Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnakaska11

czy mam jeszcze szanse na prace?

Polecane posty

Gość smutnakaska11

Mam 27 lat i zadnego doswiadczenia w cv..skonczylam studia politologia wieczorowe,potem uzupelniajace z zarządzanie dzienne-na uniwersytecie.Pracowalam troche w anglii,w Polsce jako opiekunka do dziecka i pozatym wogóle bo zyłam z renty rodzinnej..,magistra zrobilam dopiero teraz..tak mi sie zycie ulozylo.Chorowałam na depresję byłam nawet w szpitalu,i leczyłam się farmaceutykami,potem wyszłam z tego,skonczylam studia.Ale co z tego skoro wysyłam cv i nikt nie chce mnie zatrudnić..Prosze nie mowcie-mi trzeba bylo myslec w czesniej i sie lepiej uczyc szybciej skończyć szkołe.Ja to wiem że taka ciapa ze mnie;((Naprawde było mi ciężko.Prosze tylko o jakaś radę jak mogę pokierowac swoim życiem zawodowym teraz?

Gość Dmitrij Jaunzems
мы поживём, мы увидим

Gość smutnakaska11
?? pytam o powazna poradę,proszę pomożcie..

Gość bdffpo
Próbuj jakieś staże może, powinno powoli jakoś pójść, będzie dobrze!

Gość no wlasnie moze jakis staż
przygotowanie zawodowe czy coś?

Gość smutnakaska11
gdzie mozna dostać taki staż? czy też jak to mówisz-przygotowanie zawodowe?

Gość Dmitrij Jaunzems
я ведь написал... вы поляци... :(

Gość bdffpo
z urzędu, albo po prostu wysyłać CV z pytaniem o staż, albo dzwoń. jaka praca cię interesuje?

heh nie przejmuj się będzie dobrze jeśli tylko tego będziesz chcieć, sory ale siedzeniem w domu pracy nie znajdziesz, rusz się uruchom znajomości, może chociaż na jakiś staż z urzędu pracy się załap ch... płacą ale zawsze to coś, a i zdarzają się przypadki że pracodawca po stażu zostawia taką osobę na stanowisku. Ja też kończę właśnie politologię i coś czuje że będzie ciężko z pracą ale grunt to pozytywne myślenie

Gość smutnakaska11
najchetniej jakis pr marketing albo biurowa, hr(choc pewnie nie mam co marzyc),handel ..no nie wiem wszystko co dadzą! byle nie gastronomia i nie telemarketing

Gość bdffpo
Rozsyłaj CV po firmach, powinno się udać.

Gość rozszyłaj cv i chodz za pracą
moja psycholog (jest też doradcą zawodowym) mówi, że jesli ktoś szuka (ale naprawdę SZUKA) pracy to w ciągu najbliższych 2-3 miesiecy na pewno ją znajdzie!:)

Gość smutnakaska11
rozsylam i nic;(

Gość smutnakaska11
zastanawiam się czy mam szanse wobec osob ktore skonczyly studia dzienne w wieku 24 lat i maja czesto do tego staze,praktyki doswiadczenie-a ja nic! ;( nic nie robilam bo staze bezplatne,jesli juz pracowalam to za pieniadze w malo ambitnych pracach niewartych wymienienia albo nie pracowalam wogole bo nauka przychodzila mi z trudem wielkim to cud ze wogole skonczylam

Gość smutnakaska11
moze ktos byl w podobnej sytuacji? tzn ze nie mial zadnego doswiadczenia itp a mimo to majac powyzej 27 lat dostal dobra prace

Gość alik7888
Nie masz juz żadnej szansy na pracę.Chyba że sprzątaczki albo w sklepie;) WITAMY W POLSCE-szansę mają tylko nieliczni

Gość smutnakaska11
to prowokacja czy mowisz powaznie?

