Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wieczorne rozmyślania

Kocham Cię

Polecane posty

Krzysztof Kamil Baczyński Erotyk W potoku włosów twoich, w rzece ust, kniei jak wieczór - ciemnej wołanie nadaremne, daremny plusk. Jeszcze w mroku owinę, tak jeszcze różą nocy i minie świat gałązką, strzępem albo gestem, potem niemo się stoczy, smugą przejdzie przez oczy i powiem: nie będąc -jestem. Jeszcze tak w ciebie płynąc, niosąc cię tak odbitą w źrenicach lub u powiek zawisłą jak łzę, usłyszę w tobie morze delfinem srebrnie ryte, w muszli twojego ciała szumiące snem; Albo w gaju, gdzie jesteś brzozą, białym powietrzem i mlekiem dnia, barbarzyńcą ogromnym, tysiąc wieków dźwigając trysnę szumem bugaju w gałęziach twoich - ptak. ***

Krzysztof Kamil Baczyński Miłość O nieba płynnych pogód, o ptaki, o natchnienia. Nie wydeptana ziemia, nie wyśpiewane Bogu te drzewa, te kaskady iskier, ten oddech nieba, w ramionach jak w kolebach zamknięty. Jak cokoły drzewa z szumem na poły; serca jak dzbany łaski, takie serca jak gwiazdki, takie oczu obłoki, taki lot - za wysoki. Słońce, słońce w ramionach czy twego ciała kryształ pełen owoców białych, gdzie zdrój zielony tryska, gdzie oczy miękkie w mroku tak pół mnie, a pół Bogu. Twych kroków korowody w urojonych alejach, twe odbicia u wody jak w pragnieniach, w nadziejach. Twoje usta u źródeł to syte, to znów głodne, i twój śmiech, i płakanie nie odpłynie, zostanie. Uniosę je, przeniosę jak ramionami - głosem, w czas daleki, wysoko, w obcowanie obłokom.

Krzysztof Kamil Baczyński Niebo Niebo złote ci otworzę, w którym ciszy biała nić jak ogromny dźwięków orzech, który pęknie, aby żyć zielonymi Usteczkami, śpiewem jezior, zmierzchu graniem, aż ukaże jądro mleczne ptasi świt. Ziemię twardą ci przemienię w mleczów miękkich płynny lot, wyprowadzę z rzeczy cienie, które prężą się jak kot, futrem iskrząc zwiną wszystko w barwy burz, w serduszka listków, w deszczów siwy splot. I powietrza drżące strugi jak z anielskiej strzechy dym zmienię ci w aleje długie, w brzóz przejrzystych śpiewny płyn, aż zagrają jak wielonczel żal -- różowe światła pnącze, pszczelich skrzydeł hymn. Jeno wyjmij mi z tych oczu szkło bolesne -- obraz dni, które czaszki białe toczy przez płonące łąki krwi. Jeno odmień czas kaleki, zakryj groby płaszczem rzeki, zetrzyj z włosów pył bitewny, tych lat gniewnych czarny pył. ***

ONLY YOU❤️

Gość ja też_
Cię kocham ❤️

Gość aaaaaaaaaaaaaaaa ja
kocham Tomka 👄

:(🖐️

Gość noc gwiażdzista
..i bezsenna :(

:(

Gość jak miło...
ja kocham was wszystkich 👄

Gość MIGooTKAa
pod drzewami - miłość pośród ludzi - miłość pośród deszczu i w słońcu odmieniałam pory roku dokąd nie przyszła teraz jest tylko jedna pora roku wiosna H.P.

Gość poranne rozmyślania
ONLY YOU 😍

Gość poranne rozmyślania
Prośba o wyspy szczęśliwe A ty mnie na wyspy szczęśliwe zawieź, wiatrem łagodnym włosy jak kwiaty rozwiej, zacałuj, ty mnie ukołysz i uśpij, snem muzykalnym zasyp, otumań, we śnie na wyspach szczęśliwych nie przebudź ze snu. Pokaż mi wody ogromne i wody ciche, rozmowy gwiazd na gałęziach pozwól mi słyszeć zielonych, dużo motyli mi pokaż, serca motyli przybliż i przytul, myśli spokojne ponad wodami pochyl miłością. K.I.G.

Gość MIGoooTKAa
;-):)

Gość poranne rozmyślania
migotkaa to nie do ciebie

Gość a do kogo to
?

Gość MIGooooTKAaa
niewazne:)

Gość po co pytasz skoro
podoba, ale nie jestem nia:)

Gość po co pytasz skoro
niestety:)

autorko skoro nie wiesz co to miłość nie wiesz gdzie mieszka to nie pogadamy;)

Gość po co pytasz skoro
lepiej porozmawiajcie:)

Gość po co pytasz skoro
przez was jestem bardziej niz zwykleroztrojona ale ...wszystko co rozstrojone ma dusze:) 👄

Gość już skasowane
a co tam było

Gość dla kogo ten topik
???

Gość z metropolii
ale dla tej co czasami korzysta z wczesniej już wymyslonych pomarańczowych nicków czyli mnie?

Gość z metropolii
ok, jesli nie mnie miałeś na mysli to już uciekam tylko jeszcze raz dziekuję za kontakt do Mariusza i chciałam zdać relację z wczoraj i zapytac jak Ty sie bawiłeś...

Gość Śliczne wiersze fajnie
sobie poczytać. Kiedyś mogłam czytać wiersze całymi dniami - teraz raczej tego unikam. Zbyt wiele wspomnień ... mam nadzieję ,że kiedyś uda mi się o Nim zapomnieć i nie będzie już tak bolało. Póki co jednak wciąż go kocham, i tęsknię strasznie...:(

Gość z metropolii
a jeśli jestem barbie to co nie podobam się Tobie z wyglądu?

Gość z metropolii
ale to komu te namiary wczoraj zostawiałeś do mariusza? Mnie czy Migotce?