Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monia__

Czy mogę wybrać cc??

Polecane posty

Gość monia__

Cześć się zastanawiam czy jeśli uprę się na CC to muszą mi je zrobić? Słyszałam, że tylko w nagłych wypadkach robią cc. Jak to jest? Boję się porodu SN

Gość Nie nie możesz
Jeśli nie ma przeciwskazań do porodu siłami natury, ze względu na stan Twojego zdrowia, czy na stan zdrowia dziecka - to będzie to poród naturalny. CC jest tak naprawdę operacją, nawet nie zabiegiem chirurgicznym i nie wykonuje się tego na życzenie.

chociaż będziesz płakała to i tak ci nie zrobią. Moja koleżanka po 11 godzinach błagała o cc a położne tylko odpowiedziały że na CC się nie kwalifikuje i w końcu urodziła SN

Gość ja miałam cc
nie zrobią ci cc bez wskazań chyba, że zapłacisz wcześniej

Gość monia__
najbardziej się boję tego, że mieliby mnie nacinać, a potem chodzić taka obolała ani siedzieć nie idzie :/

Gość znajdź miejsce gdzie
robią cc na życzenie i oczywiście za kasę i po kłopocie

zapewniam Cię, że po cc nie będziesz jak nowonarodzona;) też będą Cię "nacinać":D

Gość monia__
wiem he ale nie tam na dole :P

Gość Nie nie możesz
Zapewniam, że tam wyżej (CC) boli bardziej, dłużej się goi, skuteczniej uprzykrza życie, na o wiele dłuższy czas niż "tam na dole".

Gość monia__
niby tak siostra mojego miała CC prawie rok temu, a mówi, że do dziś na zmianę pogody boli ją ta blizna.. A naprawdę jak urodzę sn to zrobię się tam bardzo luźna?

Gość ja miałam cc
to jak się goi po cc zależy od kobiety ja nie miałam żadnych problemów.

Gość Nie nie możesz
Bzdura. Pochwa jest bardzo elastyczna, wszystko po jakimś czasie od porodu wraca do normy, ale małe ćwiczonka na mięśnie Kegla nie zaszkodzą ;)

Gość monia__
dzięki dziewczyny :) muszę porozmyślać teraz he ;)

nie wiem czy zrobisz się "luźna", bo rodziłam przez cc, ale nie na życzenie tylko z powodu złego ułożenia dziecka w każdym razie zaczynałam sn (trwało to 16 godzin) i skończyło się cc mdlałam z bólu na sali porodowej, a podobno (ja tego nei pamiętam, mąż mi mówił) i tak upierałam się, że MUSZĘ URODZIĆ SN, gdy lekarze oznajmiali mi, że musi być cc:D drugi raz jeśli będzie dane mi rodzić, to na pewno nie urodzę sn jestem 9 miesięcy po cc i jak do tej pory nie odczuwam żadnych dolegliwości związanych z tym, że miałam cesarskie cięcie i mam nadzieję, że tak już zostanie;)

Gość wiesia z płocka
Jak mozesz nie chciec urodzic siłami natury ?!!! Bo co ? Bo boli?? a jak dziecko bedzie płakało a ciebie ksiezniczko nogi beda bolały to nie podejdziesz do niego !!!??? WSTYDZ SIE !!!

aha! dodam jeszcze, że rodziłam w prywatnej klinice, gdzie zabiegi cc są na porządku dziennym to chyba też istotne jaki lekarz wykonuje zabieg ten z wieloletnim doświadczeniem na pewno zrobi to bardziej precyzyjnie

księżniczko droga, zajmij się swoim dzieckiem i swoim życiem i nie mów innym jak mają żyć i co robić tam gdzie rodziłam od razu po przebudzeniu z narkozy podano mi dziecko (po 5 godzinach) i normalnie się nim zajmowałam

Gość monia__
a plusem w porodzie normalny jest to, że od razu dają Ci dzidziusia biorą go tylko, żeby go zmierzyć zważyć i znów do Ciebie wraca :)

Gość ja miałam cc
ja tam od razu dostałam dziecko bo nie miałam znieczulenia ogólnego i byłam przytomna

ja niestety albo i stety miałam ogólne i zobaczyłam synka dopiero po 5 godzinach i tego zawsze będę żałować, ale wolę zobaczyć po 5 godzinach całe i zdrowe dziecko niż...