Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raz na razie

ile kupic tetrowych?

Polecane posty

Gość raz na razie

Będe miała jednorazowe pieluszki a tetrowe do przykrycia, czy do wytarcia itp. Ile ich potrzeba ze 3 starczy? a na poczatek jakie pieluszki jednorazowe kupowac? i co z pępkiem w tych pieluszkach?zakryje sie go czy jak?

Gość ja miałam 5 tetrowych i 5
flanelowych .Przydadzą sie do kąpieli

a pampers jak zapinasz to poniżej pępka

Gość z tym pępkiem to ci pokaze
położna w szpitalu ...spokojnie! A flanelowe pieluszki tez przydawały mi sie do kąpieli malucha -jednak są bardziej miekkie od tetrówek

Gość 10 tak optymalnie
ja kupilam 5 i jednak czasami mi brakowalo... malemu dziecku czesto sie ulewa, podkladalam pod glowke no i dosc czesto musialam robic pranie... teraz dla drugiego dziecka zamierzam dokupic jeszce 5

Gość jupi jej
ja mialam 60 tetrowych tak na zas

Gość raz na razie
nie sadziłam ,ze za kazdym razem jak sieuleje to pielucha do prania. |nie mozna jednej miec na 3 dni chociaz? przeciez az tak duzo mleka nie leci.

Gość z tym pępkiem to ci pokaze
nie moze byc na 3 dni !!!!:O noo chyba ze lubisz wąchac odór mleka kwaszonego !

Oj leci czasem leci, cała potrafi być zalana. Po 1 nie higieniczne trzymać taką brudną, po 2 nie za fajnie to pachnie

Gość raz na razie
czy kazde dziecko ulewa? pieluska jest duza i sadziłam ze spokojnie na 2 dni chociaz. no a na jeden dzień jedna moze byc?

oprócz tego kupiłam kiedys takie maleńkie reczniczki -okazyjnie po 3 zeta wielkości meskiej chustki do nosa ...rewelacja !Miekkie i bardzo praktyczne zwłaszcza na spacerze i w czasie zabawy .Bo jednak pielucha czasami mnie drażniła -taka wielka płachta...

Ja miałam 10 szt tetrowych i 10 flanelowych i było w sam raz. 3 to zdecydowanie za mało, będziesz musiała cały czas prać

Gość oj nie wydziwiaj kup 10 tetry
iz 5 flanelowych i ok ! Potem bedziesz sobie pluła w brode :O nie ma obawy przydadza ci sie wszystkie !

Gość ja chcialam tylko dodac
ok 10 ale tym razem zamiast bialych kupie takie tetry we wzorki,wg mnie duzo ladniej to wyglada jak w wozku dziecko przykrywa czy sie u lekarza wyciagnie do wytarcia

Gość a ja miałam 20 i bardzo
się przydały, używałam ich do przykrycia dziecka (urodziło sie latem), do wycierania po kąpieli (wkładałam pieluszkę w ręcznik, najpierw wycierałam pieluchą, wyciągałam i dziekco leżało w suchym ręczniku), w czasie karmienia (przydatne, gdy się uleje), dzieco na poczatku było szeroko pieluszkowane i tutaj też się przydały

To trudno powiedzieć. Ja przy mojej czasami przez tydzień nie musiałam w ogóle używać pieluchy, leżała w \"pogotowiu\" i czekała sobie. A czasami to i 3-4 jednego dnia mi zafajdała. Ale to jak już troszkę starsza, a to nauka jedzenia, a to najedzona na brzuch się przekręciła, a to się objadła po prostu. Ulewa każde dziecko, jedno mniej inne bardziej. Ja to i tak mam dobrze, ale jedno jest pewne jak już Ci chluśnie na ta pieluszkę to od razu do prania, no chyba że troszkę tylko się obślini to możesz w ciągu dnia używać ale na wieczór wywal i rano weź świeżą lepiej

Aha no i mi w domu one się przydały w nawale mleka. Jak młoda ciągnęła jedną pierś to z drugiej ciurkiem leciało i szkoda mi w domu wkładek było bo kilka musiałabym ich zużyć i podkładałam sobie tetrę właśnie, tak samo w nocy. Chłonie na pewno lepiej niż jakbym jakieś szmatki miała sobie podkładać

Gość Agentka 1234
ja miałam 40 tetrowych i 5 flanelowych

ja miałam 20 tetrowych i 5 flanelowych. jednak moje dziecko bardzo ulewa i szybko dokupiłam kolejne 20. u mnie jest tak ze mały potrafi 15-20 pieluch dziennie pomoczyć, tylko ulewając i nie za każdym ulaniem pielucha w koszu ląduje! teraz już mniej ich idzie bo nie zawsze podkładam, po prostu jak się zamoczy to zmieniam ubranko ale jak noworodkiem był to zawsze miał pieluszkę pod szyjką. a teraz ubranka nawet 8 razy dziennie przebieram!

Gość raz na razie
dzięki. To faktycznie kupię więcej ich. j to strasznie jak tak chlusnie i pieluszka od razu do prania:) i fajny patent z kąpiela ze wycierasz pieluszka i potem lezy w ręczniku. Ja w sumie myslałam ze jak wytre w ręcznik to potem on tak lezy w nim i to jest normalne, wycieram, potem oliwkuję, wycieram pupę kremując tak? i jakis masazyk i potem w spioszka wkładam. No ale jak bedzie tak lezał w ręczniku to chyba nic sie nie stanie?

Gość raz na razie
a jak to pierzecicie? o jakim koszu mówisz? nabieliznę? to musi byc osobny kosz na bielizę dorosłych i dla dziecka i na pieluchy? to ile tych koszy? mozna prac te pieluszki ze spioszkami?

Gość raz na razie
oj 8 razy dziennie zmieniasz ubranie? dlaczego? ja jestes w domu i i masz pieluszke to chyba ubranka tak nie zabrudzi na tyle aby 8 x zmieniac? jeju ja to chyba tyle ubran nawet miecnie bede miała.

No moja akurat na ręczniku leżała, ja nie używałam do tego pieluchy:) Kosz moja młoda ma swój. Pieluszki itp prałam wszystko razem ale nie z naszymi. Oczywiście jak coś było mega brudne np jak kupka przeciekła to np płukałam wcześniej czy coś. Teraz już piorę jej ciuchy z naszymi

Gość ja chcialam tylko dodac
jak dziecko ma refluks (a teraz coraz wiecej dzieci ma) to po kazdym jedzeniu ulewa i to dosc sporo, stad taka ilosc przerobionych ubran dziennie

Gość raz na razie
a ile ma miesięcy ze pierzesz jej rzeczy ze swoimi? i te pieluszki tez dorzucasz do wszystkiego?

Gość raz na razie
to ile tych spiochów i body nalezy kupic? i do ilu miesięcy tak bedzie ulewało? to ja nie bede robiła nic tylko przebierac, wycierac, karmic przewijac i prac.