Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

QŃ

Prosze o Szybką Odpowiedz! Codzi o PULS krwi

Polecane posty

przed chwila mierzylem sobie cisnienie i wyszlo ze mam puls - 40 to chyba zle .... nie wiem co robic ....

Gość sama już nie wiem co robić
poniżej 50 to bradykardia

zmierz sobie sam puls np. przykladajac palce do tetnicy szyjnej; aparat elektroniczny czasem pokazuje bzdury, wystarczy ze masz kilka skurczow dodatkowych a juz sie moze pomylic i zle wyliczyc tetno

Gość frufru
zmierz jeszcze raz :D

Gość sloneczka
a cisnienie jakie masz ??

wyladowałem w izbie przyjęć,dostałem zastrzyk po uprzednim ekg i jakims innym badaniu,no i podskoczylo do 48. a cisnienie 115 na 65 mialem i mam dalej . normalnie to mam wysokie okolo 160 na 90-100 ale po ostatnim pobycie w szpitalu i po konsultacjach z kardiologiem zmieniono mi leki jakis tydzien temu no i jak widac osiagnieto efekt w 100% ;) nie odczowalem zadnego dyskomfortu ani innych objawow tych niskich cyferek . dzieki za odpowiedzi ...Pozdrawiam

Oj ściemniasz. Masz takie ciśnienie i piszesz tu na forum? Widać nudzi Ci się...

Gość niski puls

Gość niski puls
mój syn ma puls dobowy 55 a w nocy mu spada do 32, ma stwredzoną bradykardię zatokową

Gość niski puls
w szpitalu nie dostawał żadnych leków bo stwierdzono, że na to nie ma leków,

jak pisze to pisze.. nie mam 15 lat aby sciemniac ... napisalem ze mam teraz wyzsze.a zreszta.... napisalem tu aby dowiedziec sie czegos na ten temat ...i dziekuje za odpowiedzi... http://pl.wikipedia.org/wiki/Bradykardia tu dzieki jednej z Waszych odpowiedzi znalazlem sporo na ten temat. dla interesujacych sie ta tematyka powiem ze w 2004 roku przezyłem jakimś cudem Zator tętnicy Płucnej po unieruchomieniu kolana nogi prawej po złamaniu. literatura mówi o 1% przeżywalności.... ot mam chyba szczęście .. Pozdrawiam

Gość szyja boli
faktycznie masz farta, Skolimowska na to właśnie zmarła

Gość niski puls
mój syn ma 15 lat i miła zaroty głowy i bóle głowy, owszem trenuje sport więcej niz inni .

tak FART przez wielkie F mało kto go ma ;( to trwa kilka sekund serce pompuje a nie ma odpływu .... i kończy sie jak kończy.ja przewrociłem sie na ulicy jakis 30 minut po zdjeciu gipsu z nogi.ktos wezwal karetke a ta na szczescie byla blisko gdzies,i to nie konec Farta.pani doktor z druzyny widzac kule obok mnie skojarzyla ze to nie zawal a zator i zaraz zastrzyki w serce,defibrylator zastrzyki w brzuch i 40 minutowa reanimacja na srodku drogi no i jakos sie udalo wszakże po 6 dniach odzyskałem przytomność ale jestem. troche wybrakowany bo mam powiękrzony lewy przedsionek i prawą komore no i zastawka płucna się nie domyka...ale jestem .......