Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asiasi19

picie coli w ciazy!!prosze o rade

Polecane posty

Gość prawo tego
nie zabrania :p

Gość moze ale nie przesadzac
jak ze wszystkim masz ochote to sie napij, szkllanke gora dwie ale niecodziennie, mowia ze dzieci matek ktore, pily cole lub pepsi w ciazy nalogowo maja wieksze sklonnosci do ADHD ze wzgledu na przyjmowana w coli kofeine, ale tak jak mowie z umiarem nie zaszkodzi:p mi w pierwszych 3 miesiacach cola pomagala jako jedyna na rzyganko, a rzygalam dalej niz widzialam:o pozdr

Ja tam osobiście przez całą ciążę (to jest 30 tyg) nie wypiłam ani szklaneczki kawy, ale jak mam ochotę na colę, to czemu nie:) Czuję się dobrze i mam dobre wyniki, no teraz mam lekkie zatrucie pokarmowe to jestem na samej wodzie mineralnej, ale do tej pory piłam cole-nie za dużo, ale szklaneczka dziennie czemu nie??!!:)

Gość liliwanilikiki
a ja chłeptałam Tigera i dzidzia jest zdrowa i spokojna....wszystko z umiarem, stres na pewno szkodzi bardziej niz uzywki

Jak chcesz to pij - byle nie przesadzaj z ilością. Ja czasem piję i jak dotąd ciąża przebiega mi wzorowo :) W Coli jest kofeina, tak samo jest z kawą - można, o ile w rozsądnych ilościach

Gość Kaśka 22
Ja pilam cole w ciąży . Po fakcie dowiedziałam się , że cola wyplukuje z organizmu witaminy . Mimo , ze dobrze sie odżywialam i przyjmowałam witaminy moj synek wazył niecałe trzy kg . Byc może przyczyniła sie do tego cola . Lepiej dmuchac na zimne i dla dobra maluszka zrezygnować .

Gość a musisz
?? w coli nic zdrowego.

Gość a ja... nie
cola to najlepszy odrdzewiacz i odkamieniacz na swiecie!!!!!

Gość pij a
nie zardzewiejesz !!!!!

Kiedyś spotkałam osobę na bardzo wysokim stanowisku, która mi powiedziała, że picie coli w ciąży nie jest zalecane bo cola jak sama nazwa wskazuje zawiera pałeczki coli w środku a te są szkodliwe. Ręce mi opadły z przerazenia ludzką głupotą. A była to bardzo poważna pani na baaardzo wysokim stołku.

Gość fdfsfd
Apsika, dobre!!!! Najbardziej bawia mnie właśnie takie sytuacje- jak powazni ludzie sa w 100% przekonani do czegos tak bzdurnego ze dziecko by nie uwierzyło :)

Gość
kooorwa nie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cola to sama chemia i w nadmiarze moze spowodowac nawet obrzęki...ale wszystko jest dla ludzi i szklaneczka czy dwie od czasu do czasu nie zaszkodzą.Ja pilam b. duzo coli wczesniej(drugi trymestr) i grozilo mi rozwiazanie ciazy,poniewaz wlasnie przez jej picie calymi dniami zaczelo uciekac mi bialko.Na szczescie,gdy odstawilam wszystko wrociło do normy :) Ale czasami łyczka się napije :P