Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edytus

jedna polozna mowi tak druga tak jak z tym jest

Polecane posty

Gość edytus

kiedy po raz pierwszy na spacerek z dzidzia. jestem juz w domku z moja mala juz 4 dzien i zadzwoilam do poloznej czy moge z malenstwem wyjsc na spacer ona stwierdzila ze narazie na 15 minut moge wystawic ja na dwor a moze po 2 tygodniach na dluzszy spacer natomiast druga powiedziala ze moge wyjsc z mala juz na dluzszy spacerek zeby malenstwo sie hartowalo jak to jest???? a wy z waszymi pociechami kiedy pierwszy raz wyszlyscie na spacerek prosze o szybka odpowiedz

Gość aaacvffr
posluchaj tej pierwszej najpierw na 15-20 min , pozniej za 2-3 dni tez tak powoli przyzyczajaj i zwiekszaj ilosc minut o n.p 10

Gość najlepiej
zacznij od werandowania

ja rodzilam moja lilke w zeszlym roku w kwietniu i jak miala 5 dni juz zaczelismy wychodzic na dwor... najpierw byly to 2 spacery po pol godziny a po jakis 3-4 dniach to juz bez ograniczen... wychodz z dzieckiem normalnie na spacery... przeciez jest sliczna pogoda i jest cieplo... nie ma co dzieciaka w domu kisic... i tu nie chodzi o hartowanie bo w sumie roznica temperatur miedzy domem a dworem jest niewielka...

Nie wiem jaka jest pogoda u Ciebie ale u mnie jest 26 stopni,bardzo ciepło,bez wiaterku więc ja bym wyszła :) Ja rodziłam we wrześniu ale pogodę miałam taką jak dziś.Wyszliśmy na 5 dobę ze szpitala,na 6 zjawiła się położna i powiedziała żeby natychmiast iść na spacer bo jest pięknie a nie kisić się w domu :D Powiedziała jak jest tak ładnie to można zrobić sobie dłuższy spacer niż 15-20 minut.Ja jednak na pierwszy spacer wybrałam się na ok 30 minut,drugi zwiększyłam o 10-20 minut i potem to już wychodziłam na całego .

Gość mój syn miał 2 dni
jak wyszliśmy na pierwszy spacer, ze szpitala wyszłam 12 godzin po porodzie i mały miałi ma się dobrze

jesli jest powyzej 20 stopni, to spokojnie mozesz wyjsc na 20 - 30 minut :)

w opini książkowej,którą przedstawiła mi moja teściowa-położna,na spacer można wychodzić po 10 dniach ,a do tej pory powinno się dziecko werandować. Niestety nasze cztery pory roku nie są więte pod uwagę :o