Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem_mlodym_moherem

WKURZA MNIE PAPIEZ BENEDYKT!!!!!!!!

Polecane posty

Jestem katolikiem, chodze do kościoła, ale ten papiez doprowadza mnie do szału! Po cholere podskakuje tym muzłumanom? Po co gada na tego mahometa? Wie dobrze że ich to wkurza to po pierwsze, a po drugie skoro jest następcom Chrystusa to raczej nie powinien nikogo obrażać, a jak już to zrobił to chyba powinien przeprosić! W ogóle denerwuje mnie kult papiez w kościele, ale trzeba przyznać że z Jana Pawła II był przynajmniej dobry człowiek, więc dało się znieśc to robienie z niego Boga niemalże, ale z tego Bendetykta? Zatwardziały, rubaszny i uparty. Okulary przeciwsłoneczne za 30 tyś.... takiego mamy papieza.

benedykt jest brzydki i ma dziwne imię :O:O:O:O

:) no ma diabełki ma

dobra smulcie jego wygląd, wiadomo człowiek nie odpowiada za to jak wygląda ale nie sądzicie że papiez powinien dążyc do dialogu, do pokoju, \"nadstawiać drugi policzek\", a nie jeszcze powodować spory!?

tak wlasnie sadze. i przez takiego pseudo-papieza nie chadzam juz do kosciola, bo smieszy mnie to, co sie w nim dzieje ;)

Gość papież to człowiek
Watykan - to państwo... polityka przemawia przez każdego, a nowy papież wcale nie gorszy od poprzedniego...

Gość la mam ba P
Luteranie nie uznaja posrednika miedzy ludzmi a Bogiem nawet to ciekawe

Gość
nie przepadam za Benedyktem :) Nigdy nie wielbiłam przesadnio papieży - również JPII- bo to w końcu tylko księża, słudzy boży... Doceniałam jednakże fakt, że JPII próbował nawiązać dialog z przedstawicielami innych religii... a Benek zaprzepaszcza właśnie lata jego starań.

Gość co za głupota czy wy myślicie
że to co mówił Jan Paweł II to nie było dyktowane przez polityke Watykanu? Papież to przede wszystkim człowiek i nigdy nie dowiemy się jakim naprawde był człowiekiem przez funkcję jaką pełni

Gość użyj google tępoto
jasne nadstawiajcie policzki i dupę to wkrótce w czadorach będziecie zapierdalać :O

no chyba Tobie należy przypiąc etykietkę \"tępoty\" bo chyba w ogóle nie umiesz zrozumieć o co chodzi w tym topicu! Co to niby ma za zwiazek!? To może niech watykan zbierze armie i ruszy na arabów! Albo spali wszystkich na stosie! O tak rzeczywiście będzie to dokładnie to czego zamierzał Chrystus. Może ty zamiast używać wszedzie google i cytowac jakieś farmazony pomysl troche.

Gość firsttime
JP II wiele przemowien konsultowal z ekspertami. Jak powiedziec swoje, a nie urazic. A Benek idzie na zywiol, no i mamy efekty

Gość a ja nie lubie ...
papiezy , ksiezy i calego kk. To sa pasozyty.

Gość to szwab
czegos sie spodziewali?

Gość jest jaki jest
macie tylko problem w tym, że Szwab, a nie nasz swojak... Ale pod sutanną ukrywa się ten sam człowiek ... Człowiek, ze wszystkim błędami....

Gość zgadzam sie z autorem powyżej
to tylko człowiek! Problemem jest to, że jest on niemcem,że zastąpil wspaniałego polaka. Kurde to tylko człowiek i to starszy podlegający wielu wpływom watykańskim. Troche zrozumienia, wychwalacie Jana Pawła II a nie pamiętacie czego was uczył?

Gość
nie wychwalam JPII bo jak już wyżej stwierdziłam nie fascynuje mnie czczenie papieży, biskupów, księży... fak faktem - był bardziej taktowny od Benka - którego narodowość wcale mi nie przeszkadza tyle w temacie :D

Gość benciu to Jaś Fasola