Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama ucząca się gotować

Co jedzą 8 miesięczne dzieci?

Polecane posty

Nie raz było podobne pytanie i mamy pisały że np. obiadek, deserek i takie tam, ale chciałabym wiedzieć konkretnie, czyli np czego używacie do zup, do deserów itp. Moja córcia jest na piersi i głównie je pierś, zupy z marchewką, ziemniakiem, pietruszką ( korzeń i nać), brokuł, pierś z kurczaka, próbowała mięsa ze świnki, żółtko, chlebek, próbowała banana, ananasa, rabarbar, jadła jabłko,gruszkę, raz dałam ryżu do zupy ale nie chciała, czasami zje kaszkę, czasami sinlaca. No i jadła różne słoiczki ale nie lubi. Warzywa je codziennie w różnych kombinacjach, owoców nie chce. Co jeszcze mogę jej dać?

Gość zazdrośniki wy jedne
schaboszczaki z kartoflami, gotowany boczek i kiełbasę z grilla, moje tak jada i rośnie jak na drożdżach :) ma 8 m-cy a wygląda na 5 lat

Gość sie bananow nie daje

Dlaczego się nie daje? Moja je jadła i nie uczuliły jej ani brzuszek nie bolał, ani nic. Znajoma też daje i też jest ok Czekam, może teraz inne mamy coś dopiszą:)

znam te strony ale chodzi mi o to co na prawdę mamy dają , poza tym nie wszystkie warzywa tam są, szczypior? rzodkiewka? itp itd, dodatki typu jakiś drzem czy coś, ciekawi mnie co dają mamy

Gość drzem
uheheheh drzem - spadlam z krzesla :D

Wiesz to jest jeszcze male dziecko ,zeby takie rzeczy dawac , a na kafe to danonki od 3 mies daja wiec radze sie nie sugerowac co kto pisze.

Gość ta strona wcale nie jest fajna
dużo produktów jest zawyżonych i dużo zaniżonych Ryby po roku? Od 9 miesiąca są ryby Cielęcina od 11M? Też szybciej można Kapusta od 6? Później się kapustę daje

jak na 8 m-cy to całkiem szeroki jadłospis :D proponuj to co jecie na obiad - do spróbowania (oczywiście jeśli nie jest przekombinowane jak dla takiego malucha) dżemu nie polecam - za słodki dla takiego malucha