Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzam sie troche

Wielki brzuch...

Polecane posty

Gość wkurzam sie troche

Jestem w 26 tc, a w kolko slysze komentarze typu "Ale masz wielki brzuch! Wygladasz jak w 8 miesiacu" albo "Jestes pewna, ze nie nosisz blizniakow?". Tak mnie to wkurza...faktycznie, mam brzuch spory jak na 26 tydzien, ale przeciez ja nic na to poradzic nie moge. Nie przytylam narazie jakas koszmarnie duzo, ale moj brzuch to juz naprawde spora "pilka". Dodam, ze ciaza przebiega ksiazkowo, zadnych problemow ani innych takich, ale naprawde te komentarze mnie troche wkurzajah...Czy ktoras z was tak miala?

Gość ale masz problemy
ja to się chwaliłam że mam taki wielki brzuch .. a ty z tego robisz problem .. dziwne.

Gość a to twoja pierwsza ciaza
bo przewaznie w drugiej i kolejnych ciazach brzuszek sie zaokragla szybciej i jest wiekszy.

Gość wkurzam sie troche
To nie o to chodzi, ze mam problem, ale wkurza mnie troche jak ktos sie pyta "W ktorym tygodniu jestes? ", ja mowie "W 26", a odpowiedz zazwyczaj "Ale masz brzuch! Wygladasz jak w 8 miesiacu, a to dopiero 26 tydzien!". Jest mi bardziej przykro reakcja ludzi niz tym, ze brzuch mam duzy. Dodam, ze jestem szczupla, wiec w ogole ciaze bylo u mnie widac dosc szybko. Tak, to moja pierwsza ciaza.

ludzie naprawdę są potworami, jeżeli chodzi o komentarze. Bez wyczucia, bez refleksji. Dostatecznie dużo, my przyszłe mamy musimy znosić, a tu jeszcze jakieś głupie teksty na temat brzucha... bezmózgi. Ja co prawda mam brzusio dość niewielki (prawie 27 tc), ale i tak Cię rozumiem. Nie znoszę komentarzy na temat mojej ciąży, moich decyzji...

Gość rena23
znam to dobrze, jestem w 27 tc i też słyszę teksty ale masz duży brzuch albo ale ci brzuch wywaliło, ale czy to ode mnie zależy? nie mam na to wpływu co się dzieje z moim ciałem, na wadze przybieram tyle ile powinnam, ale takie uwagi nie są zbyt miłe.

Ja tak mialam. Brzuch mialam ogromny i kazdy sie pytal czy to beda trojaczki :D W koncowce obwod brzucha wynosil 120 cm i co dziwne, z tylu widac bylo talie. Wszystko poszlo do przodu. Urodzilam jedno duze dziecko, a dzisiaj prawie sladu nie ma po mega wielkim brzucholu :D

Gość wkurzam sie troche
Rena, no wlasnie. To samo jak widzisz u mnie. Ogromnie mnie cieszy, ze maluszek zdrowo rosnie i, ze wszystko jest ok, ale tak jak napisalas Emka86, ludziom czasem brakuje po prostu wuczucia i klapia co im slina na jezyk przyniesie w ogole bez zastanowienia. Poza tym moze jestem jakas przewrazliwiona, ale kurcze wkurzaja mnie komentarze na temat ciazy, porownywanie z ta czy tamta, dotykanie przez obce baby typu sasiadki mojego brzucha za kazdym razem jak mnie zobacza i komentowanie tego przez pol godziny...wrrr...Nie lubie takiej przesadnej uwagi :) Wysokie obcasy - no wlasnie mi polozna mowi, ze prawdopodobnie synus urodzi sie duzy, ale za wczesnie jeszcze, zeby na 100% powiedziec jaki duzy faktycznie bedzie. p.s.No, od razu mi lepiej jak sie wygadalam :)

oj nie przejmuj się :) ludzie przecież nie mówią tego złośliwie :) Ja się cieszę z mojego brzuchola, bo przynajmniej widzę, że moje maleństwo zdrowo rośnie :) po ciąży "piłka" zniknie przecież ;)

a tak wogóle, ja się jeszcze z tym nie spotkalam, zeby jakaś obca osoba mnie po brzuchu macala, nawet nikt z rodziny tego nie robi, poza męzem oczywiście.. gdzie wy mieszkacie, że otaczają was tacy "macanci"? :)

a ja Ci zazdroszcze bynajmniej widac ze jestes w ciazy a mnie jak widza to tylko zauwazaja ze przytylam a moj malutki brzuszek prawie nie widoczny ;/

addda, no ja zaczynam 28 tc w niedzielę, w piątym miesiacu jeszcze nikt nie wiedzial, ze w ciaży jestem bo wogole brzuszka nie miałam, dopiero w szóstym urósł błyskawicznie, ale nie jest jeszcze znów taki duży :)

tez Ci zazdroszczę, mojego to w ogóle nie widać a jestem w 20tyg. przybyło mi kilka cm ale mieszczę się we wszystkie ubrania sprzed ciąży. Fakt jestem szczupłą osobą bo zawsze nosiłam rozmiar 36 ale chciała bym już móc pochwalić się brzuszkiem. W przeciwieństwie do Ciebie to mnie pytają gdzie schowałam dzidzie i czy faktycznie jestem w ciąży też mnie to wkurza jak widać ludziom nie dogodzi zawsze znajdą sobie cos do czego będą mogli się przyczepić

na kiedy masz termin? :) zobacz moj jest w galeri moich zdjec moim zdaniem mały

Gość wkurzam sie troche
Karaoke, nie mieszkam w Polsce i tutaj, gdzie zyje ludzie sa, ze tak powiem, bardzo "przyjacielscy" i szybko spoufalaja sie ze wszystkimi. Z jednej strony to oczywiscie dobrze, ale z drugiej czasem moze byc meczace jak np. teraz. Poza tym moze faktycznie jestem przewrazliowiona, ale co zrobic...wkurza mnie to i tyle.

