Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak to jest to

Kto zdaje jutro niemiecki ??

Polecane posty

Gość tak to jest to
szokująca wypowiedź - zgadzam sie z Toba. Ja chodziłam w gimnazjum do klasy DSD miałam 6 h tyg:) teraz poszłam do klasy z 4 h niemca....ale miałam fatalnego nauczyciela...... I duzo rzeczy pozapominałam..... I musiałam wszystko powtarzac....

Gość la mam ba P
tak szokująca wypowiedź właśnie ja też bym chciała go umieć niestety nie stać mnie na korki czy szkoły językowe , sama naucze się słówek itd ale co mi po luźnych słowach gramatyka u mnie leży , a jaki sens nauki jak nie wie się czy pisze się dobrze ;(

Gość la mam ba P
myslalam o wyjezdzie mam kolezanke w niemczech by jechac do niej , niewiem zobaczymy jak zdam to ok gorzej jak nie podtrzymujmy topik jutro napiszemy wrazenia

Gość milenatarawp.pl
Hej. Jak bosko, w ogóle nawet nie mam zkim pogadać o rozszerzonym niemieckim bo u mnie w szkole zdaję tylko ja bo chcę iść na germanistykę. Miałam podobnie w 1 i 2 klasie miałam świetną nacuzycielkę i dużo umiałam a poszłam do liceum i w ogóle germanistka mnie nic nie nauczyła niektórzy nie umieją powiedzieć najprostszego zdania nawet 'ich heisse' po trzech latach. A ja poszłam na korki babka w ogóle złapała się za głowę, i po pierwszej lekcji z nią bałam się, że nie zdam podstawy! Pamiętam byłam bliska płaczu... no ale zaczęłam się uczyć, zaraziła mnie niemieckim tak, że cały czas się go uczyłam nawet w zeszłe wakacje. Moi znajomi stwierdzii, że jestem zboczona bo nic tylko niemiecki, bniemiecka muzyka, gazety etc. W końcu dzięki tej klientce pojechałam na kurs językowy do Niemiec na miesiąc. Mieszkałam u szwabskiej rodziny i przez tydzień nie miałam kontaktu z językiem polskim [potem poznałam kilku Polaków] no i teraz zdaję rozszerzenie. Próbną zdałam na 60%. Polecam wszystkim takie kursy, mi się udało bo moje miasto ma partnerstwo i płaciłam tylko za drogę i jedzenie w Mensie, gdyby nie to na pewno nie pojechałabym bo po prostu by mnie nie było stać. Boję się bardzo jutra bo się strasznie napracowałam przez te dwa lata... a marzę o germanistyce. No nic... Napiszcie jutro jak Wam poszło jaki temat pisaliście... mam nadzieję, że dadzą jakąś recenzję, fajnie by było...

Gość zdam
O kurde to napewno umiesz bardzo dobrze niemiecki;) Ja zdaje jutro podstawe:)

Gość Paula_ve
ja tez po gimnazjum nie umialam za wiele :D w liceum poszlam do klasy humanistycznej, 3 niemce w tygodniu ale mamy tak fajna nauczycielke ze dzieki niej moglam sie uczyc niemieckiego bez przerwy :D i ostatecznie zdecydowalam sie na mature rozszerzona, probnej mialam 90%, ale teraz przydaloby sie wiecej i troche sie boje jutra...

Gość zdam
Rany 90% O ja:o

Gość zdam
przekaz mi troche wiedzy:D

Gość Paula_ve
ale ja tez chce isc na germanistyke wiec musze sie postarac :)

Gość zdam
no wiem wiem Powodzenia jutro:)

Gość Paula_ve
bardzo chetnie :D

Gość Paula_ve
nie tracmy nadziei dzis :D dopiero jutro jak arkusz zobaczymy :D

Gość zdam
dokładnie:)

Gość Paula_ve
no musi musi nie ma wyjscia :D:D a polski moze pisaliscie rozszerzony??

Gość zdam
o a mam pytanie, jak bedzie to zdanie: Ja chciałabym isc wieczorem do kina.

Gość Paula_ve
ich mochte heute abend ins kino gehen

Gość Paula_ve
ja tez nie wiem co mnie podkusilo zeby na deklaracji zaznaczyc rozszerzony... chyba tyle ze nagermanistyke jest mi potrebny

Gość zdam
dzieki:) chciałam sie upewnic czy daje sie am:)

Mir ist kalt mein Weg ist leer diese Nacht ist grau und kalt und schwer sie hält mich fest und gibt mich nicht mehr her.... a co oprócz polskiego i niemieckiego zdajesz ? bo ja historie

Gość Paula_ve
ja zdawalam dzis wos :D wzielam najlatwiejsze byleby tylko dac :D i troche sie przelicylam bo nie bylo zbyt latwe ale bede miec ponad 60 wiec nie jest zle... na historie bym sie w zyciu nie zdecydowala :D:D:D

Gość Paula_ve
ja jakbym zdala historie na 7% to byloby juz calkiem niezle :D:D:D mimo ze jestem w historycznej klasie to nie umiem kompletnie nic... na pewno bedzie ok :) a historia liczy ci sie na studia?

Gość Paula_ve
ja wlasnie tez tak do tego podeszlam :D:D zeby tylko cos zdac :D:D teraz jeszcze mam nadzieje na jakas fajna rozprawke jutro