Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MATYLDKA

Moglam zaciazyc...?!! Blagam o Wasze opinie

Polecane posty

Gość MATYLDKA

Witam wszystkich! Prosze napiszcie co sadzicie bo ja juz odchodze od zmyslów. 4 miesiace temu urodzilam dzieciatko, pierwszy okres po porodzie dostalam po 3 mieisacach... Na pare dni przed drugim okresem kochalam sie z mezem, co prawda uzylismy prezerwatywy ale pekla w trakcie.... oczywiscie nie konczylismy. Maz sie wycofal na dlugo przed ...... A teraz okres mi sie spoznia, dzis jest dokladnie 50 !! dzien cyklu i nic .... Czytalam ze takie wahania miedzy okresami po porodzie to norma ale u mnie sie to porylo jednoczensie z tym " wypadkiem" Nie moge miec drugiego dzecka- 1) nie planuje wogole miec drugiego, 2) jeszcze nie otrzeslam sie na dobre z traumy ( poród + szpital ) 3) nie stac nas na drugie dziecko .... Moge oczywiscie zrobic test ciazowy ale bardzo sie boje bo teraz tlumacze sobie to tym ze hormony szaleja i nic nie bedzie....a zrobienie testu za wiele nerwów by mnie kosztowalo. Pisze bo moze któras z Was miala taka sytuacje, podobna lub wie cos wiecej czego moge sie spodziewac. ...;( Na ta chwile jestem zalamana ..... Z góry diekuje za Wasze wypowiedzi.

Gość ciaza jak byk

Gość olllllllllka
mogłaś zaciażyć ale też myślę ze poprostu masz zaburzenia hormonalne.Sprwdzisz to testem,nie ma co się bać...Stosunek przrywany wpbrew pozorom też jest jakimś zabezpieczeniem,a Tobie pękła guma.My z meżem praktykowalismy stosunek przerywamny bez gumy bez hormonów i nie "wpadlismy"tzb dziecko w tamtym okresie nie byłoby wskazane ale tez w pewnym sensie byłoby radoscia,wiec to było skazanie sjie na los:)

Gość kochanaaa
to co my ci tu powiemy to beda spekulacje ktore albo cie pociesza albo zdoluja, moim zdaniem prawdopodobienstwo ciazy jest nikle, ale zawsze jakies przeciez jest, jak zrobisz test bedziesz miec jasnosc, ja pamietam ze po porodzie tez histeryzowalam ze jestem znow w ciazy , jak wolisz idz do lekarza, ale tylko w ten sposob bedziesz wiedziala na czym stoisz :) PS nie denerwoj sie bo sie dzieciatku udzieli :)

Gość olllllllllka
poza tym organizm jest słaby jeszcze po porodzie gospodarka hormonalna totalnie zachwiana,czesto jak nawet dojdzie do zapłodnienia organizm zarodek wydala ,przy nawet niewiedzy kobiety.

Gość MATYLDKA
Bardzoe dziekuje za wypowiedzi, Wasze rady sa oczywiscie calkowicie rozsadne dlatego chcac nie chcac zrobie jutro ten test .... Wezme gleboki oddech i dzielnie odczytam wynik. :( Oby bylo po mojej mysli ......

Gość wskazuje na ciaze
nie zgadzam sie z przedmowczynia ze zarodek sie wydala szybko po porodzie wlasnie w tym okresie macica jest wyczyszczona a zarodeki zagniezdzaja sie lepiej

Gość No ibardzo dobrze zrobisz
Chcąc czy nie chcąc to ewentualne dzieciątko już tam jest. Ale i tak wydaje mi się to mało prawdopodobne, hormony szelja po ciąży, moja koleżnanka tez panikowała a się okazało że nie jest. Zrób jutro tes i daj znać, nie ma sensu się stresowac:P

Gość MATYLDKA
Dzieki dziewczyny, odezwe sie jutro po testowaniu ....

Gość mysle ze zaciazylas
ja tak mialam...................... powodzenia i zdrowia w 9 m

Gość i jak
?

Gość MATYLDKA
Odwazylam sie dzisiaj i zrobilam test w 53 dniu cyklu bo nadal cisza byla .... Wynik ujemny ! Czyli to chyba faktycznie hustawka hormonów po porodzie.

Uważam ze jesteś w ciąży , Zrób sobie test.