Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qqqqqqqq

18 tydzien ciąży

Polecane posty

czy wasze maleństwa tez tak szaleją w tym tygodniu??? jestem w 18 tygodniu ciazy i moje malenstwo strasznie mnie okopuje....

ja tez wtedy człam ruchy, ale uwierz mi - prawdziwe kopanie to się dopiero zacznie! ;)

tylko ze teraz kopie i to mocno czuje... to moze zalezec od tego czy ktos jest szczupły???

wiesz chodzi mi o to , że jak ci 4 kg bobas wsadzi stopę pod żebra, to dopiero poczujesz prawdziwe kopniaki!

ja jestem w 23 tygodniu. I kopie mnie okrutnie już od 18tyg. Mam wrażenie, że moja kruszynka odprawia w moim brzuchu prawdziwe harce. Na USG widziałam jak składa rączki w piąstki i tłucze w ściany macicy ;) Kopie mocniej gdy np. jestem zdenerwowana.

ja jestem w 23 tygodniu. I kopie mnie okrutnie już od 18tyg. Mam wrażenie, że moja kruszynka odprawia w moim brzuchu prawdziwe harce. Na USG widziałam jak składa rączki w piąstki i tłucze w ściany macicy ;) Kopie mocniej gdy np. jestem zdenerwowana.

Gość emamciaaaaa
u mnie tez kopniaki bylo silne w 18tc poczulam je juz sporo wczesniej , ma znaczenie waga ciezarnej , i waga dziecka , ja np. przed ciaza 45kg a syn urodzil sie 4080g :) czasem ale to juz troszke pozniej po 20tc czulam sie cala poobijana doslownie jakbym miala siniaki :) heh a na koniec nie ma juz takich kopniakow bardziej dziecko sie wierci wypycha nozki ,raczki, dupke :) i to nie sa juz takie kopniaki chodz czesto moze to zabolec , a uczucie takie jakbys miala peknac :) ale bardzo przyjemne :)

Moja mała zaczęła szaleć w 21 tygodniu. Teraz jestem w 25 i ruchy są coraz mocniejsze i intensywniejsze; aż mi brzuchem rusza :)

tak to moja pierwsza ciąża. mnie okopuje jak siedze jak leze to jest cisza... juz soie wyobrazam pozniejsze harce dopiero bedzie kopanie... myslalam ze moje malenstwo bedzie spokojne:-) a tu szaleje

czasami wole sie polożyc. tylko szkoda ze moj mąz nie poczuł pierwszych ruchów. a zaczeły sie właśnie w tym dniu co wyjechał:-(

Moja też najczęściej kopie, gdy siedzę, leżę na plecach i gdy leżę na lewym boku, ale w ciągu dnia też daje się odczuć :)

musze sie juz przyzwyczaic do kopania mojego malenstwa:-) a w którym tygodniu wiedziałyscie czy to chłopczyk czy dziewczynka??? ide za tydzien do lekarza i nie wiem czy juz mi powie...

mi powiedział w 17tyg. że dziewuszka. Jak na razie nic jej nie urosło ;)

dziekuje wam za odpowiedzi:-) ja jestem bardzo ciekawa co bede miała wydaje mi sie ze bede miała synusia:-) takie mam przeczucie

Ja też miałam przeczucie, że to będzie synuś, ale póki co wszystkie znaki na ziemi i niebie wskazują na córkę :P W 19 i 23 tygodniu ciąży podczas wizyt lekarz nic nie zauważył między nóżkami i już chyba nic nie urośnie :P Więc uważaj, bo przeczucia mylą :)

Gość oj niekoniecznie przeczucia
myla. U mnie przeczucie sie sprawdzilo :) Jestem w 27 tc i bede miala synka. Od samego poczatku czulam, ze to bedzie synus, a juz na 100% bylam przekonana, kiedy pierwsze wyrazne kopniaczki poczulam podczas prowadzenia samochodu :) Usg tylko potwierdzilo moje przeczucia, bo synek na poczatku 21 tc tak ladnie rozkraczyl nozki, ze nie bylo najmniejszej watpliwosci, ze to chlopczyk. Nawet my z mezem bylismy w stanie sami osobiscie zauwazyc siusiaczka i jajeczka :D

ja czekam na wizyte z niecierpliwościa mam nadzieje ze tam cos wyrosło:-) bo bardzo chcielibysmy miec synka...