Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polma

chce zakupić aparat cyfrowy,tani i dobry, podpowie mi ktos...

Polecane posty

Ja bym poleciła Samsunga, widziałam taki w dość dobrej cenie na wasserman.pl i przyznaje, że bardzo mi się spodobał. Poza tym można u nich od razu zakupić inne akcesoria, które przydadzą się przy używaniu aparatu.

Gość taaaaaaaaaaaaaaak
ja kupiłam samcunga 239 zł jest super!!! Widziałam przed świętami jego reklamy z media ekspertu. Ja kupiłam w carrefurze.

No więc aparat naprawdę dobry to oczywiście lustrzanka. Ale amatorskie cyfrówki jeśli mają być dobre, to raczej muszą być dobrego producenta. Tanie mają na wasserman.pl: Fuji, BenQ, Olympus, Canon, Samsung. Za kilka stówek można sobie tam całkiem tanio kupić aparat, bez żadnego ryzyka jakie niesie ze sobą aukcja.

Może być BenQu tak jak poleca Laurenn Hill. Zobacz tutaj, jest całkiem ciekawy model w przystępnej cenie http://www.wasserman.pl/index.php?products=product&prod_id=1358 . Takie aparaty są świetne na początek przygody z fotografią, bo są automatyczne, więc nadają się dla kogoś kto jest całkowicie laikiem, jak i dla początkującego fotografa amatora.

Gość wkurzona położna
przede wszystkim odpowiedz na pytania: 1. po co mi aparat? 2. jakie zdjęcia będę robić i gdzie? 3. co dalej? czyli obróbka, wydruk itp 4. gdzie będę go nosić? Lustrzanka jest może i dobra, ale jak dla mnie za duża, ma mnóstwo funkcji, których laicy nie umieją wykorzystać! przede wszystkim aparat do codziennych zdjęć ma być mały,a do zdjęć oficjalnych zupełnie inny. Jak potrzebujesz aparatu po to, zeby sobie "popykac fotki" to kup lepszej jakości komórkę z wbudowanym aparatem ok5 pikseli - wystarczy w zupełności:)) jakośc zdjęć jest dopiero istotna przy ich obróbce. i z tąd nie polecam takich firm, jak: sony - przereklamowane, a wiadomo że reklamuje sie to co nie schodzi), olimpus - zniekształca kolory, kodak - sory, ale to badziew, panasonic - może być, ale tylko te "droższe" i trzeba uważac na szybkość robiebnia zdjęć, samsung - nie znam. Miałam kilka aparatów z których najlepsze zdjęcia jeśli chodzi o ostrość, grafikę, kolory, wyrazistość, itp to najlepsze miały aparaty firmy canon. co do lustrzanek - jak dla mnie wynalazek dla laików, ale to moje osobiste zdanie:) i większość się nie zgodzi:P poza tym patrz żeby była duża matryca - bo tam podejrzysz swoje zdjęcia:)

Gość wkurzona położna
MAGNOLIA - aparat nie ma być ładny, tylko ma robić ładne zdjęcia:) a ładny to sobie kupi pokrowiec :P

Jeżeli chodzi o tanie aparaty i takie w dobrej jakości, to może SONY DSC-H55B - myślę, ze dla kogoś, kto niekoniecznie chce kupować coś drogiego i nie zajmuje się zawodowo fotografią, coś takiego będzie jak najbardziej ok. Cena tez przystępna, na medialux.pl znalazłam jeszcze taniej , niż w sklepach.

Gość Wertyhanaw
Bardzo dobry i tani : PENTAX OPTIO e90 Ma tylko 1 wadę : przy robieniu filmów/zdjęć można dość łatwo palcem/palcami załonić głośnik . Poza tym ma same zalety : - baterie długo trzymią - ładne zdjęcia robi - ma dużo funkcji i łatwą obsługę szybko działającego menu (choć pod osobnym klawiszem przydałoby się ustawienie poziomu jasności) - świetnie trzyma się go w palcach - zaleta niepoślizgowego tworzywa sztucznego jakim jest pokryty( a przy tym latwego do wyczyszczenia ) - solidne wykonanie i ładny design - wykrywanie uśmiechu - można zrobić panoramiczne zdjęcie z połączonyh 3 zdjęć Sam używam ten aparat i nie planuję go zamienić na inny, w przeciwieństwie do jego poprzednika , ciut droższego , dziadowskiego Nikon Coolpix L16 .

Jeśli to ma być "małpka" to właściwie wszyscy producenci oferują to samo, tzn. aparaciki mają podobne możliwości. Canon, nikon, sony, panasonic, olympus - na te marki na pewno warto zwrócić uwagę. Myślę, że Canon PowerShot A490 w zupełności by wystarczył - na winmar.pl kosztuje 430 złotych. Możesz tez rozejrzeć się za jakimś coolpixem, albo lumixem :-)

Gość Wertyhanaw
FitAgatka - to prawda że oferują mniej więcej to samo ("na papierze") ale w praktyce różnie "to samo" wychodzi i działa - np. odradzany przeze mnie Nikon Coolpix L16 robił bardzo ładne zdjęcia ALE TYLKO przy idealnym świetle dziennym przy minimalnym marginesie jaśniej-ciemniej nasycenia tegoż światła ; i miał też inne wady , np. prawie niemożliwe było zrobienie dobrego zdjęcia (np. textu) przy małej odległości , mimo zastosowania różnych ustawień w menu .

