Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama 20

przepisy na obiadki dla 9miesiecznego maluszka

Polecane posty

Gość mama 20

Witam wszystkie mamy, mam prozbe do wszystkich, do tej pory podawalam mojemu maluszkowi obiadki ze sloiczka a chcialabym zaczac sama gotowac i prosze wszystkie mamy o przepisy na obiadki jakie wy dajecie albo dawałyscie swoim maluszkom Dziekuje z gory i pozdrawiam wszystkie Mamy

Gość moja uwielbia taka zupke
zupka wielowarzywna na miesku z kurczaka lub indyka . do garnka wrzucam miesko oraz lyzeczke maselka , pokojone warzywka ( ale nie za drobno ) duza marchewka , mala pietruszka , sredni zmieniak , maly buraczek . por ( 3cm ) , kawaleczek selerka .oraz wrzucam duza lyzke kaszy jeczmiennej ( zupka jest bardziej kleista ) jak juz warzywaka sa miekkie na koniec wrzucam pokrojone male jabluszko ( bardzo slodkie - zupka ma lepszy smak ) i troche natki i gotuje to ze 2 min . wrzucam te ugorowane warzywka i miesko do miksera z mala iloscia wywaru i miksuje . nie dodaje zadnych przypraw a jabluszko dodaje wyrazistosci ( zupa nie jest mdla )i moja corcia uwielbia taka zupke

Gość mama 20
dziekuje slicznie za przepis, jak ktos jeszcze cos bedzie mial to pisac. pozdrawiam