Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BlackCoffee

Sukienka ecru, jaki kolor garniuturu?

Polecane posty

do kościoła idzie w mundurze, ale chcemy garnitur na wesele, jaki kolor będzie dopowiedni przy sukience jasne ecru? Pani w sklepie twierdzi, że brąz, ja nie jestem przekonana?

Ja też mam suknię ecru, a dokładniej ivory. Mój narzeczony ma klasyczny czarny garnitur, ponieważ w inne kolory mu nie pasowały. Myśle, że przede wszystkim garnitur powinien kolorem pasować do niego.

Gość też mam kiece ecru
a narzeczony ma garnitur ciemny grafit i do tego koszule ecru

Gość jak dla mnie osobiście...
Do ecru sukni pasuje garnitur w kolorze ciemnej, gorzkiej czekolady, ewentualnie ciemny grafit, czerń również. Wazne, by dobrać kolor koszuli do odcienia sukni - jeśli Pan Młody włozy białą koszulę to ecru suknia będzie wyglądała jak brudna. Krawat musi być wówczas dość neutralny, w odcieniu zbliżonym do tego, co Młodzi mają już na sobie; np. ciemny ecru krawat do jaśniejszej koszuli wygląda bardzo ładnie, ładnie będzie tez wyglądał dobrany do odcienia garnituru; ale bez wprowadzania nowego koloru!!!

m,ój też miał iść w mundurze, ale zrezygnowaliśmy z tego, ma grafitowy garnitur, lekko błyszczący z delikatnymi paseczkami niby koloru złotego, do tego koszula ecru ze złotymi spinkami izłoty krawat:) buty czarne

mój narzeczony wybrał garnitur w kolorze ciemnej czekolady. do mojej sukienki ecru pasuje idealnie :)

No - fajny pomysł z tą czekoladą. Ale ktoś tu słusznie zauważył, że garnitur powinien również pasować do Pana Młodego, bo nie wszystkim w tym samymkolorze jest dobrze. I powiem Wam, że moja Siostra miała suknię ecru, szwagier szary garnitur i ja nie uważam, żeby wyglądało to źle, chociaż Panie w salonie odradzały. No bo zgodnie z trendami szary garnitur powinien pasować do białej sukni.