Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iron_maiden

Wzięłam za wcześnie PIERWSZĄ tabletkę Yasmin.

Polecane posty

Witam :* Mam problem. Otóż, okres spóźnił mi się tydzień. Zrobiłam test ciążowy, wynik wyszedł negatywny. Tego samego dnia dostałam miesiączkę - tak mi się przynajmniej wydawało. Na mojej bieliźnie pojawiła się duuża, czerwona plama krwi, kiedy wyciągnęłam tampona po ok. 3 h też nie był czysty. O 22 wzięłam pierwszą tabletkę Yasmin. Jednak ani w nocy, ani przy porannym siusianiu nic. 0 krwi. Tak, jakbym w ogóle nie miała okresu. Nie wiem co robić... Czy to jednak był pierwszy dzień cyklu, tylko mam takie skąpe krwawienia w tym miesiącu? A jeśli nie, to czy mam wziąć całe opakowanie do końca czy poprzestać tylko na 1 tabletce, i resztę wziąć od pierwszego dnia miesiączki? Pomóżcie! :(

Gość zosia samosia /
Hej, mam ten sam problem tylko, że z tabletkami Yaz. Wczoraj miałam krwawienie, więc wzięłam tabletkę, a dzisiaj sucho! I też nie wiem co robic:/

No właśnie...Także jest nieciekawie.Niby mam jakieś tam ilości krwi.Ale zawsze było tego więcej.Teraz zaledwie w śladowych ilościach.Nie wiem jak mam to traktować.Jako miesiączkę,czy jako plamienie?Tylko że ja nigdy przedtem nie plamiłam :/ I czuję się tak,jak podczas okresu.Ból brzucha,obrzęk nóg. Dziewczyny,pomóżcie!:(

Gość zosia samosia /
nie wytrzymałam i zadzwoniłam do mojego ginekologa, zapytał tylko czy jest podejrzenie ciąży, w moim przypadku zgdonie z prawdą odpowiedziałam, że nie. Powiedział, że mogę spokojnie dalej brac. A skoro Ty robiłaś test i nie wyszedł dzidziuś, to też pewnie reakcja organizmu i tyle, nie ma się czym przejmowac.

Gość zosia samosia /
No widzisz, o to nie zapytałam, ale lekarz powiedział :'spokojnie można kontynuowac branie tabletek', tak mnie to uspokoiło, że w tym momencie nie wpadłam na t,o żeby zapytac:/ Ale chyba by mi powiedział, że należy się dodatkowo zabezpieczac, bo ten mój lekarz, to zwykle wszystko powie i czasem to zdaje mi się, że myśli za mnie i za siebie;)

U mnie wychodzi na to,że dobrze wzięłam jednak tabletkę.Tamtego dnia rozpoczęło mi się krwawienie i trwa do dzisiaj.Wczoraj było mało krwi,pod wieczór już więcej,a po seksie z Moim Chłopakiem to już rano to masakra :P Czyli tamten dzień mogę uważać za pierwszy dzień cyklu,jak sądzisz?:)

Gość zosia samosia /
Zgadza się, u Ciebie wygląda, że jest dobrze. U mnie nie za bardzo:/ Bo dalej mam lekkie plamienia, a nie krwawienie:/ Problem w tym, że to nawet z wyliczeń wychodził mój pierwszy dzień miesiączki:/

Gość zosia samosia /
A mogę zapytac kiedy wzięłaś pierwszą tabletkę (chodzi mi o dzień tygodnia)?

Pierwszą tabletkę wzięłam we wtorek. Możesz mnie oświecić i powiedzieć mi czym różnią się plamienia od krwawienia??Jeżeli np.w drugi dzień miesiączki włożyłam sobie tampona, i było na nim trochę krwi,jakoś tak cały czubek był zakrwawiony,jakoś do połowy tampona,jednak nie był on przesiąknięty to mogę z pewnością nazwać to miesiączką?? Zosiu,bardzo Ci dziękuję za udzielenie się w temacie :)

Zosiu, a czy możesz w swoim przypadku w 100% wykluczyć ciążę?Takie plamienia jakie Ty masz,często występują w terminie właściwej miesiączki podczas ciąży.I właśnie dlatego często ciąża jest wykluczana.Może lepiej zrób test dla pewności?

