Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coffe cup

Drinki domowym sposobem

Polecane posty

Gość opowiem
- wódka, - sok porzeczkowy, - Sprite. Jak przyrządzić? Do 50ml b.zimnej wódki dodajemy 100ml bardzo zimnego Sprite i zimny sok porzeczkowy (w ilosci która zabarwi nam drink). Na koniec wrzucamy kostki lodu sporządzone z soku lub Sprite (polecam sok) i mieszamy. Potrzebne przybory: Schłodzona szklanka. Jak podawać? Drink najlepiej smakuje ze schłodzonej, szerokiej i niskiej szklanki z grubego szkła. Uwagi: Przepis jest sprawdzony i bardzo polecam z tego względu, iż jest bardzo dobry, nie czuć alkoholu i daje pożądane rezultaty. Czas przygotowania: Czas sporządzenia zależy od czasu mrożenia składników.

Gość ja polecam cytrynówkę
podnosze bo warto.Zrobiłam cytrynówkę według tego przepisu.Jest przepyszna,dziękuje za przepis:)

Gość klawiszowiecc
kupiłem curacao i szukam inspiracji,pomożecie?

Gość klawiszowiecc
zdecydowanie podnoszę,bo warto!

Gość abcdefghijklł
Z curacao piłam drink "Zielona wdowa": Curacao + wódka + sok pomarańczowy + plasterek cytryny + kostki lodu. Nie znam dokładnie proporcji

Gość marlenus2
Niebiańskie tormado Składniki: zimny biały rum bezbarwna oranzada b.dobrze schłodzona dojrzały czerwony soczysty owoc granatu( 1 szt na 2 drinki), starannie obieramy brązowy cukier sypki limetka ( 1-2szt na 1 drinka) kostki lodu Cukier ( ok.2 czubate łyżeczki) wsypujemy do szklanki; dodajemy rum i oranżadę( "damskie" proporcje to 1:2),dodajemy wyciśnięty sok z limetki i garść ( ok 3 czubate łyżki ) nasion granatu; Nie wstrząsamy! Brązowy cukier z dna powoli się rozpuszcza tworząc unoszącą się smużkę przypominającą tornado; Drink przepyszny, zarówno dla Pan jak i Panów; Jeśli drink postoi 10 min, jest jeszcze smaczniejszy , zwłaszcza owoce granatu, które przesiąkają rumem; Kostki lodu według uznania; Zamiast limetek moze byc ewentualnie 1/2 cytryny na drinka; To najlepszy z drinków, który kiedykolwiek piłam!

podnoszę :)może warto odświeżyć wątek z drinkami, w końcu zaczynają się długie jesienne wieczory ;)może coś z winem?

Polecam drinka z lodami, wódka, pół szkl. mleka, 2 gałki lodów śmietankowych lub bakaliowych, banan zmiksowany, wszytko polączyć i pić zanim się ogrzeje:)

Nie wiem czy już było, ale ja polecam wódka żołądkowa gorzka(ta brązowa)+sprite+2, 3 plastry ogórka świeżego. Pycha!

Gość jkawa
Ja jeśli robię większa imprezę to lubię przygotować taki orzeźwiający drink ze świeżym ogórkiem, cytryną, wódką spritem i wodą mineralną. Oczywiście musi też być dużo kostek lodu :) Poza tym uwielbiam kompozycje z malibu. Ostatnio próbowałam w jednym z krakowskich koktajl barów le Scanale Pink Panter, który oprócz malibu ma w sobie havana blanco, pomarańczowy i bananowy sok oraz grenadine. wygląda efektownie :)

Gość marcyska99
ja polecam zwykłe shoty z syropem truskawkowym np paola i cytryną . Najlepsze na świecie !

Gość halka77
Najlepszy drink to wodka z syropem porzeczkowym, sokiem cytrynowym i lodem - mniam !

Gość terika
moj ulubiony drink to połączenie cydru lubelskiego z odrobiną soku z cytryny :)

Cydr z sokiem cytrynowym jest pyszny, ale jeszcze lepszy jak się doda miętę i lód ;)

Gość gość
Eksperymentuj!!! Mieszaj wszystko z wódką i patrz, co wyjdzie;X;D A tak serio, to w taki sposób powstało wiele fajnych oryginalnych drinków;) Tu masz fajne oryginalne pomysły http://kulinarnesos.pl/category/napoje-drinki/ Może coś Ci się spodoba;)