Gość 2r34r
Autorko tematu, naprawdę nie rozumiem skąd tyle bierzesz w sobie złości i frustracji? Ludzie reagują na kobiety w ciąży bo jesteśmy szczególnym zjawiskiem: pokazujemy swoim wyglądem potencjał naszego gatunku do rozmnażania się. Ponieważ każdy chciałby wiedzieć więcej, nauczyć się czegoś, zrozumieć ciążę, stąd pytania o to jak się wygląda w którym miesiącu a następnie dalsze dopytywania. Ale przecież nie ma w tym przesadnego wścibstwa ani złych intencji. Staje sobie po prostu taki człowieczek i próbuje pojąć dlaczego jedna ciężarna ma brzuch większy, druga mniejszy, o czym to świadczy, co oznacza, jeśli więc jest człowieczkiem znajomym, to i pyta a nawet daje wyraz zdziwieniu że coś jest inaczej niż myślał. Czy to naprawdę straszne?

kolorowy owoc w 20 t.c lekko zaokraglil mi sie brzuch ok 24 -26 wzrosl najbardziej a teraz jakby stanal w miejscu :( tez tak jak Ty zawsze bylam szczupla rowniez nosilam rozm, 36, teraz 38

ada super brzusio i wcale nie taki malusi :-) już jest całkiem pokaźny:-) mój póki co wygląda jak by się przejadła lub miała wzdęcia. Wiecie już kogo nosicie pod serduszkiem?

ja mam ogólnie brzuch troszkę niżej i nie widać go tak bardzo, chyba ze mam jakąs bardziej przylegającą do ciała bluzkę, jak mam coś luźniejszego to też widac, ale nie tak bardzo :) płci jeszcze nie znam bo jak miałam ostatnio usg to Maleństwo skrzyżowało nóżki i nie chciało pokazać co ma pomiędzy :) Ale wszyscy znajomi i rodzina zgodnie twierdzą, że napewno chłopiec bo podobno ciąża mi służy, no i ponoć jak brzuszek rozlany bardziej na boki to będzie chłopiec, a jak piłeczka to dziewczynka :) także ada nie nastwiaj się za bardzo na tego chłopca bo masz brzuszek w kształcie piłeczki :D a musze zaznaczyć, że moim dwóm znajomym to się sprawdziło :) Eh te przesądy :)

no tak ale mi tez wydaje sie ze to bedzie chlopak dlatego,ze pamietam do poczecia doszlo rowno 14 dnia cyklu a mialam 28 dniowe, a jak pewnie wiecie to ma tez wplyw, poza tym tak czuje :) ale jakby okazalo się ze to bedzie dziewczynka to tez bede baardzo zadowolona :) a mam mniej wiecej tak jak Ty ze pod obcislymi ubraniami widac a pod luznymi widac ale na pewno mniej a ja preferuje luzne ubrania :)

ja też wole luźniejsze :) co do płci to mi jest wszystko jedno, byleby było zdrowe. Ja na poczatku ciąży miałam silne przeczucie na dziewczynkę, a teraz to juz sama nie wiem. Ubranka kupuje w kolorach uniwersalnych, ale jedną różową czapeczkę też mam :) na wypadek, gdyby moje początkowe przeczucia się sprawdziły :)

ja ostatnio zakochałam się w tunikach:) świetnie podkreślają figurkę i doskonale maskują i tak nie widoczny brzuszek. W obcisłych koszulkach bardziej wyglądam na spasioną niż w ciąży więc wolę go nieco zakryć. co do przesądów , ponoć jak bierze nas na słodkie to dziewczynka a jak ma się piękną cerę to chłopczyk:-)

no ja narazie nie mam za duzo ale powiem szczerze ze z tych co mam to wszystko dla chłopczyka :P dlatego jeszcze nie kupuje wózka bo chcialam niebieski ale jesli nagle okazalo by sie ze dziewczynka to wole nieryzykowac,

ja nie będę kupowac ani niebieskiego ani rózowego wózyka, wybiorę jakiś uniwersalny kolor bo planuję więcej niż jedno dziecko, a przecież nie będę potem kupować drugiego :) wydaje mi się, że lepiej kupić jakiś w unwersalnym kolorze :) ale to juz wedle własnego upodobania.

u mnie zabronione jest kupowanie wszystkiego co różowe:-) narzeczony nie znosi tego koloru a ja też nie zbyt za nim przepadam. Błękitny może być również dla dziewczynki, nie uważam by ten kolor był tylko i wyłącznie przypisany pod chłopaka. Bardzo podoba i się żółty, beżowy, brązowy, pistacjowy a przy okazji to kolorki neutralne zawsze można ubrać w nie obie płcie :-) Osobiście będę miała mnóstwo ubranek po chłopczyku, synku brata narzeczonego więc nawet jak urodzę dziewczynkę to wepcham ją w niebieski małe dziecko szybko rośnie więc nie opłaca się kupować nowe jak mogę zaoszczędzić troszkę grosza:-)

Gość trtrettrt
a moze udajesz ze jestes w 26 a ciaza jest bardziej zaawansowana bo ci wstyd przyznac ze zaszlas przed slubem?