Gość zosia samosia /
Nie wiem, jak wyjaśnic czym różnią się plamienia od krwawienia, ale plamienia, to takie niewielkie ilości krwi, ja nawet podpaski nie potrzebuje, używam wkładek żeby nie poplamic bielizny. Wykluczam ciąże na 99,99%, bo nie uprawiałam seksu w moje dni płodne, ani jakiś czas po, a na dodatek pod koniec dni płodnych byłam u ginekologa, robił mi usg(potwierdził, że mam dni płodne) i nic tam nie zauważył "niepokojącego", kochałam się krótko przed miesiączką na dodatek z prezerwatywą, dlatego nie obawiam się ciąży. A nie wiem, czy mogę teraz zrobic test, bo nie wiem, czy go nie zakłamią hormony które biorę no i jakoś nie wierze, żebym mogła byc w ciąży. Znalazłam na tym forum, coś co mnie bardziej uspokoiło: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=282496 http://www.samosia.pl/pokaz/107837/tabletki_pierwszego_dnia_i_zatrzymanie_okresu_czy_to_normalne

Gość zosia samosia/
ale sie kretynki na nią: zgadza się, ale jakbyś przeczytał/a wyżej wszystko i na dodatek ze zrozumieniem, to byś wiedział/a, że to podczas tego okresu, (który powinnien byc, a raczej jest dośc skąpy, żeby nie powiedziec, że go nie ma) zaczęłam dopiero brac takbletki anty, więc wcześniej miałam normalną owulację, dni płodne i niepłodne. Pozdrawiam:) iron_maiden: Chyba tak właśnie jest, nie jestem co prawda spokojna w 100%, ale już nie jestem taka spanikowana:) Myślę, że za miesiąc (przy następnym opakowaniu) już będzie z nami i naszą psychiką lepiej;) Dzięki za rozmowę. Trzymaj się:)

Gość cyp77
Mam tez powazny problem 3 dni temu wzielam pierwsza tabletke Yasmin bo lekarz zalecil wziasc w drugi dzien okresu ale nastepnego dnia okres zanikl nie wiem dlaczego tak sie stalo czy ktos ma podobnie?martwie sie ale czuje sie bardzo dobrze zawsze okres mialam idealnie i trwajacy 5dni prosze o pomoc

Gość zosia samosia/

Gość zosia samosia/
Witam w klubie, co prawda, ja tak mam od wtorku i już skończyły mi się pomysły co mogło mi się stac, ale zaglądam tu czasem, bo może ktoś wkońcu wytłumaczy mi co się dzieje. Sama jestem zaniepokojona, ale myśę i staram to sobie wmówic, że taka reakcja na tabletki i za miesiąc będzie lepiej.

Gość kinga22
Witam. Mam problem w czwartek wieczorem dostałam okresu a pierwsza tabletke yasminu wziełam w piatek o 13.00 , jak bylam u gina to wczesniej sie pytalam czy mozna wziac na 2 dzien jak okres pojawi sie wieczorem i zeby nie brac na sama noc to chcialam rano do porannej kawy bo ja przewaznie dostaje na noc i powiedziala ze mozna ale zamiast rano tak jak juz pisalam wzielam o 13.00 a wieczorem zanikl mi okres dzisiaj jest juz sobota i nadal nie mam okresu czy to normalne ze juz po pierwszej tabletce tak nagle moze zaniknąć miesiaczka i czy mam nadal brac te tabl. czy je odstawic. Dziewczyny pomóżcie.

Gość kinga22
a i jeszcze jedno czy mam gwarancje na to ze nie zajde w ciaze jak wzielam tabletke na drugi dzien a nie tego samego dnia wystapienia miesiaczki?.