Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama kaszelkaaa

Mój synek kaszle SPECJALNIE ????

Polecane posty

Gość mama kaszelkaaa

Mój prawie 7m-cy syn od 3 dni kaszle :o Jest zdrowy, a kaszel jest taki ekh, ekhe hmm nic nie znaczący z tego co słychać. Jednak czasami kilka razy pod rząd. Nie wiem czemu mam wrażenie, że robi to specjalnie i w chwilach gdy nie zwraca się na niego uwagi, ale dzis to już przechodzi samego siebie. W nocy nawet jednego kaszlnięcia, słuchałam dokładnie, na spacerach też cisza chć są dłuuugie no i w domu nie kaszle jak się czymś konkretnie zajmie. Czy jest możliwe by robił to specjalnie ?? Poza tym ostatnio słuchał babci, która jest zdrowa, ale całe życie kaszle. Jednak nie wiem czy możliwe by tak małe dziecko to podłapało??

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
mozliwe ze babcia choruje na cos powaznie i dziecko sie od niej zarazilo.idz z nim do lekarza...te mlode matki...brak slow...

Gość misteriniun
sraty taty.moja corka, 6mies tez tak robi:) dziecko bawi sie odglosami przez siebie wydawanymi, poznaje je, nie przejmuj sie, to nic strasznego.malej kaszel przechodzi momentalnie jak ja biore na rece:)

Gość mama kaszelkaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mądralo byłam u lekarza :classic_cool: Pisze chyba, że jest zdrowy - czytaj uważnie. Babcia jest zdrowa, ona ma jakąś niewydolność krtani, coś tam zwężone po zabiegu i dlatego tak robi - napisałam , że jest zdrowa. Poza tym mały się jej boi więc ona nie ma z nim kontaktu bliskiego :)

Gość nie znacie się na dzieciach
dzieciaki często uczą sie że wystarczy kaszlnąć czy udawać zachłyśnięcie i Mamusia leci patrzeć co się dzieje.... uczą się w ten sposób zwracać na siebie uwagę gdy sie nudzą albo nei chcą być same chyba potraficie odróżnić prawdziwy kaszel od tego udawanego.... poza tym dzieci w pewnym wieku też udają zawodzenie czy płacz by szantażować rodziców (mam na myśli dzieci starsze 3-5 letnie a nie niemowlęta)

Gość mama kaszelkaaa
misteriniun - no wlasnie mojemu malemu na rekach tez przechodzi :)

to normalne że dziecko kojarzy fakt kaszlu z błyskawiczną reakcją rodzica, czyli spanikowanym podbiegnieciem do niego dla dziecka to fajna zabawa, ono udaje że kaszle a wy rzucacie wszystko i natychmiast biegniecie do dziecka....

Gość mama kaszelkaaa
nie znacie się na dzieciach - faktycznie może tak jest, ale ja ... staram się nie zwracać uwagi. Jak słysze kaszel to podglądam ukradkiem czy nic się nie dzieje, a biore go na ręce albo zagaduje - owszem, ale po dłuższej chwili :)

mama kaszelkaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mądralo byłam u lekarza Pisze chyba, że jest zdrowy - czytaj uważnie. Babcia jest zdrowa, ona ma jakąś niewydolność krtani, coś tam zwężone po zabiegu i dlatego tak robi - napisałam , że jest zdrowa. Poza tym mały się jej boi więc ona nie ma z nim kontaktu bliskiego jakbys napisala MADRALO ze bylas u lekarza to bym to wiedziala!nie wydaje mi sie ze az tak malutkie dziecko moze to robic specjalnie,poprostu.

a mnie się wydaje bo widziałam to już wielokrotnie

Gość dzieci naśladują
moj kilkumiesięczny bratanek jak przyjechał do swojej babci która pali papierosy i temu kaszle to zwrócił jego uwagę ten kaszel i specjalnie pokaslywał. szczególnie jak widział babcię. aż się moja mama śmiała, że ją przedrzeźnia.

Gość mama kaszelkaaa
No własnie też widziałam u chrześnicy jak EWIDENTNIE specjalnie kaszlała. Miała 8m-cy i wystarczyło powiedzieć przy niej (nawet jak niby nie słuchała) że kaszel to teraz prawie kazdy ma bo taka pora roku i wymówic słowa kaszel i ona odrazu :) Tylko dlaczego mój syn nie chce naśladować np: "ma-ma" jak do niego mowie :P a kaszel naśladuje :(

Gość mama kaszelkaaa
Aha ! Jak mu dam smoczka, którego uwielbia, ale ograniczam to też jest cisza z kaszlem :o

Gość mala_agatka
mój maly też tak robi...od 3 dni :) jak tylko za długo sam leży to kaszle, a jak przychodzę to przestaje, smieje się przy tym strasznie więc wiem ze nic mu nie jest. to taka forma zwrócenia na siebie uwagi :)

Gość a ja... nie
moj maly ma 3miesiace jz udaje placz lub kaszel, zalezy co mu se uda. hi hi hi :)

Gość mama kaszelkaaa
Slini się bardzo, ale zebow jeszcze nie ma!

