Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jestem w 21tyg ciąży. Tydzień temu po raz pierwszy odczułam skurcze macicy. W jednej chwili brzuch jest twardy i napięty. Trwa to chwile. Mam już siarę w piersiach codziennie parę kropel się pojawi. Czy to jest normalne podczas ciąży czy nie za szybko wszystko się dzieje? Czy twardniejący brzuch nie jest nie bezpieczny dla dziecka?

mi też brzuszek twardnieje od ok 16 tyg ciąży, a teraz jestem w 27 tyg biore magnez i no-spe, lekarz powiedział ze takie twardnienia nie są niepokojące dopóki z szyjką jest ok (dopoki sie nie skraca), dużo wypoczywam, poleguje, prowadzę oszczędny tryb życia takie skurcze to skurcze przygotowujące macicę do porodu, więc się nie martw :) pozdrawiam

mi twardnieje od 2 tygodni. Jestem w 23tc. Lekarz dał mi luteinę,no-spę i Aspargan, no i zwolnienie na 2 tygodnie. Miałam twardnienie 3-4 razy na godzinę. To bardzo często. Teraz już jest znacznie lepiej. Nie przemęczaj się. Dużo leż.

Gość Yyyyyyyt
Jeżeli nie twardnieje więcej niż 10razy dziennie to ok :) Macica ćwiczy do porodu Pozdrawiam :)