Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaaaaam

W jakim wieku pierwszy raz poszłyście do ginekologa?

Polecane posty

Gość pytaaaaam

jak w temacie

Gość pytaaaaam
przede mna pierwsza wizyta i trochę sie wstydzę bo włosy łonowe siegaja mi do pępka :o :classic_cool:

Gość 13.........
im wcześniej tym lepiej

Gość morele
nie przejmuj sie

Gość pytaaaaam
ale juz przycięłam :o poprzednio sięgały mi do piersi ;-)

Gość Nie byłam u ginekologa
jeszcze. Mam 20 lat.

Gość nie bójcie sie ginekologa
ja pierwszy raz poszłam jak miałam 17,5;] no prawie 18 lat... i tylko dlatego ze jeszcze nie pojawił mi sie okres do tego czasu... poszłam bawrdzo sie bałam a nie było czego, gin. mnie zbadała i przpisała mi tabletki hormonalne po których poprostu okres przyszedł sam... teraz ze mną wszystko w porządku...i u ginekologa nie byłam a mam 19 w tym momecie , ale dziewczyny ogólnie rzecz biorąc ok. 18 roku życia powinnyście sie wybrać do gin. na pierwsza wizyte kontrolna tak dla sprawdzenia czy wszystko z wami wporzaku. to nic strasznego! naprawde... pzdr.;]

Gość czadowyyy
Ja miałam 18. Poszłam bo chiałam żeby mi zapisała tabletki anty.

Gość A jak mam obecnie
24 prawie i jeszcze nigdy nie byłam.

Gość Deoretoo
20 lat- mialam problemy z pelcherzem moczowym i lekarz wyslal mnie do ginekologa bo byly przypuszczenia ze to cos ginekologicznego. Pewnie gdyby nie bol to do dzisiaj bym nie poszla. A teraz mam 24 lata.

Gość mój matematyk
15. Problemu już nie pamiętam, ale wiem, że musiałam strasznie dużo hormonów łykać.

nie rozumiem jak dziewczyna moze miec ponad 20 lat i nie byc u ginekologa.a co z cytologia tak podtawowym i potrzebnym badaniu:O.i wlasnie dlatego tak wiele kobiet umiera na raka szyjki macicy bo nie chodz wcale lub wtedy kiedy sa w ciazy.a jak nie sa to nie ida bo po co:O.

Gość mam 19 lat i nie byłam
Bardzo chciałabym iść się przebadać tym bardziej że ostatnio mialam takie różne problemy, ale kupiłam tabletki ziołowe i przeszło. Cholernie sie boję pierwszej wizyty. Pewnie jak będę w ciąży to pójdę pierwszy raz ale ciąży się na razie nie obawiam bo nie mam takich podstaw. :)

Gość gfbgf
23 i nie byłam. wsydze się :(

właśnie ja tez się wstydzę i mam jakiś cholerny opór. Nie wiem jak to zrobię. Chciałabym pójść ale taka wewnętrzna blokada mi nie pozwala. Moja mama pierwszy raz poszła jak była ze mną w ciąży czyli gdy miała 29 lat.

To nie jest do konca tak. Moja kolezanka poszła pierwszy raz w wieku lat 19, na pytanie co jej dolega odpowiedziała że nic, ale przyszła pierwszy raz zeby sprawdzic czy wszystko w porządku. W odpowiedzi usłyszala że do lekarza chodzi się, kiedy jest się chorym, i czy nie widzi jaka kolejka przed drzwiami, a ona czas zajmuje chociaz jest zdrowa. :)

no ok rozumiem. Lekarz miał troszkę racji ale z drugiej strony teraz tyle się mówi o tych badaniach profilaktycznych... Ja osobiście bardzo chciałabym przejść na tabletki antykoncepcyjne bądź plastry. Może wtedy odważyłabym się na pierwszy stosunek z facetem, z którym jestem juz 3 lata... Tylko co mam powiedzieć lekarzowi, ze chce aby mi przepisał tabletki anty??

XXI wiek a wy się zachowujecie jak zacofane, niedouczone panny wstydzicie się? a czego można wiedzieć? do dentysty czy laryngologa jak idziecie też sie wstydzicie? a jak rozkładacie nogi przed facetami to też? jak takie głupie laski chorują to nawet nie jest mi ich żal

Gość mój matematyk
7 lat>>>Twoja kolezanka trafiła na lekarza idiotę. Przecież nie zawsze wiemy, że coś nam dolega i właśnie dlatego powinnyśmy regularnie robić cytologię. W przypadku raka, jeżeli są już jakieś odczuwalne objawy, to często jest już musztarda po obiedzie. Ręce opadaja dosłownie jak się czyta takie historie...

dokladnie to byl lekarz idiota!!!!! dziewczyny pomyslcie troche trzeba sie badac.ja sie balam i zeby nie bylo tak strasznie poszlam do kobiety. do gin.jak sie jest w ciazy:O a jak lekarz powie,ze macie torbiela lub inne swinstwo i,ze to moze doprowadzic do poronienia.nikomu nie zycze,ale po to jest ginekologo,zeby tam chodzic i tym bardziej jak ktos chce dzieci.

Gość ona.jedna
ja miałam 18 lat jak poszłam pierwszy raz, było calkiem ok , ale strach był ogromny, teraz ginekolog to sama przyjemnosc bo moj ginekolog to bardzo wporzo facet.

Gość ona.jedna
najbardziej lubię gdy bada mi ręką szyjkę macicy, ilość śluzu którą wtedy wydzielam wystarczyłaby na napełnienie butelki od wina :)

Gość ginekolog to sama przyjemnosc
:o