Gość uk jest super
zawsze mozesz wyjechac do uk

zarejestruj się w Urzędzie Pracy..dzięki temu będziesz mogła odbyć staż (w Sądzie, Urzędzie Skarbowym, policji) a potem może ktoś Ci przedłuży umowę, zatrudni. Powodzenia:)

Gość Mescaleene
A znasz jakies jezyki? Z jakiego jeses miasta? Ja jestem po Liceum tylko, po maturze. Mam 23 lata. Po liceum wyjechalam do UK, pracowalam 2 lata w HR. Teraz wrocilam i w polsce rekrutuje ludzi, super praca - zarabiam 2200 na reke. A jestem po liceum, powtarzam. Chciec to móc!!!!!

Gość smutnakaska11
miasto bezrobocia czyli szczecin..czy powinnam wyemigrowac do innego? bo nie wiem jak sie utrzymac w innym miescie bez pomocy starych..tu w szczecinie malo propozycji stazy jest

Gość Mescaleene
Ja proponuje wyjechac do Krakowa. Pochodze z malego miasta na podkarpaciu, jak wroclam z UK, miiesiac szukalam i nic. A wyjechalam do krakowa, wynajelam maly pokoik za 300 zl, zaczelam szukac pracy i telefony sie rozdzwonily po tygodniu. Moglam przebierac w ofertach. Zerknij sobie na jakies strony np gratka, czy pracuj.pl Bardzo duo ofert pracy w HR, w biurze czy tez jako sekretarka. Raz sie zyje! Nie masz nic do stracenia. Pozycz od rodzicow ze 2000 zl na dobry poczatek, wyjedz a dalej samo jakos pojdzie. Jak nie bedziesz mogla nic znalezc to mozesz miedzyczasie dorabiac jako kelnerka, barmanka. Z samych napiwkow dostaniesz 1500 mies.

Gość smutnakaska11
no tak ale widzisz krakow a szczecin to troche daleko...a ty masz daleko ze swojego miasta do Krakowa? I jak tu przyjechalas to ulozylas sobie zycie tak sama w zupelnie obcym miescie? masz chłopaka?

dziewczyno ja mam 50 lat nie mam studiów a pracę znalazlam a ty??????????? pochodź poszukaj nie zalamuj sie i znajdziesz dobrą prace za dobre pieniądze

Gość smutnakaska11
No ale jak masz 50 lat to chyba mialas doswiadczenie nie? i jaka prace znalazlas? Bo mnie nie chodzi o prace na kasie tylko jakas rozwijajaca w tym problem..

Powiem tak: jak nie masz znajomości a duże ambicje to będziesz potrzebować dużo szczęścia w poszukiwaniu tej dobrej, dobrze płatnej, z szansą na rozwój pracy. I w Polsce to niekoniecznie. Studiów żadnych nie skończyłam, ale po technikum poszłam na kursy i udało mi się (szczęściem) wkręcić na grafika komputerowego. Kasa nie była jakaś świetna (1400 zł miesięcznie) a wykorzystywanie było (siedzenie po godzinach, ciągle coś na wczoraj) ogółem wyścig szczurów. Po 8 latach pracy podjęliśmy z chłopakiem decyzję o wyjeździe do UK. I choć nie znam za dobrze języka i pracuję tu jako sprzątaczka to powiem ci, że to życie tu i teraz bardziej mi odpowiada. Po pierwsze lepsza kasa, po drugie nie ma żadnego wykorzystywania ani nic z tych rzeczy (robię swoje i idę do domu) a po ostatnie wiem, że najważniejsze jest dla mnie to co tu mam: On i ja i nasz dom i nasza przyszłość. Niestety rzadko się da wszystko pogodzić ze sobą i często trzeba z czegoś zrezygnować. Jak nie masz zaplecza (rodzinka przy kasie, znajomości ani szczęścia to nie poradzisz). A ja już wiem czego chcę :) powodzenia życzę :)