Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda2555

Matura 2010 jak to jest? wie ktos?

Polecane posty

Gość Magda2555

Powiedzcie mi jak to jest... w tym roku zdaje się polski i angielski i jeszcze jakiś dodatkowy przedmiot OBOWIĄZKOWO? A jeżeli ja w przyszłym roku mam obowiązkowo maturę z matematyki no oczywiście + polski i angielski to już nie muszę zdawać dodatkowego przedmiotu? Czy jeszcze oprócz tej matematyki muszę jeszcze obowiązkowo zdac jakiś dodatkowy przedmiot (np. geografie) czyli będę miała 4 przedmioty obowiązkowe do zdania matury?

Gość tez sie zastanawiam

Gość Magda2555
nikt nie wie? :/

Gość 3 obowiązkowe i dodatkowy
tzn : polski język obcy matma i przedmiot dodatkowy - ktory jest brany pod uwagę na studiach na które chcesz isc.

Gość Czyli ten dodatkowy musimy
zdawać? :(

Gość 3 obowiązkowe i dodatkowy
chyba ze idziesz nauczelnie techniczną np. gdzie jest matma brana pod uwagę, albo nie wybierasz sie w ogole na studia, no to nie musisz.

Gość Kleksowa
Nie jest obowiązkowy ten dodatkowy przedmiot. Może zostawić sobie tylko polski, matmę i język obcy. Ale potem będzie gorzej z dostaniem się na studia, np. na medycynę czy coś (wymagane biola i chemia).

Gość o jesli nie jest obowiązkowy
ten dodatkowy to super :) ja nie wybieram się na studia tylko chcialabym iść na studium więc tam nie jest matura brana pod uwagę.

jak to nie wiesz takich rzeczy?? Oczywiscie ze dodatkowy przedmiot tez

Gość hjkhhjjh

Gość ja wiem jak to jest
3 obowiazkowe, i dodatkowy rozszerzony

Gość Magda cos Ci sie chyba pomylil
o :p

Gość gosia_91op.pl
W 2010 roku wszyscy OBOWIĄZKOWO muszą zdać podstawową mature z matematyki poskiego i jezyka obcego nowozytnego. to jest wymog konieczny aby miec mature. jezeli wybierasz sie na studia to raczej trzeba wziasc przedmiot dodatkowy, z tym ze jesli nie zdasz przedmiotu dodatkowego a zdalas przedmioty wymagane w podstawie to masz mature zdana. pierwszy przedmiot ktory bierzesz dodatkowy musi byc w rozszerzeniu a reszta moze byc w postawie. NA PRZYSZLOSC - NA BOGA LUDZIE TYLE JEST STRON TEMU POSWIECONYCH !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NP. www.oke.pl

Gość niedawna maturzystka
Wszystkim, którzy będą zdawać maturę, polecam świetnego ebooka - psychologiczne przygotowanie do matury http://najlepsze-darmowe-ebooki.blogspot.com/2009/08/psychologiczne-przygotowanie-do-matury.html Mnie pomógł przejść przez maturę bez zbędnego stresu i z jasnym umysłem. To pomaga i warto stosować się do zawartych w nim rad. Szczerze polecam i trzymam za Was kciuki

Najlepiej zpytaj dyrekcje szkoly... w mojej jeszcze nikt nic nie wie bo są prowadzone jakieś rozmowy na ten właśnie temat, wszystko ma się wyjaśnić do końca września

Tak jak już ktoś wspomniał, przeglądajcie koniecznie wszelkie materiały zamieszczane na stronach OKE i CKE - często tam znajdziecie wiele istotnych rzeczy na temat egzaminów czy sposobu ich oceniania. Jeśli chodzi o materiały to ja na pewno zacznę od vademecum maturalnego operonu z moich przedmiotów, bo chce sobie zacząć od usystematyzowania wiedzy, a tam jest wszystko pod mature ładnie ulozone. mam nadzieje, ze bedzie gicio ;)

Gość jonka09
Ja juz sie boje , ale jedyne co mi pomaga to to,ze jednak w platu dostaje dobry zastrzyk wiedzy i przynajmniej anglika sie nie boje.

wydaje mi sie ze mozesz chciec albo nei chciec dodatkowego przemdmiotu. Ja wybralam historie i kurde to byl moj blad bo musialam isc na korki z tyc wszystkich dat, wojen i bitew :(

Gość hasita
dziś egzamin maturalny z wosu i historii sztuki... zainteresowani mogą sprawdzić arkusze z zadaniami... ;) --->> Matura z wos i historii sztuki 2010. Zadania, rozwiązania, odpowiedzi, arkusze

Gość jhj
"pierwszy przedmiot ktory bierzesz dodatkowy musi byc w rozszerzeniu a reszta moze byc w postawie. " --> TO NIEPRAWDA, nie wprowadzajcie ludzi w błąd. Jestem tegoroczną maturzystką i wiem najlepiej. 3 OBOWIAZKOWE MATURY NA POZIOMIE PODSTAWOWYM,RESZTA TO TWOJ WYBOR,JAKI PRZEDMIOT,NA JAKIM POZIOMIE,I CZY W OGOLE. NAWET NIE MUSISZ GO ZDAC.