasniaczem i wszystko bylo pieknie az do drugiego mycie(bo na pierwsze mysie fryzjerka mi dala swoja odzywke z zaleceniem zeby ja pol godz trzymac na glowie)Jak zdjelam recznik i dotknelam swoich wlosow to myslalam ze sie poplacze:( Byly jak to jedna dziewczyna napisala konsystencji gumy do zucia:( A jak zaczelam je czesac to na szczotce bylo pelno tylko tych jasniutkich wlosow:( Umylam je jeszcze raz i tylko delikatnie wyczesalam zeby nie wylysiec:( Teraz kupisal sobie taka maske+odzywke z DOVE i mgielke do bardzo zniszczonych wlosow firmy RADICAL. Efekt widze juz od pierwszego mycia, ale zrobilam tak ze nalozylam bardzo duzo tej maseczki na umyte wlosy zalozylam na glowe worek i recznik i siedzialam tak godzinke no i wlosy sa OK nie placza sie i o dziwo nie wypadaja...teraz jak sa suche psikam ta mgielka i licze ze to pomoze...wlosy sa suche i zniszczone ale chociaz nie mam tego czegos na glowie:(no i licze sie z tym ze musze tak robic po kazdym mysiu zeby one odzyly....ehh nie mialam pojecia ze takie cos moze sie zrobic z wlosami:( Zawsze mialam lejace wlosy ktore dzien po myciu juz sa tluste i nigdy nic takiego z nimi sie nie dzialo...ciesze sie tylko ze mam to z tylu glowy tak pod spodem a nie gdzies z przodu...:( Moze macie jeszcze jakies dobre sposoby?

Gość provokejszyn jak nic
polecam szmapon Kaduss- spawrdz na wizazu ,po kilku myciach czuc roznice...... mussiz tearz NAWILZAC wlosy....wiec kupuj produkty ktore maja napiane ze nawilzaja ....nie tylk oze do wlosow zniszczonych czy odzywiajacy -NAWILZAJACY.

Gość fryzjerro
poczytałem i myślę,że to sie nigdy nie zmieni,zawsze ktoś będzie miał spalone włosy choćby nie wiem jakie kosmetyki wyprodukowali..

Gość fryzjerro
a tak nawiasem mówiąc,na takie extremalnie spalone włosy pomaga jedynie odnowa biologiczna włosa i to robiona 2 razy w tygodniu przez miesiąc,tylko proszę iść do fryzjera bo sklepowe kosmetyki się kompletnie do tego nie nadają..

Gość weronikax
monisia 1990....To mamy podobny problem...Ja farbowałam włosy ponad 10 lat na ciemny brąż-były ładne długie,błyszczące-wypadały jak każde ale były ładne....Coś mi odbiło i zachcialam blondu-poszłam do najlepszego fryzjera w mieście zrobił-2 dekoloryzację + rozjaśnianie -efekt wyszłam żołta jak kurczak i zapłaciłam za dwie wizyty 1000zl...Nieważne pieniądze-bo włosy mam tragiczne,wyć mi się chce jak oglądam swoje stare zdjęcia...Póżniej poszłam do innego fryzjer,żeby zrobił coś z nimi bo chodziłam w czapeczce-zrobił mi sraczkę na głowie zapłaciłam 200zl...Teraz mam wlosy jak musztarda-najjaśniejsze pasemka mam gumowe a wszystkie sa przesuszone i na czubku głowy połamane...Nic tez nie pomaga-używałam l'oreal proffessional żółtą maskę jest w miarę ok...Wax-rain forest tez niezła,do tego standardowo maseczki z jajka,nafty oliwa z oliwek ale marne efekty....Zazdroszcze dziewczyną,które mają śliczne blond włoski ,bo mi już rece opadają.

Gość Jah
Ja farbuję włosy na jasny blond od jakiegoś roku. Byłam u fryzjera bodajże 3 razy na farbowania ( byłam u trzech różnych fryzjerów ) i niestety moje włosy też zostały zniszczone do takiego stopnia, że zaczęły rozciągać się jak guma, wypadać, łamać się.. od tamtej pory nie chodzę do fryzjera, tylko sama kupuję farbę zwykłą drogeryjną ( najlepsza jest Loreal Excellence dla mnie kolor 01) może nie łapie ona perfekcyjnie odrostów, gdyż wpadają one w lekką żółć, ale po kilku myciach i zastosowaniu płukanki nie wygląda to tak źle. W każdym bądź razie wole żółte odrosty niż spalone włosy. Do tego jeszcze używam odżywek profesjonalnych, właśnie zakupiłam sobie loreal absolute repair i oczywiście niezawodny wax.. Do fryzjera już na pewno nie pójdę, bo zazwyczaj wychodziłam niezadowolona i włosy były w gorszym stanie, niż kiedy farbuje sama..

Gość Jah
Aha i zapomniałam dodać jeszcze jedną radę: Nie myjcie włosów tak często, ja myję co 2, 3 dni, daje im odpocząć od wszelakich odżywek i innych chemicznych rzeczy, zauważcie, że włosy same też się regenerują, a codziennie mycie i traktowanie ich odżywkami wcale im nie pomaga tylko obciąża je.. Zauważyłam to u siebie, może nie wszystkie włosy reagują w ten sposób, ale moje reagują pozytywnie na rzadsze mycie.

Gość lululyja
Jak nie masz jakiejs ekstremalnie kwadratowej czy okrągłej twarzy, to najlepiej sie obetnij na krotko. Z tego, co opisujesz, musi to wygladac przeokropnie, tak ze moze już być tylko lepiej.

Gość superbitch
Moja rada - ogolic glowe na pare mm i czekac az normalne, zdrowe wlosy odrosną. I nie rozjasniaj ich wiecej bo nie ma nic gorszego niz kobieta z sianem na glowie.

Gość kala911
mam to samo!!mam kręcone włosy i są suche i sztywne .we wtorek idę fryzjera na podcięcie a potem ich nie ruszam az mi odrosna moje naturalne.tyle ze tez nie mogę krotko obciąc bo mam kręcone!kolejna glupia baba

Gość wqsq
tez tak miałam połamały mi sie przez rozjasniacz a miałam do cycek włosy sciełam je to mam teraz nad cyckami teraz czekam asz mi z góry odrosna przynajmiej do brody i wtedy te zniszczone etne bo mnie wkurzaja poczekam z poł roku jeszczew warto zeby miec normalne wkacu włosy heh

Gość emi3712
Ja tez rozjasniam od kupy lat wlosy. Ogolnie to mam blond pasemka i sa bardzo jasne. Nie sa zniszczone ale nie sa 100% zdrowe(wiadomo bleach) Ja uzywam: Szamponu i Odzywki z Dove Odzywki gleboko regenerujacej z Toni&Guy Maski z Herbal essensive Odzywke bez splukiwania Nafte Oliwe z Oivek nakladam godzine przed myciem wlosow Serum na koncowki Uzywam grzebienia z szerokimi zebami bo szczotka powoduje ze wlosy sie rozdwajaja na koncach Nie prostuje ani nie susze Podcinam konce co 3 miesciace I odrosty co 2 miesiace Mam nadzieje ze pomoglam :)

Gość osmooo
Stosuje kosmetyki osmo, serię głęboko nawilżającą do włosów suchych i zniszczonych. Po prostu rewelacyjne efekty przy regularnym stosowaniu owych kosmetyków. Poza tym nie są drogie, bo i opłaca się kupować pojemności gabinetowe :)