Gość nieromantyczna
hahaha moja bratanica ma 8 miesięcy i mamy babcie ktore tez cale zycie kaszle i oczywiscie nauczyla dziecko "pokaż jak babunia kaszle" i dziecko robi sie czerwone otwiera szeroko buzie i tak hurhla ze szok, tazke może naśladowac jak najabardziej ;)

Gość No wiesz moze to robi
specjalnie moze i nie . na twoim miejscu poszlabym do lekarza zeby go osluchal . jesli bedzie ok to sama bedziesz spokojniejsza - a tak sie tylko stresujesz . na forum rozne opinie i rozne porady ale zadnych nie mozesz brac serio na 100 % tu kazdy wypowiada sie anonimowo mimo ze ma nawet czarny nick. moja corcia ma 10 mc i tez czasem pokasluje bo czasem zalega jej slina ( zabkuje a przy tym strasznie sie slini ) byc moze twoj synek tez zabkuje.............. ale dla swietego spokoju idz do lekarza . nie napisalas jaki to kaszel - jesli jest suchy ( to bym tego niebagatelizowala tylko od razu poszla do lekarza , suchy kaszel moze byc niebezpieczny ) a jesli mokry - taki odrywajacy sie to byc moze kszutsi sie slina

Gość 1212121212121212
No wiesz moze to robi - ale Ty durna jesteś !! Własnie suchy kaszel może być, a mokry jest niepokojcy. Nie mam słów na to jakie Wy brednie wypisujecie, mądre kafeteriuszki :o:o:o Poza tym autorka pisała, że BYŁA U LEKARZA, a Ty durnoto piszesz "idź do lekarza" :o CZYTAJ UWAŻNIE JAK CHCESZ DAWAĆ RADY !!

moja coreczka tez tak kaszle jak ja zakaszle ona zaraz powtarza i sie smieje:) jak bylas u lekarza nie ma co sie martwic ciesz sie ze dzisdzis nasleduje odglosy a gdyby kaszlal Ci codziennie przez dluzszy czasto wtedy idz do lekarza z tego co mi moj pediatra powiedzia pzrewaznie przy kaszlu ma sie stany podgoraczkowe ale nie wiem czy to prawda bo mala tak nie miala

Gość oooo jjaaaa pikoleeee
takie dzieci są za małe żeby kaszleś specjalnie OSZALAŁYŚCIE ?????????????????????????????????

oooo jjaaaa pikoleeee takie dzieci są za małe żeby kaszleś specjalnie OSZALAŁYŚCIE ????????????????????????????????? tez to napisalam ale zostalam wysmiana przez madre wszystkowiedzace mamusie.

Gość MADONNA ONNA
oooo jjaaaa pikoleeee i aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa a Wy macie dzieci ? Mam córkę 8m-cy do której jak powiesz jaka jestes duza? to podnosi rączkei pokazuje no, a jak powies: JAK BABKA KASZLE? To ona kaszle :D:D:D:D i jest to specjalnie na zawołanie. Czasami też robi to aby zwrócić na siebie uwagę. Jak nie mam dla niej chwilowo czasu itp więc obaliłam Wasze dziwne stwierdzenia :)

wdze ze jak sie ma inne zdanie to sie od razu zjechanym...tylko poco?kazdy chyba moze pisac co chce no nie?

Gość do tej 121212121212121212
SAMA JESTES DURNA - TWOJE SLOWNICTWO JEST RYNSZTOKOWE ! SUCHY KASZEL JEST BARDZIEJ NIEBEZPIECZNY NIZ TEN MOKRY - KAZDY LEKARZ CI TO POWIEM . KAZDA CHOROBA ZACZYNA SIE OD SUCHEGO KASZLU KTORY POZNIEJ PRZECHODZI W MOKRY ( ODRYWAJACY SIE ) I SIE KONCZY CHOROBA . I CO Z TEGO ZE BYLA Z DZIECKIEM U LEKARZA ! U TAKIEGO DZIECKA Z DNIA NA DZIEN ROZWIJA SIE CHOROBA .

Gość mama kaszelkaaa
Podobno to od alergii :(:(:( nie wiem na co ?

Gość taka tam jedna sobie-kobieta
alergia moze byc od wszystkiego...mleko nabial nie wiem...