Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość effefef

Jedzenie sera camembert w ciąży - czy na gorąco można?

Polecane posty

Gość effefef

Jak wiadomo, camembert, jak i inne, młode sery są w ciąży zabronione, bo mogą zawierać listerię. Ale czy ser camembert da się poddać takiej obróbce, że listeria zostanie zabita? Czy np panierowany i smażony ser zostaje unieszkodliwiony? No i co z takim serem camemert można zrobić żeby był prosty do przygotowania i smaczny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość effefef
Mniejsza o to. Już się doczytałam w necie, że prawdopodobnie tak naprawdę tanie camemebert z mleka pasteryzowanego (bo te drogie są wyrabiane bardziej tradycyjnie) jest bezpieczne a już w każdym razie upieczenie go czy usmażenie neutralizuje szkodliwe bakterie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×