Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiolkaaa

jak napisac list motywacyjny kiedy nie ma sie doswiadczenia zawodowego?

Polecane posty

Gość wiolkaaa

i czy w takiej syt mozna znalezcdobra prace, jak przekonac pracodawce?

Gość peszek raczej
napisz ze chcesz doswiadczenie zdobyc w jego firmie wlasnie, bo to taka prestizowa firma itp...

Gość wiolkaaa
ok, tylko jak prezekonac przyszlego pracodawce ze ja bede lepsz ana tym stanowisku niz np pani magda ktora ma juz doswiadzcenie i pracowala na takim stanowisku?

Gość peszek raczej
słuchaj, a jakie to stanowisko, jaka praca? jakie masz predyspozycje, by te prace wykonywac? jak gdzies aplikujesz, to musi byc to poparte umiejetnosciami...

Gość wiolkaaa
ostatnio np sladalam cv na stanowisko fakturzystki mam licencjat z ekonomii

Gość skrzywdzonadawniej.
nie da sie, przykro mi:( teraz musisz miec albo dobre doswiadczenie albo znajomosci inaczej trudno i malo mozliwe sama jetsem po studiach wrocialam dopolski pare mc temu i co? nigdzie nic nie moge znalezc bo pracodawcy nie chca dawac szansy pracownikom wracajacym z wysp:(

Gość wiolka nie wiesz jak to zrobic
jak napisac? sa rozne strony... ktore pomogaja napisac list a co do listu: " List motywacyjny ma za zadanie uzasadnic nasze intencje i motywacje - czemu aplikujemy wlasnie na to stanowisko, wlasnie do tej firmy i dlaczego uwazamy ze mozemy sie sprawdzic, yc przydatnym w firmie. Wybor ogloszenia musi byc uzasadniony od strony kwalifikacji/doswiadczenia/zainteresowań. Np studiowalem finanse dlatego tez chcialbym pracowac w branzy finansowej."

Gość kobieta pracujaca od dawna
pierdoly dlaczego akurat do tej fimry? boze ale mnie denerwuja takie pytania jak to dlaczego? bo szukam pracy, bylo ogloszenie , oferta mi odpowiada wiec wysylam i tyle a Twoje pytania maja na zasadzie lizanie du[y pracodawcy dlaczego do nas dlaczego tutaj? itd bo szukam pracy poodpowiedz prosta ale pracodawcom tzreba lizac tylek!

Gość wiolka taki jest schemat
SCHEMAT LISTU MOTYWACYJNEGO podajemy oczywiscie miejscowosc, date, nadawce, adresata, NUMER REFERENCYJNY OGŁOSZENIA Szanowni Panstwo [cz 1] W jakiej sprawie pisze? - nawiazanei do ogloszenia (branza, firma, stanowisko [cz 2] Co robie teraz, dlaczego aplikuje na to wlansie stanowisko? - jaki sposob moje cechy osobiste, zainteresowania i oferowana praca "pasuja do siebie" - uzasadnienie od strony osobistych i zawodowych zainteresowan [cz 3] Dlaczego bede przydatny/a? - podkreslenie przydatnosci swojego dotychczasowego doswiadczenia zawodowego i konkretnych umiejetnosci zawodowych wzgledem przedstawionych w ogloszeniu wymagan i opisanych obowiazkow. [cz 4] Konkluzja! - podkreslenie swojej osoby jako odpowiedniego/najlepszego kandydata na dane stanowisko. Z powazaniem, podpis

Gość wiolka taki jest schemat
kobieto pacująca - cóż, masz rację... ale co zrobić ma biedny robaczek?

o postu wyzej czytales co autorka napisala? ona nie ma doswiadczenia wiec co ma wpisac w liscie? podajcie jej konkrety a nie pierdoly, ogolniki,!

dodam zenie mzoesz miec zadnych palnow z zalozeniem rodziny bo polscy pracodawcy sa abrdziej ogroniczeni niz liudzie w afryce i dla nch jedno wyklucza drugie!

sorry za literowki, szybko pisze:)

Gość do kobiety prac.
podałam schemat, jesli chodzi o konkrety - zamiast doswiadczenia mozna napisac po prostu o umiejetnosciach, ktore sie nabylo w trakcie trwania nauki... Boze, przeciez kazdy ma swoja glowe! przeciez ona nie prosi zeby za nia napisac, tylko o pomoc,

Gość do kobiety prac.
a no tak - ciąża bądź plan - out - ale to znam z opowieści, u mnie w firmie na szczęście prawa pracownika są bardzo przestrzegane ( aż do granic absurdu czasami)

znajac polski system szkolnictwa nie wiem jakie umiejetnosci mozna nabyc:D

Gość uli_kk
Mysle ze nie ma co próbowac samemu,za naprawde niewielkie pieniadze mozna to zrobic w sposób profesjonalny www.kariera.pl/cv a do tego jeszcze miec CV w języku angielskim.

Gość doradztwo zawodowe
nie masz doświadczenia zawodowego? Poszukaj w internecie- SKILL CV.

Gość hgfdgj
a skad osoba swiezo po szkole czy studiach ma miec doswiadczenie?

Gość vbnmgbhnj
Tak jak ktoś wyżej napisał: wszystkie te listy to lizanie d**y pracodawcy. Mozesz napisac że nie masz doswiadczenia ale chcialbys je zdobyc w tej wlasnie firmie, ze studiowalas cos zwiazanego z branżą i stanowiskiem na ktore aplikujesz, albo ze dotychczasowa nauka dała ci umiejetnosci ktore chetnie wykorzystasz w nowej pracy.... No takie rzeczy. I tak wiadomo ze bez znajomosci raczej nikt dobrej pracy w tym kraju nie dostanie.

Gość Majka_pol
List motywacyjny powinien zawierać to czego nie udało się zamieścić w CV. Napisz co sprawia, że chcesz pracować w tej firmie i na tym stanowisku. Odp na pytanie co możesz dać pracodawcy i co Cię wyróznia. Tutaj masz kompletny poradnik: https://cvninja.pl/artykul/jak-napisac-list-motywacyjny-kompendium-wiedzy-dla-szukajacych-pracy-porady-przyklady