Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość minimrowkisko

najpierw inicjacja sexualna i sex czy ginekolog?

Polecane posty

Gość minimrowkisko

czesto sie zastanawiam nad tym.jedne z moich kolezanek twierdza ze zaluja pojscia do gina przed inicjacja gdyz poczuly sie tam jakby to wlasnie podczas badania stracily dziewictwo i nienalezalo to do przyjemnych odczuc.drugie mowia zas ze lepiej pojsc i spr wszystko. czy wszytsko ok i odrazu poprosic o tabsy i badania kontrolne do ich przypisania..chcialabym wiedziec wasze zdanie na ten temat

Ginekolog przed inicjacją - takie jest moje zdanie.

Gość dakota-dakota
Najpierw ginekolog. W razie potrzeby oceni, jaka jest błona dziewicza - czasem jest trudna do sforsowania i potrzebna jest pomoc chirurgiczna. Lepiej o tym wiedzieć, niż próbować kilka razy bez skutku i zrazić się z powodu bólu. Rozwieje tez Twoje wątpliwości i powie, czy wszystko w porządku. Ja tak zrobiłam i nie żałuję. Zostałam zbadana, miałam cytologię. Nie bolało, choć było trochę nieprzyjemnie, ale zdrowie i bezpieczeństwo - moje i mojego partnera - są najważniejsze.

Gość ale przeciez
dziewice sie bada inaczej

Gość a ja byłam przed inicjacją
i gówno za przeproszeniem z tego... Zbadał mnie przez odbyt - nie bolało, o blonie nie powiedział nic. Zapisal tabletki na bolesne miesiączki i powiedział że o ile nic mi nie będzie się dzialo to mam przyjść po tym jak zaczne uprawiać seks. Póxniej byłam drugi raz jakiś rok czy dwa póżniej i bez badania juz przepisał mi inny lekarz plastry.... Dopiero po inicjacji robiłam sobie USG dopochwowe, piersi oraz cytologie. A błone miałam masakrycznie grubą:/