Ten Canon Powershot A490 jest bardzo fajny, mały, zgrabny, idealny dla początkującego. Widziałem go na wasserman.pl za 419 złotych, więc jeszcze tańszy z dodanymi bajerami typu mikrostatyw, ładowarki itd.

Gość podszyw Mirusia-1966
smiena 6

Gość .to.
samsung es25. super aparacik

ja miałem do czynienia z wieloma markami aparatów, i tak na prawdę to z tych znanych każda jest dobra - niektóre są po prostu nieco lepsze i bardziej "profesjonalne", ale o wiele droższe. Jeśli chodzi o tańsze modele, do zwykłych zdjęć z wakacji, praktycznie każdy aparat cyforwy markowej firmy jest godny polecenia. W ofertach można przebierać, warto poczytać specyfikacje i porównać ceny, i na tej podstawie wybrać aparat. Tutaj podaje przykładowe aparaty różnych znanych marek w cenie od 200 zł w górę ( zaczynają się od połowy strony ): http://www.wasserman.pl/index.php?producent=&cat_id=93&page=&sort=price

Gość KokoChannel
Hmm.. A co myślicie o firmie Pentax? Dla przykładu aparat Pentax Optio I-10. Co o nim sądzicie?

Gość RobertoCarlos
Pentax I-10 ma fajny wygląd, ale bebechy w środku takie same co inne aparaty. Najlepszy tani aparat to Canon 3000/3100/3150 itd. Bo na plus: -niska cena ok.300-400zł. -jasny obiektyw, rzadkość w obecnych kompaktach, a to najważniejsza rzecz w obiektywie. -stabilizacja, wszystkie inne tańsze kompakty nie mają stabilizacji optycznej. -b.dobry zakres ogniskowych 35-140mm -wyraźnie niższe szumy na zdjęciach niż u konkurencji.

Gość RobertoCarlos
Canon A3000 IS itd. oczywiście.

Gość RobertoCarlos
A i na plus jest jeszcze wbudowany akumulator, w zestawie. W tańszych kompaktach na AA, trzeba dokupić do aparatu baterie.

Gość kodaki sa calkiem
niezle, rozejrzyj sie za takim do 400 zl

No to zalezy jak bardzo ma być tani. Jeśli zwykły kompakcik do 500 złotych to własciwie może być każdy, choćby Sony DSC-W510. Jeśli już myślisz o czymś bardziej zaawansowanym, co pozwoli ci się uczyć, żeby kiedyś się przesiąść na lustrzankę, to możesz pomyśleć o Fuji S2500HD - na wasserman.pl kosztuje 780 złotych. Niedrogo a sporo się można na nim nauczyć :)

Gość moneymaker913
Siema Ostatnio szukalem taniegio i dobrego aparatu z fajnymi funkacjami i terafilem na Benq AC100. Aparat robi dobre zdjecia i ma mozliwosc nagrywania w jakosci HD - jakbys chciala poczytac cos o nim zostawiam link http://www.lifestyle.pieniadz.pl/BenQ,AC100,najtanszy,kompakt,nagrywajacy,filmy,HD,1-13878-1.html

Gość laik fotograficzny
a ja bym chciała na wakacje kupic cyfrówke, ale zeby robiła zdjecia panoramiczne i w nocy, ma ktos cos w zanadrzu? no i oczywiscie nie drogi zeby był

Gość gość
polecam zajrzeć na http://odkryjcene.pl - to taki portal aukcyjny, gdzie możesz kupić dużo taniej niż w sklepie różne sprzęty - w tym także aparaty fotograficzne. zasada jest taka, że im więcej osób licytuje, tym tańszą cenę uzyskuje dany przedmiot. dla przykładu nikona za 2100 można kupić już za 800 zł, sprzęt jest nowy i ma gwarancję:)

Gość gość
Według mnie, jeśli porównywać proprcje ceny do jakości, to najfaniej wypada Sony. A trzeba przyznać, że jest trochę niedoceniany na rynku aparatów. Swoją drogą warto pamiętać, że wiele odpowiedzi w takich wątkach, to "komentarze sponsorowane". Dlatego, zanim się coś kupi, warto sprawdzić opinie na www.cosiepsuje.com . Tam piszą tylko o wadach danych produktów, więc na sponsorowanie czegokolwiek nie ma miejsca.

Gość hagart
Korzystne ceny za naprawdę wysokiej klasy sprzęt mają na stronie www.androsat.pl . Kupowałem tutaj ostatnio po raz pierwszy, ale na pewno będę wracał. Akurat szukałem nowej drukarki i tutaj mieli bardzo fajne stawki za laserowe.

Gość gość
A co sądzicie o aparatach w sklepie internetowym http://digital24.pl Wydaje mi się, że wybór jest spory i niektóre aparaty są w dobrych cenach. Moje ulubione to Canon i Nikon.

Gość gość
Dobre aparaty można zakupić w sklepach z elektroniką. Ja posiadam starej klasy aparat Zenit, jego próbki można zobaczyć na portalu www.utalentowani.pl. :)